tiistai 21. maaliskuuta 2017

Sateenkaaripiirakat

Heippa!

Olen monen nähnyt neulovan Piirakka -mallin sukat Novitan Raita sateenkaari -langasta. Päätin vihdoin itsekin semmoiset tehdä. Piirakat olen aiemmin neulonut, mutten tästä langasta. Ja tulihan niistä nätit :)

Neuloin sukat 3.5 koon puikoilla ja alle tulee ohje ilman mallikertaa sekä kuvia. Piirakka -mallin ohje löytyy esim. Novitan sivuilta.

OHJE:

Luo 57 silmukkaa. Neulo 1. kerros oikein ja neulo viimeinen ja ensimmäinen silmukka oikein yhteen. Aloita sitten joustinneule 1o kiertäen ja 1n. Toista tätä joustinneuletta n. 2 cm tai 8-9 kerrosta.

Jaa sitten silmukat puikoille seuraavasti: 17, 12, 11 ja 16 ja aloita Piirakka -sukan pitsineule 2. ja 3. puikoilla. Jatka joustinneuletta 1. ja 4. puikoilla.

Neulo pitsikuvion mallikertaa sukan varteen yhteensä kuusi kertaa. Varren pituus kantalapun alkuun asti on n. 15 cm.

Aloita sitten kantapään teko soveltaen Alma -mummun tyyliä:

Ota kantalappua varten viimeiseltä puikolta 8 silmukkaa, samoin 1. puikolta. Neulo kantalappua edestakaisin oikealla oikein ja nurjalla nurin nostaen aina aloitussilmukka. Neulo kerroksia yhteensä 18 eli pari enemmän kuin silmukoiden määrä on. Poimi sitten sivusilmukat esimerkiksi tämän netistä löytyvän videon avulla. Kun olet poiminut sivusilmukat, palauta 1. ja 4. puikoille aiemmin pois siirretyt silmukat (Jätä 2. puikolle 12 ja 3. puikolle 11 silmukkaa pitsikuviota varten) ja aloita samalla kerroksella kiilakavennukset:

Neulo 2oy 1. puikon lopussa ja muut oikeaa ja jatka pitsikuviota 2. ja 3. puikoilla. Neulo 2oy takakautta 4. puikon alussa ja loput oikeaa. Kavenna joka kerroksella, kunnes 1. puikolle jää 15 silmukkaa ja 4. puikolle 14 silmukkaa tai toisinpäin. Nyt työssä on 52 silmukkaa.

Neulo kantalapun reunasta laskettuna yhteensä 53 kerrosta ja aloita sitten kärkikavennukset. Kavennuksia aloittaessasi neulo kaikilla puikoilla oikeaa eli lopeta pitsimallikerran neulominen, kun kavennukset alkavat. Pitsikuvio tulee jalkaterään yhteensä 9 kertaa. Jaa silmukat tasaisesti puikoille ja kavenna joka puikon lopussa 2oy ennen viimeistä silmukkaa. Kavenna joka toinen kerros, kunnes puikoilla on jäljellä seitsemän silmukkaa. Kavenna joka kerros, kunnes jäljellä on yhteensä 12 silmukkaa. Vedä lanka silmukoiden läpi ja päättele nurjalle.

Jalkaterän pituus on n. 26 cm eli sukan koko on 39 -40. 

1 kommentti:

  1. Piirakkamalli on kyllä helppo ja kaunis. Ja tuo sateenkaarilanka on aika herkkua. (:

    VastaaPoista