Hae tästä blogista

torstai 29. joulukuuta 2016

Heijastinsäärystimet

Heippa! 

Vielä valmistui yksi välipäivinä aloitettu, myöhässä oleva joululahja kaverille :D

Lankoina Aava, Lumio Fine -heijastinlanka sekä Red Heart -heijastinlanka. Puikkoina 4.5 koon puikot.




Kuviona säärystimissä on kerrosrivinousu, jonka ohje löytyy Googlettamalla :)

Mallikerta menee niin, että 

1. kerros: neulo sillä langalla oikein, jonka väriset silmukat haluat nostaa myöhemmillä kerroksilla.
2.-3. kerros: neulo 3o, nosta yksi silmukka ja toista tätä 3o, nosta -tekniikkaa molemmat kerrokset niin, että nostat aina saman silmukan. 

Ohje:

Luo Aavalla 57 silmukkaa ja neulo ensimmäinen kerros oikein. Neulo viimeinen ja ensimmäinen silmukka oikein yhteen ja aloita resori 2o 2n, jota neulot yhteensä 20 kerrosta. Ota sitten mukaan violetti Red Heart kerrosrivinousua varten.

Neulo kerros violetilla ja nosta joka neljäs silmukka kahdella seuraavalla kerroksella. Tee mallikerta violettia nostovärinä käyttäen viisi kertaa. Neulo nostokerrosten jälkeen kaksi kerrosta oikeaa Aavalla niin että lisää silmukka joka puikolla toisen kerroksen aikana esimerkiksi niin, että neulot silmukan oikein etu- ja takakautta. Nyt työssä on 60 silmukkaa.

Tee seuraava viiden mallikerran kerrosrivinousua käyttäen pinkkiä Lumio Fine -lankaa. Neulo viimeisen nostokerrosten jälkeen taas kaksi kerrosta oikeaa Aavalla ja tee taas neljän silmukan lisäys kuvion jälkeen. Nyt työssä on 64 silmukkaa.

Seuraava viiden mallikerran kerrosrivinousu tehdään toisessa säärystimessä violetilla ja toisessa violetilla ja pinkillä vuorotellen silmukoiden värissä samalla kerroksella ja kerrokselta toiselle. Tämän kuvion jälkeen ei lisätä silmukoita.

Seuraava kerrosrivinousu tehdään toisessa säärystimessä violetin jälkeen sekä pinkillä että violetilla vaihdellen silmukoiden väriä samalla kerroksella ja kerrokselta toiselle. Toisessa säärystimessä tehdään kerrosrivinousu violetilla. Kuvion jälkeen tehdään viimeiset lisäykset neljä silmukkaa, jolloin työssä on 68 silmukkaa.

Neulo seuraava mallikerta toisessa violetin jälkeen niin, että kaksi ensimmäistä heijastinkerrosta tulee pinkillä, keskimmäinen violetilla ja kaksi viimeistä pinkillä. Toisessa neulo päinvastoin eli kaksi heijastinkerrosta violetilla, keskimmäinen pinkillä ja kaksi viimeistä violetilla. Nostokerrokset neulotaan Aavalla, kuten aiemminkin.

Viimeisessä mallikerrassa tee päinvastoin kuviot kuin edellisessä kuviossa.

Säärystimiin tulee siis yhteensä kuusi viiden mallikerran kerrosrivinousua välikerroksilla.

Loppuresori tehdään Aavalla niin, että neulo viimeisten nostokerrosten jälkeen kaksi kerrosta oikeaa ja aloita sitten resori 2o 2n. Resorissa tehdään kavennuksia seuraavasti:

Kun olet neulonut kaksi kerrosta resoria, kavenna joka puikolla 2 nurin yhteen. Nyt työssä on 64 silmukkaa. Kavenna seuraavalla kerroksella kahdella puikolla 2 nurin yhteen. Nyt työssä on 62 silmukkaa. Neulo resoria tämän jälkeen vielä 10 kerrosta ja kavenna vielä 2 nurin yhteen kahdella puikolla. Neulo sitten 4 kerrosta resoria ja päättele silmukat löyhästi oikein neulomalla ja ylivetämällä.




maanantai 26. joulukuuta 2016

Heijastinlapaset naiselle

Moi!

Sain joululahjaksi mieheltäni Red Heart -heijastinlankaa violettina. En tiennyt kyseisellä merkillä olevan heijastinlankaa, joten olin kovin mielissäni ja kun lanka oli vielä miellyttävää neuloa, niin kiva juttu :) Näissä lapasissa on resorissa Aava -lankaa (eka kertaa kokeilussa) ja Red Heartin lisäksi Lumio Fine -heijastinlankaa pinkkinä. 

Neuloin lapaset kokonaan puikoilla 4.5 ja tässä tulee ohje sekä kuvia :)

Ohje:


Luo 33 silmukkaa Aavalla ja neulo 1. kerros oikein. Neulo viimeinen ja ensimmäinen silmukka oikein yhteen, jolloin työhön jää 32 silmukkaa. Neulo sitten resoria 2o 2n yhteensä 20 kerrosta. Vaihda toisessa lapasessa työhön pinkki lanka ja toisessa lapasessa violetti. Aloita peukalokiilan teko samantien käyttäen intialaista peukalokiilaa, jonka ohjeen löydät Googlen avulla. Alla ohje peukalokiilan tekemiseen:

Vasen lapanen: Jaa silmukat puikoille seuraavasti: 4, 12, 8, 8. Lisää joka kerroksella silmukka 1. puikon loppuun niin, että nostat langan 1. ja 2. puikon välistä ja neulot sen kiertäen oikein 1. puikolle. Lisää silmukoita niin kauan, että 1. puikolla on 16 silmukkaa. Kun olet päässyt siihen asti, neulo 1. puikon silmukat kahdelle puikolle ja ota 2. puikon 12 silmukkaa apulangalle. 

Oikea lapanen: Jaa silmukat puikoille seuraavasti: 8, 8, 12 ja 4. Lisää joka kerroksella silmukka 4. puikon alkuun niin, että nostat langan 3. ja 4. puikon välistä ja neulot sen kiertäen oikein 4. puikolle. Lisää silmukoita niin kauan, että 4. puikolla on 16 silmukkaa. Kun olet päässyt tähän asti, neulo 4. puikon silmukat kahdelle puikolle ja ota 2. puikon 12 silmukkaa apulangalle.

Raidat työssä menevät niin, että toisessa lapasessa neulotaan pinkillä aina vain kolme kerrosta violettien raitojen väliin ja toisessa lapasessa neulotaan violetilla aina vain kolme raitaa pinkkien raitojen väliin. 

Toisella langalla tehdään ensin kaksi kerrosta, sitten kolme, kunnes on neulottu kuuden kerroksen raita ja ennen kärkikavennuksia viimeiseksi raidaksi jää kolmen kerroksen raita eri värillä. Kärkikavennus tehdään sillä värillä, jolla raitojen kerroksia on kasvatettu koko ajan.

Ennen kärkikavennuksia neulotaan 39 kerrosta oikeaa. Kärkikavennukset neulotaan seuraavasti:

1. puikon lopussa 2oy ennen viimeistä silmukkaa ja tee samoin 3. puikolla. 2. puikon alussa 2oy takakautta ensimmäisen silmukan jälkeen ja tee samoin 4. puikolla. Kavenna joka toinen kerros, kunnes puikoilla on jäljellä neljä silmukkaa kullakin ja kavenna sitten joka kerros, kunnes työssä on jäljellä yhteensä 8 silmukkaa. Vedä lanka silmukoiden läpi ja päättele nurjalle.

Peukalo neulotaan violetilla niin, että poimitaan 12 valmiin silmukan lisäksi juuresta kaksi silmukkaa. Neulotaan 14 kerrosta oikeaa, kunnes kavennetaan 2oy kahdella viiden silmukan puikolla, jolloin työhön jää 4 silmukkaa joka puikolle. Kavenna sitten joka kerroksella 2oy joka puikolla, kunnes työhän jää yhteensä kuusi silmukkaa. Vedä lanka silmukoiden läpi ja päättele nurjalle.


Heijastinlapaset

Heijastinlapaset

Red Heart

lauantai 24. joulukuuta 2016

Tapparasukat

Heissan!

Viimeiset pukin konttiin tarkoitetut neulomukset valmistuivat aatonaattona. Nämä sukat menevät joululahjaksi ystäväperheen isännälle koossa 44. Vaimonsa toivoi, josko tekisin Tappara -aiheiset sukat ja niin minä tein :D

Lankoina sukissa käytin Pirtan harmaata ja tummansinistä sukkalankaa.

Tappara -logoon käytin Valkoista Pirta sukkalankaa, oranssia Heart -lankaa ja sinistä vähän paksumpaa lankaa, jonka merkistä en ole varma, kun vyöte on hukkunut. Logoon mallikaavion löysin Viiriäisenpesän blogista. Ja lisäksi otin oikean villasukan varren kuvan malliksi netistä.



Jalkaterän pituus 28 cm. Varren pituus 18  cm.

Ohje:

Luo 65 silmukkaa harmaalla ja neulo 1. kerros oikein. Neulo viimeinen ja ensimmäinen silmukka oikein yhteen ja aloita resori 2o 2n, jota neulot 13 kerrosta ensimmäisen kerroksen jälkeen. Sukan varressa kavennetaan seuraavasti:

Neulo 28 kerrosta oikeaa, kunnes teet yhdellä puikolla 2oy kavennus ja seuraavalla kerroksella toisella puikolla 2oy. Neulo 9 kerrosta eteenpäin ja kavenna 2oy kahdella muulla puikolla. Nyt työssä 56 silmukkaa. Seuraavalla kerroksella aloitetaan kantalappu:

Poimi kantalappua varten 4. puikolta viimeiset kahdeksan silmukkaa ja ensimmäiseltä puikolta kahdeksan ensimmäistä silmukkaa. Jätä muut silmukat odottamaan 2. ja 3. puikoille (siirrä 1. puikon 8 silmukkaa 2. puikolle ja 4. puikon 8 silmukkaa 3. puikolle). Neulo kantalappua edestakaisin oikealla oikein nostaen aina ensimmäinen silmukka ja nurjalla nurin nostaen aina ensimmäinen silmukka. Neulo kantalappuun yhteensä 17 kerrosta ja poimi sitten sivusilmukat tämän Youtube -videon avulla. Tulee nimittäin siistiä jälkeä ;) Tämä kantapäämalli ilman sivusilmukoiden poimimistekniikkaa videon avulla on nimeltään Alma -mummun kantapää. Sen ohje löytyy googlettamalla.

Neulo kiilakavennukset joka kerroksella 1. puikon lopussa 2oy ja 4. puikon alussa 2oy takakautta aloittaen heti poimimiskerroksella. Muista siirtää ne silmukat takaisin 1. ja 4. puikolle, jotka siirsit kantalappua aloittaessasi odottamaan ja kavenna vasta näiden silmukoiden reunoista kiilakavennuksia. Kavenna niin kauana, että 1. ja 4. puikoille jää kummallekin 14 silmukkaa.

Aloita raitojen neulominen, kun kantalapun reunasta on kerroksia yhteensä 25.

Tein raidat päinvastoin sukasta toiseen. Eli toisessa sukassa raidat kulkevat näin:

7 kerrosta sinisellä, kuusi kerrosta harmaalla ja kuusi sinisellä, viisi kerrosta harmaalla ja viisi sinisellä jne, kunnes on tehty yksi kerros harmaalla ja yksi sinisellä. Sen jälkeen jatketaan harmaalla kavennusten loppuun saakka.

Toisessa sukassa tehdään näin:

Kerros sinisellä ja harmaalla, kaksi kerrosta sinisellä ja harmaalla jne, kunnes on tehty seitsemän kerrosta sinisellä. Sen jälkeen loppu neulotaan harmaalla.

Kärkikavennukset alkoitetaan 61 kerroksen jälkeen:

Neulo 1. puikon lopussa 2oy ennen viimeistä silmukkaa ja tee samoin 3. puikon lopussa. Neulo 2oy takakautta 2. puikon alussa ensimmäisen silmukan jälkeen ja tee samoin 4. puikolla. Kavenna joka toinen kerros, kunnes puikoilla on jäljellä 7 silmukkaa kullakin. Kavenna sitten joka kerros, kunnes silmukoita on jäljellä yhteensä 12. Vedä lanka silmukoiden läpi ja päättele nurjalle.





maanantai 19. joulukuuta 2016

Lisää hilettä ja heijastusta lapasiin

Moi!

Vielä neljännet lapaset putkeen tein käyttäen Lumio Fine -heijastinlankaa mustana ja sinisenä sekä Hile -lankaa valkoisena ja lisäksi otin mukaan Elina -lankaa kaksinkertaisena mustan sävyisenä.

Nämä lapaset täydentävät neljän lapasparin setin, joka menee lahjaksi tuttavalleni :)

Työssä käytin 4.5 koon puikkoja sekä koon 4.0 virkkuukoukkuja kukkien virkkaamiseen. Alkuperäinen virkkausohje löytyy Punomon sivuilta, mutta muokkasin ohjetta, jotta saisin kukista hieman pienempiä :) Virkkasin kukat mustasta Elina -langasta ja valkoisesta Pirtan sukkalangasta.

Ohje: 

Luo Hile -langalla 33 silmukkaa ja neulo 1. kerros oikein. Neulo viimeinen ja ensimmäinen silmukka oikein yhteen ja aloita resori 2o 2n, jota neulot yhteensä 17 kerrosta niin, että otat mukaan mustan heijastinlangan raidoiksi seuraavasti:

Neljä kerrosta valkoisella, kaksi mustalla, neljä kerrosta valkoisella, kaksi mustalla ja lopuksi kuusi kerrosta valkoisella.

Vaihda oikeaan neuleeseen ja neulo kerros mustalla heijastinlangalla. Aloita tällä kerroksella intialaisen peukalokiilan teko (ohje Googlesta):

Vasen lapanen: Jaa silmukat puikoille seuraavasti: 4, 12, 8, 8. Lisää joka kerroksella silmukka 1. puikon loppuun niin, että nostat langan 1. ja 2. puikon välistä ja neulot sen kiertäen oikein 1. puikolle. Lisää silmukoita niin kauan, että 1. puikolla on 16 silmukkaa. Kun olet päässyt siihen asti, neulo 1. puikon silmukat kahdelle puikolle ja ota 2. puikon 12 silmukkaa apulangalle. 

Oikea lapanen: Jaa silmukat puikoille seuraavasti: 8, 8, 12 ja 4. Lisää joka kerroksella silmukka 4. puikon alkuun niin, että nostat langan 3. ja 4. puikon välistä ja neulot sen kiertäen oikein 4. puikolle. Lisää silmukoita niin kauan, että 4. puikolla on 16 silmukkaa. Kun olet päässyt tähän asti, neulo 4. puikon silmukat kahdelle puikolle ja ota 2. puikon 12 silmukkaa apulangalle.

Raidat menevät mustan kerroksen jälkeen niin, että lisäyksiä tehdessä neulotaan neljä valkoista kerrosta, yksi musta, yksi sininen ja yksi musta kerrosta ja sen jälkeen taas neljä valkoista kerrosta. Lisäykset päättyvät tähän kohtaan ja peukalosilmukat siirretään apulangalle odottamaan. Sitten raita, jossa yksi sininen, yksi musta ja yksi sininen kerros ja sen jälkeen neljä valkoista. Sitten raita, jossa yksi musta (vaihda tässä kohtaa musta kaksinkertaiseen Elina -lankaan), yksi sininen ja yksi musta kerros. Seuraavaksi kaksi valkoista kerrosta ja kerros, jossa joka toinen silmukka on sininen ja joka toinen on musta. Seuraava kerros kokonaan sinisellä ja sitten vielä kerros, jossa joka toinen on sininen ja joka toinen musta silmukka. Seuraavaksi kolme kerrosta niin, että joka toinen sinisellä ja joka toinen valkoisella. Sitten kaksi kerrosta kaksinkertaisella Elina -langalla. Loppu lapanen tehdään Elina -langalla ja aloitetaan kärkikavennus:

Neulo 1. puikon alussa 2oy takakautta ensimmäisen silmukan jälkeen ja tee samoin 3. puikon alussa. Neulo 2. puikon lopussa 2oy ennen viimeistä silmukkaa ja tee samoin 4. puikon lopussa. Kavenna joka toinen kerros, kunnes jäljellä on 4 silmukkaa/puikko. Kavenna sitten joka kerros, kunnes silmukoita on yhteensä jäljellä 8. Vedä lanka silmukoiden läpi ja päättele nurjalle.


Peukalo:

Poimi neljä silmukka kolmelle puikolle ja poimi juuresta vielä kaksi silmukkaa. Nyt työssä on 14 silmukkaa: 5, 5 ja 4. Neulo valkoisella Hileellä 14 kerrosta ja tee sitten kärkikavennukset: viiden silmukan puikoilla 2oy ja seuraavalla kahdella kerroksella joka puikolla 2oy, jolloin työssä on jäljellä kuusi silmukkaa. Vedä sitten lanka silmukoiden läpi ja päättele nurjalle.

Virkkausohje: Virkkaa viisi kjs ja sulje renkaaksi virkkaamalla ps ensimmäiseen kjs:aan. Virkkaa yksi kjs ja sen jälkeen 10 ks renkaaseen. Virkkaa seuraavalla kerroksella yksi ks ja sen jälkeen neljä kjs, jotka kiinnität renkaaseen kahden silmukan päähän. Toista kerros loppuun neulomalla kiinnityksen jälkeen neljä kjs ja kiinnittämällä se ks:lla renkaaseen joka toiseen silmukkaan. Virkkaa sitten kjs ja viisi pp renkaaseen. Virkkaa pp:n jälkeen ps edellisen kerroksen kjs:n väliin ja toista viiden pp:n virkkaaminen joka renkaaseen. Päätä kerros ps:lla ja katkaise lanka. Ompele kukka kiinni lapasen saumakohtaan.

Lyhenteiden selitykset:

kjs = ketjusilmukka
ps = piilosilmukka
ks = kiinteä silmukka
pp = pitkä pylväs



Virkattuja kukkia

Heijastinlapaset

Heijastinlapaset


keskiviikko 14. joulukuuta 2016

Hilettä ja heijastinta lapasiin

Heips!

Tässä vielä toisetkin heijastinlapaset Lumio Fine -langasta. Etsin kaveriksi toisen yhtä paksun langan ja löysin varastoistani valkoista Hile -lankaa. Tuli ihanan pehmeät Suomen lipun väriset lapaset :) Ja juuri sopivat naisen käteen, voin sen taata ;)

Ohje:

Luo Hile -langalla koon 4.5 puikoilla 33 silmukkaa. Neulo 1. kerros oikein ja neulo viimeinen silmukka oy ensimmäisen silmukan kanssa. Aloita sitten resori 2o 2n yhteensä yhdeksän kerrosta.

Aloita sitten oikea neule niin, että neulot vielä kerroksen valkoisella ja tällä kerroksella aloitat myös intialaisen peukalokiilan lisäykset (ohjeen aloitukseen voit katsoa tekemistäni Youtubevideoista: oikea lapanen ja vasen lapanen):

Vasen lapanen: Jaa silmukat puikoille seuraavasti: 4, 12, 8, 8. Lisää joka kerroksella silmukka 1. puikon loppuun niin, että nostat langan 1. ja 2. puikon välistä ja neulot sen kiertäen oikein 1. puikolle. Lisää silmukoita niin kauan, että 1. puikolla on 16 silmukkaa. Kun olet päässyt siihen asti, neulo 1. puikon silmukat kahdelle puikolle ja ota 2. puikon 12 silmukkaa apulangalle. 

Oikea lapanen: Jaa silmukat puikoille seuraavasti: 8, 8, 12 ja 4. Lisää joka kerroksella silmukka 4. puikon alkuun niin, että nostat langan 3. ja 4. puikon välistä ja neulot sen kiertäen oikein 4. puikolle. Lisää silmukoita niin kauan, että 4. puikolla on 16 silmukkaa. Kun olet päässyt tähän asti, neulo 4. puikon silmukat kahdelle puikolle ja ota 2. puikon 12 silmukkaa apulangalle.

Lapanen neulotaan sinisellä ja valkoisella (lisäyskerrokset mukaan lukien) seuraavasti:

Resorin jälkeen kerros valkoista ja kerros sinistä. Sitten kaksi kerrosta valkoista ja kaksi kerrosta sinistä. Seuraavaksi kolme kerrosta valkoista ja kolme sinistä sen jälkeen. Neljä kerrosta valkoista ja neljä kerrosta sinistä. Viisi kerrosta valkoista ja loppuosa lapasesta kärkikavennukset mukaan lukien sinisellä. Neulo viiden valkoisen kerroksen jälkeen kahdeksan kerrosta sinisellä oikeaa ja aloita sitten kärkikavennukset:

Neulo 1. puikon alussa 2oy takakautta ensimmäisen silmukan jälkeen ja tee samoin 3. puikon alussa. Neulo 2. puikon lopussa 2oy ennen viimeistä silmukkaa ja neulo samoin 4. puikon lopussa. Kavenna joka toinen kerros, kunnes puikoilla on 4 silmukkaa kullakin. Kavenna sitten joka kerros, kunnes jäljellä on 8 silmukkaa yhteensä. Vedä lanka silmukoiden läpi ja päättele nurjalle.

Peukalo:

Poimi kolmelle puikolle neljä silmukkaa kullekin ja neulo peukalo sinisellä langalla koon 4.5 puikoilla niin, että poimit peukalon juuresta vielä langankierroilla kaksi silmukkaa. Nyt puikoilla on 4, 5 ja 5 silmukkaa. Neulo 11 kerrosta oikeaa ja kavenna sitten viiden silmukan puikoilla 2oy molemmilla. Nyt työssä on 4, 4, 4 silmukkaa. Neulo välikerros ja kavenna sitten joka puikolla 2oy, kunnes jäljellä on 2 silmukkaa kullakin. Vedä lanka silmukoiden läpi ja päättele nurjalle.

Lisäksi virkkasin molempiin lapasiin sivuihin kaksi sydäntä KahviKanelin ohjeella :) Käytin lankana Pirtan sukkalankaa ja virkkuukoukkuna koon neljä koukkua.









sunnuntai 11. joulukuuta 2016

Heijastinlapaset

Heippa!


Ekaa kertaa kokeilin neuloa heijastinlangasta jotakin, lapaset aikuiselle. Lumio Fine on langan merkki ja lisäksi resoriin neuloin Pirta sukkalankaa.

Puikkoina resorissa käytin koon 3.5 puikkoja, mutta muuten neuloin koon 5 puikoilla, koska heijastinlanka on sen verran paksua.

Ohje:

Luo 41 silmukkaa sinisellä sukkalangalla. Neulo 1. kerros oikein ja aloita sen jälkeen 2o 2n resori, jota neulot 21 kerrosta. Vaihda sitten suurempiin puikkoihin ja mustaan Lumio Fine -lankaan. Neulo ensimmäisellä heijastinkerroksella joka puikolla 2oy, muuten oikeaa neuletta. Neulo vielä seuraavalla kerroksella joka puikolla 2oy, jolloin työhön jää 32 silmukkaa. Aloita seuraavalla kerroksella intialainen peukalokiila (ohje Googletettu).

Vasen lapanen: Jaa silmukat puikoille seuraavasti: 4, 12, 8, 8. Lisää joka kerroksella silmukka 1. puikon loppuun niin, että nostat langan 1. ja 2. puikon välistä ja neulot sen kiertäen oikein 1. puikolle. Lisää silmukoita niin kauan, että 1. puikolla on 16 silmukkaa. Kun olet päässyt siihen asti, neulo 1. puikon silmukat kahdelle puikolle ja ota 2. puikon 12 silmukkaa apulangalle. 

Oikea lapanen: Jaa silmukat puikoille seuraavasti: 8, 8, 12 ja 4. Lisää joka kerroksella silmukka 4. puikon alkuun niin, että nostat langan 3. ja 4. puikon välistä ja neulot sen kiertäen oikein 4. puikolle. Lisää silmukoita niin kauan, että 4. puikolla on 16 silmukkaa. Kun olet päässyt tähän asti, neulo 4. puikon silmukat kahdelle puikolle ja ota 2. puikon 12 silmukkaa apulangalle.

Jatka oikein neulomista vielä kolme kerrosta mustalla langalla ja ota sitten mukaan sininen Lumio Fine ja neulo joka toinen kerros mustalla ja joka toinen sinisellä, kunnes olet neulonut kuusi kerrosta sinisellä. Tee silloin ensimmäiset kärkikavennukset neulomalla 2oy joka toisella puikolla. Nyt silmukoita on 7, 8, 7 ja 8. Neulo yksi musta kerros ja yksi sininen kerros ja kavenna seuraavaksi kahdella eri puikolla 2oy, jolloin työssä on joka puikolla seitsemän silmukkaa. Neulo kolme kerrosta oikeaa ilman kavennuksia, jonka jälkeen kavenna joka toisella kerroksella 2oy joka puikolla, kunnes silmukoita on joka puikolla 4. Kavenna sitten joka kerroksella, kunnes jäljellä on yhteensä 8 silmukkaa. Vedä lanka silmukoiden läpi ja päättele nurjalle.

Peukalo:

Poimi kolmelle puikolle neljä silmukkaa kullekin. Nyt peukaloon ei tarvitse ottaa juuresta lisää silmukoita, sillä 12 silmukalla ja koon 5 puikoilla heijastinlangalla tulee jo riittävän kookas peukalo. Neulotaan peukalot mustalla langalla niin, että neulotaan 11 kerrosta oikeaa ja kavennetaan sitten joka kerroksella 2oy joka puikolla, kunnes jäljellä on yhteensä kuusi silmukkaa. Vedä lanka sitten silmukoiden läpi ja päättele nurjalle.