perjantai 10. maaliskuuta 2017

If you can read this.. -sukat

Heips!

Tilaustyönä väkersin sukat, joihin silmukoin tekstin If you can read this bring me a glass of wine.
Väreinä toivomuksen mukaan olivat valkoinen ja kirkkaanpunainen. Puikkoina 3.5 ja lankoina Red Heartin punainen sekä valkoinen, jonka nimestä en ole varma, kun vyöte oli jo hukassa :)

Sukkien koko on 39 eli jalkaterän pituus n. 25 cm. Resori, kantalappu ja kärki on neulottu valkoisella, muuten punaisella ja teksti tietysti valkoisella. Varren pituus on 19 cm.

Ohje:

Luo valkoisella 61 silmukkaa. Neulo 1. kerros oikein ja neulo viimeinen ja ensimmäinen silmukka nurin yhteen. Aloita samalla valepalmikkoresori (ohje Googletettu):

1. - 3. kerros: 2n 3o
4. kerros: 2n, nosta 1o neulomatta, neulo 2o ja vedä nostettu silmukka neulottujen yli
5. kerros: 2n 1o lk 1o

Toista valepalmikko neljä mallikertaa.

Vaihda lanka sitten punaiseen ja neulo oikeaa. Neulo oikeaa 10 kerrosta ja kavenna seuraavalla kerroksella 2oy kahdella puikolla. Neulo viisi kerrosta oikeaa ja kavenna nyt 2oy kahdella eri puikolla. Neulo 8 kerrosta oikeaa ja kavenna kahdella puikolla 2oy. Neulo jälleen 8 kerrosta oikeaa ja kavenna kahdella eri puikolla 2oy. Neulo vielä kolme kerrosta oikeaa ja aloita sitten kantalappu valkoisella langalla Alma -mummun tyyliä soveltaen. 

Kantalappu: Poimi 7 silmukkaa viimeiseltä puikolta ja 7 ensimmäiseltä. Jätä muut silmukat odottamaan välipuikoille. Neulo ristiinvahvistettua kantapäätä seuraavasti: oikealla puolella nosta joka toinen ja neulo joka toinen oikein. Nurjalla neulo kaikki nurin. Nosta aina ensimmäinen silmukka kummallakin puolella. Neulo kantalappua 16 kerrosta. Poimi sitten sivusilmukat punaisella esim. tämän hyvän videon avulla, joka löytyy netistä :)

Aloita silmukoiden poimimiskerroksella kiilakavennukset:

Siirrä ensin odottamaan jätetyt silmukat takaisin 1. ja 4. puikoille. Jätä välipuikoille 13 silmukkaa kummallekin. Neulo 1. puikon lopussa 2oy ja 4. puikon alussa 2oy takakautta. Kavenna joka kerroksella, kunnes 1. ja 4. puikoilla on jäljellä 13 silmukkaa kummallakin. Jalkaterään jää siten 52 silmukkaa.

Neulo kantalapun reunasta laskettuna punaisella 58 kerrosta ja valkoisella yksi kerros ennen kuin aloitat kärkikavennukset valkoisella:

Neulo joka puikon lopussa 2oy ennen viimeistä silmukkaa. Toista joka toinen kerros, kunnes jäljellä on 7 silmukkaa joka puikolla. Kavenna sitten joka kerros, kunnes jäljellä on yhteensä 12 silmukkaa. Vedä lanka silmukoiden läpi ja päättele nurjalle.

Kirjaimet olen kuvioinut neulaa käyttäen oman pään mukaan pohjiin mallisanoja käyttäen. Näistä sukista löytyy mallikuvia netistä, jos haluaa katsella miltä teksti näyttää erinäköisissä sukissa.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti