Hae tästä blogista

sunnuntai 29. maaliskuuta 2015

Ranskanpastillisukkaset koossa 36

Tässäpä tulee ohje kerrosrivinousukkasiin, jotka tein synttärilahjaksieräälle tärkeälle ihmiselle :)

Puikot 3,5

Lankoina 7 veljestä luonnonvalkoinen, lila sekä vaaleanpunainen. Lisäksi Novitan Miami vaaleanvihreä.

Varressa 60 silmukkaa, varren pituus 17.5 cm ja pohjan pituus 22 cm. Jalkaterässä 56 silmukkaa.

Luo 61 silmukkaa ja neulo viimeinen yhteen ensimmäisen kanssa. Neulo 1. kerros aina oikein.

Aloita resori: 2o 2n kolme kerrosta. Neljännellä kerroksella neulo oikeat ristiin eli neulo jälkimmäisen etukautta ja ensimmäisen takakautta ja vasta sitten päästä molemmat puikolta toiselle. Tämän vinkin löysin Voihan Villasukka! -ryhmästä. Resoria neuloin 6 cm eli ehdin neuloa kolme kerrosta oikeita silmukoita ristiin. Ennen kerrosrivinousun aloittamista neuloin yhden kerroksen aina oikein. Samaa 2o 2n ja oikeat ristiin -neuletta jatkoin ennen kantapäätä 3,5 cm.Kerrorivinousun ohjeen olen ottanut Voihan Villasukka! -ryhmästä, mutta olen muuttanut ohjetta sen verran, että neulon kaksi oikein ja nostan kolmannen ja toistan tätä kaksi kerrosta. Kolmannella kerroksella neulon kaikki oikein. Värin olen vaihtanut kolmannen kerroksen jälkeen.

Kantapää on Alma -mummun kantapää, joka sekin on bongattu Voihan Villasukka! -ryhmästä. Siinä neulotaan yhdellä puikolla niin monta kerrosta edestakaisin, kuin mitä puikolla on silmukoita. Kannattaa ottaa puolet 4. puikon ja puolet 1. puikon silmukoista kantalappua varten. Itse neulon pari kerrosta ekstraa eli jos puikoilla on 14 silmukkaa, niin neulon 16 kerrosta. 17.kerros tulee vielä neulottua kantalappuun, jonka jälkeen poimitaan sivuista silmukat kantalapun reunoista.

Hieman täytyy tehdä laskutoimitusta, että saa oikeat määrät silmukoita joka puikolle niin, että saisi haluamansa määrän kavennusten loputtua. Näissä sukissa minulla taisi olla 22-23 silmukkaa 1. ja 4. puikolla ennen kavennusten alkamista. Kavennukset tehdää joka kierroksella 1. ja 4. puikoilla. 1. puikolla neulotaan kaksi yhteen ja 4. puikolla tehdään ylivetokavennus. Joka puikolle jää 14 silmukkaa. Kerrosrivinousua on helpoin jatkaa 2. ja 3. puikoilla kärkikavennuksiin saakka :) Alma -mummun kantapää istuu todella hyvin eli suosittelen ainakin kokeilemaan sitä :)

Kerrosrivinousua neulotaan 2. ja 3. puikoilla sekä aina oikein neulosta 1. ja 4. puikoilla 16 cm. Kärkikavennukset tehdään seuraavasti:

1. ja 3. puikolla ennen viimeistä silmukkaa kaksi oikein yhteen. 2. ja 4. puikoilla neulo ensimmäisen silmukan jälkeen kaksi yhteen ylivetokavennuksella. Tee kaksi välikerrosta. Neulo jälleen kavennukset joka puikolla. Tee yksi välikerros ja neulo kavennukset. Toista tätä "yksi välikerros ja kavennuskerros", kunnes puikoilla on jäljellä puolet alkuperäisestä silmukkamäärästä. Kavenna tämän jälkeen joka kerroksella niin kauan, kunnes joka puikolla on jäljellä 2 silmukkaa. Vedä lanka silmukoiden läpi kahteen kertaan ja päättele nurjalle neulalla.

Vielä kuva valmiista sukista:Ei kommentteja:

Lähetä kommentti