sunnuntai 7. joulukuuta 2014

Joulukuun 2014 kuulumisia

7.12.14

Moikka!

Vuosi on mennyt sitten todella nopeasti! Käsityöt ovat jääneet aika vähälle, kun ensin kuopus oli pieni ja nyt syksyllä palasin töihin, mutta uuteen kouluun, mikä on vaatinut tietysti aika paljon.

Eilen kaivoin kaapista yli vuosi sitten kesken jääneen kaulahuivin ja teen sitä parhaillaan loppuun jollekulle jouluksi, en vielä tiedä, kelle ;) Samoin löysin yhden kesken jääneen villasukan varren ja päätin tehdä siitä säärystimen, mutta värit loppuivat kesken, joten käyn ehkä tänään hakemassa marketista uudet kerät. Myös yksi villasukka kaipaisi paria, niin teen senkin vielä joululahjaksi.

Fb:n villasukkaryhmää seuraan aktiivisesti, samoin käsityöblogit -sivustoa, mutta ei vain ole nyt aikaa tehdä itse. Jouluarvioinnit lähestyvät ja seuraava viikko on vielä työläs.

Artikkelikuvaan laitoin kuvan paketista, jonka sain mammaryhmän joululahjaringistä :) Siinä on Joki -lankaa, josta voisin tehdä huovutettuja lapasia tai sukkia esimerkiksi. Kevätpuolella voisin käydä niiden lankojen kimppuun!

Tänä syksynä sain kaksi tilaustyötä, joita oli ilo tehdä ja tilaajatkin olivat tyytyväisiä. Kyseessä oli pitkävartiset sukat sekä miesten sukat, joista kuvat tulevat tilaustyöosioon piakkoin. Kiitos teille vain tilauksista!!

Neulominen on terapeuttista varsinkin näin ruuhkavuosina, mutta kyllä sitä saapi vain olla varovainen, ettei unohtele puikkojaan minne sattuu. Kahvikupinkin unohdin yksi aamu pöydälle ja löysihän tuo pikkuneiti sen ja kaatoi onneksi hieman jäähtyneet kahvit päällensä :)

Joulua täällä valmistellaan ja tänä vuonna meillä on muovikuusi oikean kuusen sijaan turvallisuussyistä. Vielä kuusi on paketissa, katsotaan, saanko sen tänään(kään) viriteltyä olohuoneen iloksi. Vielä yhdet jouluvalot on laittamatta, yhdet sain laitettua eilen illalla vasta. Naapureissa on niin koreita valoja ja paljon, ettei me nyt voida tätä valokisaa hävitä!

Sen verran olen saanut neulottua hitaasti, mutta varmasti, että siskoni sai jo minulta extravärikkäät sukat viikko sitten synttäreillä käydessään. Hän kun kerran sanoi, ettei jaksa itse tehdä kuin yksivärisiä sukkia, koska lankojen päättely olisi niin työlästä. Siitäpä sain idean tehdä tosi värikkäät raitasukat, joista sisko onneksi tykkäsi kovasti :) Tykkään muutenkin kaikista tosi värikkäistä ja en varmaan ole ikinä edes tehnyt mitään yksiväristä sukkaparia. Kaulahuivit taas usein ovat yksivärisiä, en tiedä miksi..

Niin ja toiselle siskolle tein jouluksi hempeän väriset sukat, mutta hän ei vielä tiedä niitä saavansa. Tosin tämän luettuaan jompikumpi siskoistani, jotka eivät ole saaneet sukkia, varmaan miettivät, että kummallekohan ne ovat menossa :) Viime jouluna kun toinen sai sukat ja toinen villahuivin.

Vähän menin siitä, mistä aita on matalin, kun hamstrasin oman luokkani joulumyyjäisistä valmiita neuleita ja annoin niitä lahjaksi. Ne olivatkin pelastus tänä jouluna, kun olisin halunnut tehdä paljon enemmän kuin ehdin.

Äitini saa vielä ranteenlämmittimet, jotka näyttävät tältä:

Hyvää joulunaikaa kaikille ja onnellista uutta vuotta 2015!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti