Hae tästä blogista

lauantai 1. huhtikuuta 2017

Pitsisukat Step -langasta

Heissan!

Pitkästä aikaa tein ohuesta langasta sukat pienemmillä puikoilla, mitä normaalisti. Lankana Austermann Step ja puikot 2.75. Tuntuivat kuitenkin valmistuvan aika nopeasti, jos vain ehti neulomaan.

Sukan varren pituus on 14 cm ja jalkaterän pituus 24 cm. Sukat sopisivat siis koon 36-37 jalkoihin.

Ohje: Luo 71 silmukkaa. Neulo 1. kerros oikeaa ja neulo viimeinen ja ensimmäinen silmukka nurin yhteen. Aloita samalla pitsikuvio. En kirjoita tähän ohjetta auki, vaan tuon linkin takaa löytyy selkeä ohje kuvioon :)

Itse jaoin näissä sukissa silmukat siten, että kahdella puikolla oli 17 ja kahdella 18 silmukkaa.

Neulo varteen pitsin mallikuvio 17 kertaa. Aloita sitten kantalapun ja kantapään tekeminen Alma -mummun tyyliä soveltaen:

Ota viimeiseltä puikolta 13 silmukkaa ja ensimmäiseltä 12. Siirrä loput silmukat odottamaan välipuikoille. Neulo kantalappua ristiinvahvistetusti (ohje tähän löytyy netistä) oikealla oikein nostaen joka toinen silmukka. Nurjalla neulot kaikki nurin. Nosta kuitenkin molemmilla puolilla aina ensimmäinen silmukka. Neulo kantalappuun 28 kerrosta ja lähde sitten poimimaan sivusilmukoita tämän videon avulla, jonka olen löytänyt netistä Fb:n sukkaryhmän vinkin perusteella :)

Kun olet poiminut sivusilmukat, siirrä 1. ja 4. puikoille takaisin välipuikoille siirrettyjä silmukoita sillä tavoin, että keskimmäisille puikoille jää mallikuviota varten viisi kokonaista seitsemän silmukan mallikertaa (yhteensä 35 silmukkaa).

Aloita kiilakavennukset silmukoiden poimimiskerroksella niin, että 1. puikon lopussa neulot 2oy kaksi viimeistä silmukkaa ja 2oy takakautta 4. puikon alussa. Neulo muutoin 1. ja 4. puikoilla oikeaa.

Kavenna niin, että 1. ja 4. puikoille jää yhteensä 35 silmukkaa. Nyt työssä on 70 silmukkaa. Neulo jalkaterään pitsikuvion mallikerta 18 kertaa ja sen jälkeen aloita kärkikavennukset:

Neulo oikeaa ja joka puikon lopussa 2oy ennen viimeistä silmukkaa. Kavenna joka toinen kerros, kunnes puikoilla on 8 ja 9 silmukkaa (kahdella puikolla 8 ja kahdella 9). Kavenna sitten joka kerros, kunnes työssä on jäljellä yhteensä 12 silmukkaa. Vedä lanka silmukoiden läpi ja päättele nurjalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti