Hae tästä blogista

keskiviikko 24. kesäkuuta 2015

Kesäkuulumisia 2015

Moikka!
Neulominen on jatkunut entiseen malliin. Eli yhtä reippaasti kuin muulloinkin :D
Neulon sukkia enimmäkseen. Muutamat kämmekkäät ja sormikkaat on tullut myös väsättyä.
Blogiin on tullut kirjoiteltua ohjeita nyt vähän, koska en ole pystynyt lisäämään kuvia sinne lainkaan (Blogini oli osoitteessa marjoneuloo.ideointi.com). It -tukihenkilöni eli veljeni on yrittänyt auttaa asian kanssa. Edelleenkään ei kuvien lisäys onnistu, mutta näköjään onnistuin tähän artikkeliin yhden kuvan lisäämään. Ilman kuvia blogi ei kyllä toimi valitettavasti :)
No mutta, toivottavasti saadaan asia kuntoon pian. Veljeni ehdotti, josko siirtäisimme blogini Blogger -palveluun. Hän on siirtoa jo aloittanut, mutta tovi menee vielä, ennenkuin se on valmis. Ilmoittelen sitten uuden osoitteen heti, kun kaikki on valmista :)
Juuri sain valmiiksi yllärisukat Voihan villasukka! -ryhmän perussukkarinkiin. Koitankin tänään käydä viemässä paketin postiin :) 
Raitasukat sukkarinkiin


Parhaillaan kokeilen hiljattain ostamaani viidakko -lankaa. Ajattelin ihan miesten perussukat siitä tehdä lahjaksi jollekin. Pari paritonta sukkaa odottaa myös laatikossa, että täytyy niillekin joskus pari tehdä :D
Tänä kesänä vietän lasteni kanssa viisi viikkoa ennen kuin iskä jää lomalle. Tarkoitus olisi sitten tehdä reissu ulkomaille ystäväperheen kanssa. Lisäksi teen yhden kesäkurssin yliopistoon ja tarkoitus on työn ohessa jatkaa opintoja ensi lukuvuonna.
Opiskelun ja lomailun ohessa käyn neulomassa käsityökahvittelu -ryhmässä ainakin kerran viikossa. Kotona on hulinaa, joten neulominen ei yleensä siellä onnistu kovin paljoa :) Tämän vuoden aikana olen myös liittynyt muutamaan uuteen ryhmään fb:ssa: Riidaton neuleryhmä, Iloinen villasukka- ja lankaryhmä sekä Kaiken mualiman neulomukset. Haluan olla mukana ryhmissä, joissa on hyväntuulista porukkaa eikä tule ikäviä kommentteja. Pääsin myös toiseksi ylläpitäjäksi tuohon Riidattomaan ryhmään :)
Olen nyt kovasti innostunut tekemään villasukkiin Alma -mummun kantapään, johon bongasin ohjeen tuolta villasukka -ryhmästä. Lisäksi mietin, että olisi kiva opetella ompelemaan, kun se ei ole vahvin lajini. Ensin vain ompelukoneen hankintaan ja jollain helpolla ohjeella, jos aloittaisi, niin ehkä se siitä.
Moni ihmettelee, että miten oikein jaksan, kun harrastan, opiskelen ja on kolme pientä lasta. Neulominen ja opiskelu tuovat minulle lisää energiaa, joten jaksan oikeasti tosi hyvin. Kunhan vain saan tarpeeksi unta :) Unesta tulikin mieleen, että olen ollut aktiivinen myös oman paikkakuntani muualta muuttaneiden äitien ryhmässä, sielläkin toisena ylläpitäjänä. Kiva olla mukana monessa ja tutustua uusiin ihmisiin. Omassa perheessä suurin muutos tulee olemaan esikoisen koulun aloitus tulevana syksynä, se jännittää sekä esikoista, että meitä vanhempia.
Nyt olisi jouluaattoon tasan puoli vuotta. Pitäisi varmaan nyt aloittaa joululahjojen neulominen, ettei tule kiire! Onneksi minua vaivaa niin paha neuloosi, ettei joulua varten neulomisessa ole mitään ongelmaa.

keskiviikko 3. kesäkuuta 2015

Kämmekkäät naiselle

Neuloin raidallisesta lilasta Novitan Nalle -langasta kämmekkäät lahjaksi ja kirjoittelen nyt ohjeen niihin :)

Kämmekkäät Novita Nalle


Puikot 3,5 ja lankana Nalle tai joku muu samanpaksuinen.

Luo 45 silmukkaa. Neulo 1. kerros kaikki oikein ja neulo viimeinen ja ensimmäinen silmukka yhteen, jolloin työhön jää 44 silmukkaa.

Neulo sitten 2 o 2 n -neulosta kaksi kerrosta. Seuraavalla kerroksella neulo oikeat silmukat ristiin niin, että neulo ensin jälkimmäinen etukautta oikein ja pidä vielä molemmat silmukat vasemmalla puikolla. Neulo sitten etummainen oikea takakautta oikein ja päästä silmukat oikealle puikolle. Kutsun tätä ohjeessani ristikkäiskuvioksi.

Neulo kolme kerrosta joustinta ja toista ristikkäin neulomiskerros. Tee ristikkäinkuvio neljä kertaa ja aina väliin kolme kerrosta 2o 2n -neulosta.

Viimeisen ristikkäiskerroksen jälkeen aloita oikea neule. Neulo 32 kerrosta oikein, kunnes aloitat peukalokiilan.

Peukalokiila:

Vasen kämmekäs: 
Neulo muuten oikein, mutta toisen puikon lopussa lisää silmukka edelliseltä kierrokselta oikein neuloen ennen neljää viimeistä silmukkaa. Tee toinen samanlainen lisäys ennen kahta viimeistä silmukkaa samalla puikolla. Neulo kaksi kerrosta oikein ja tee uudet lisäykset samoissa kohdin (ennen neljää ja ennen kahta viimeistä silmukkaa). Toista lisäykset vielä kolme kertaa, neuloen aina väliin kaksi kerrosta oikeaa. Lisättyjä silmukoita tulee yhteensä 10. Neulo viimeisten lisäysten jälkeen kerros oikeaa ja päättele seuraavalla kerroksella kaikki lisätyt silmukat. Lisää ennen ja jälkeen päättelyn edelliseltä kerrokselta yksi silmukka, jolloin saat alkuperäisen määrän silmukoita puikolle.

Oikea kämmekäs: Neulo kolmannen puikon alussa silmukan lisäys kahden ensimmäisen ja neljän ensimmäisen silmukan jälkeen. Muutoin samoin kuin vasen kämmekäs.

Neulo oikeaa silmukoiden päättelykerroksen jälkeen yksi kerros ja aloita sitten joustinneule, jota neulo yhteensä 12 kerrosta niin, että joka neljäs kerros tee ristikkäiskuvio. Neulo lopuksi yksi kerros oikeaa ja päättele silmukat seuraavalla kerroksella.

Neulo tämän jälkeen oikeaa vielä kolme kerrosta ja aloita sitten joustinneule 2o, 2n. Tee joustinta yhteensä 12 kerrosta niin, että joka 4. kerros tulee ristikkäiskuviota. Neulo vielä yksi kerros oikeaa ja päättele sitten silmukat neulomalla.