Hae tästä blogista

lauantai 31. joulukuuta 2022

Lapaset miesten koossa - intialainen peukalokiila

 Hei!

Nämä lapaset Aurora -langasta (väri nro 672) valmistuivat jo 12.12.22. Neuloin lapaset koon 3,5 puikoilla.



Ohje:

Luo 49 silmukkaa ja neulo 1. kerros oikein. Neulo viimeinen silmukka oikein yhteen ensimmäisen kanssa ja neulo sitten resoria *1o takakautta, 1n*. Toista *-* 20 kerrosta. Neulo sitten neljä kerrosta oikeaa ja aloita sitten intialainen peukalokiila, ohje siihen löytyy esimerkiksi Novitan sivuilta. Minun tekemäni ohjevideot peukalokiilan aloittamisesta löytyvät näiden linkkien takaa: Vasen lapanen ja oikea lapanen.

Vasen lapanen: Jaa silmukat 4 - 20 - 12 - 12. Lisää ensimmäiselle puikolle yhteensä 20 silmukkaa niin, että jokaisella kerroksella neulot 1. ja 2. puikon välissä olevan langan kiertäen oikein 1. puikolle.

Oikea lapanen: Jaa silmukat 12 - 12 - 20 - 4. Lisää neljännelle puikolle yhteensä 20 silmukkaa niin, että jokaisella kerroksella neulot puikkojen välissä olevan langan kiertäen oikein 4. puikolle.

Kun kaikki lisäykset on tehty, siirretään apulangalle sen puikon silmukat, jossa on 20 silmukkaa ja lisäyspuikon silmukat jaetaan kahdelle puikolle 12 - 12.

Jatketaan sileää neuletta, kunnes etusormi peittyy (56 kerrosta resorin lopusta) ja tehdään kärkikavennukset:

Neulo 1. ja 3. puikon alussa 2oy takakautta ensimmäisen silmukan jälkeen joka kerros ja 2. ja 4. puikon lopussa 2oy ennen viimeistä silmukkaa joka kerros. Kun jäljellä on yhteensä 12 silmukkaa, vedetään lanka silmukoiden läpi ja päätellään nurjalle.

Peukalo: Poimi kolmelle puikolle apulangalle jätetyt 6-7-7 silmukkaa ja neulo peukalo pelkästään raitalangalla. Lisää aloituskerroksella peukalon juuresta kolme silmukkaa neuloen ne kiertäen oikein. Peukalossa nyt siis 23 silmukkaa. Neulo oikeaa 15 kerrosta ja kavenna sitten 2oy kaikilla puikoilla joka kerroksella, kunnes silmukoita on jäljellä 2-3-3. Vedä lanka silmukoiden läpi ja päättele nurjalle.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti