Hae tästä blogista

torstai 13. huhtikuuta 2017

Jooga-pilatessukkaset

Heips!

Jouduin vaihteeksi sairaslomalle mahataudin takia ja sain samalla viimeisteltyä sukat itselleni
jooga- ja pilatestunteja varten. Minulla on tosi paksut pohkeet, joten siksi tein aloitukseen 86 silmukkaa. Ohjeen alta löytyy kuvia valmiista sukista sekä pääväristä kerinä :)

Lankoina käytin käsityömessuilta toissa vuonna ostamaani Big Mama -jättikerää ja valkoista jostakin jämäkerästä, jonka vyöte on hukkunut.

Puikkoina oli tällä kertaa kulmikkaat puupuikot. Sukan varren pituus silmukoiden päättelyyn asti on 24 cm ja jalkaterän pituus luoduista silmukoista 12 cm

Ohje: 


Luo 86 silmukkaa violetilla langalla. Neulo 1. kerros oikein ja neulo viimeinen ja ensimmäinen silmukka oikein yhteen. Aloita resori 85 silmukalla *1o kiertäen 1n* (1. ja viimeinen silmukka neulotaan molemmat oikein kiertäen). Neulo resoria violetilla yhteensä 14 kerrosta. 

Sukan varteen tulee kavennuksia, mutta kerron ne ohjeen lopuksi.


Neulo sitten oikeaa ja ota mukaan valkoinen lanka. Neulo resorin jälkeen 1. kerros valkoisella ja yksi kerros violetilla. Neulo sitten yksi kerros valkoisella ja kaksi kerrosta violetilla. Jatka näitä 1 kerros valkoinen, n kerros violetti niin kaukan, että olet neulonut violetilla seitsemän kerrosta. Jatka vuorottelua nyt niin, että violetilla neulottujen kerrosten määrä vähenee 6 - 5 - 4 - 3 - 2 - 1, jonka jälkeen neulot kerroksen valkoisella ja kerroksen violetilla. 

Nyt ollaan kantalapun aloituskohdassa. Päätä viimeisen puikon silmukoista 7, samoin 1. puikon silmukoista. Neulo kerros loppuun oikeaa ja käännä sitten työ ja neulo nurjalla nurin. Jatka tätä yhteensä 18 kerrosta ja tee sitten pääteltyjen silmukoiden kohtaan 14 langankiertoa ihan kiertämällä lankaa 14 kertaa puikon ympärille. Jatka kerros loppuun oikeaa neuloen ja neulo nyt langankierrot oikeiksi silmukoiksi kahdelle puikolle. Jalkaterään tulee nyt 52 silmukkaa. Aloita taas raidoittaminen neuloen yksi kerros valkoisella, yksi violetilla, yksi kerros valkoisella ja kaksi violetilla jne, kunnes tulet kohtaan, jossa aloitat neulomaan seitsemää kerrosta violettia. 

Kun olet neulonut kaksi kerrosta violetilla, kavenna 2oy joka puikolla ja aloita seuraavalla kerralla 2o 2n -resori. Neulo sitä neljä kerrosta ja päättele silmukat seuraavalla kerroksella. 

Kavennukset: 

Resorin aikana työssä on 85 silmukkaa. Kavenna heti resorin jälkeen 2oy joka puikolle. Neulo sitten 14 kerrosta ja kavenna taas joka puikolla 2oy. Nyt työssä on 77 silmukkaa. Neulo jälleen kuusi kerrosta ja kavenna 2oy joka puikolla. Nyt työssä on 73 silmukkaa. Neulo kuusi kerrosta ja kavenna taas 2oy joka puikolla. Nyt työssä on 69 silmukkaa. Neulo jälleen kuusi kerrosta ja kavenna 2oy joka kerroksella. Jäljellä työssä on 65 silmukkaa. Neulo taas kuusi kerrosta ja kavenna 2oy joka puikolla. (jäljellä 61 silmukkaa) ja edelleen neulo kuusi kerrosta ja kavenna 2oy joka puikolla. Kavenna parin kerroksen päässä 1oy, jotta saat tasaluvun silmukoihin. Kavenna sitten vielä kuuden kerroksen välein 2oy joka puikolla kahteen kertaan, Nyt sinulla on työssä 52 silmukkaa eikä kavennuksia enää tule.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti