lauantai 12. elokuuta 2017

Sydänlapaset

Heips!

Työt alkoivat uudessa koulussa viime maanantaina ja käsityöt sen myötä jääneet vain iltojen puuhasteluksi :) 

Tein tällä kertaa välityönä lapaset, joihin virkkasin sydämet molempiin. Lankoina käytin Austermannin Steppiä, sitä samaa, josta neuloin edelliset sukat. Raidoitin Stepin vaaleanpunaiseen Regiaan. Sydämet virkkasin valkoisina Merino -langasta, joka on ihanan pehmeää :)

Puikkoina ja virkkuukoukkuna koon 3.5 versiot.

Ohje:

Luo 51 silmukkaa ja neulo 1. kerros oikein. Neulo viimeinen ja ensimmäinen silmukka oikein yhteen. Nyt lapasessa on 50 silmukkaa.

Aloita sitten valepalmikkoresori: 

1. - 3. kerros: 2n, 3o. Toista.
4. kerros: 2n, nosta 1o neulomatta, neulo 2o, vedä neulomatta jätetty kahden oikein neulotun yli. Toista.
5. kerros: 2n, 1o, lk, 1o. Toista.

Neulo resoriin viisi mallikertaa ja aloita sitten oikea neule raidoittaen vuorotellen Stepillä ja Regialla.

Ohje valepalmikkoon löytyy esim. Lankahelvetti -blogista :)

Kun olet neulonut neljä kerrosta oikeaa, aloita intialaisen peukalokiilan teko. Ohje tähän löytyy esimerkiksi täältä.

Vasen lapanen: Jaa silmukat puikoille 4, 21, 12 ja 13. Lisää aina yksi silmukka joka kerroksella 1. puikon loppuun niin, että nostat 1. ja 2. puikon välistä langan, jonka neulot kiertäen oikein 1. puikolle. Lisäyksiä tehdään niin kauan, että 1. puikolle tulee 25 silmukkaa. 

Oikea lapanen: Ja silmukat puikoille 13, 12, 21 ja 4. Lisää aina yksi silmukka joka kerroksella 4. puikon alkuun niin, että nostat 3. ja 4. puikon välistä langan, jonka neulot kiertäen oikein 4. puikolle. Lisäyksiä tehdään niin kauan, että 4. puikolle tulee 25 silmukkaa. 

Kun olet kaikki lisäykset neulonut, siirrä seuraavalla kerroksella sen puikon silmukat apulangalle, jolla on 21 silmukkaa, odottamaan peukalon neulomista. Jaa lisäyspuikon silmukat kahdelle puikolle niin, että toiselle tulee 12 ja toiselle 13. Nyt työssä on jälleen 50 silmukkaa.

Lisäysten aikana neulotaan vuorotellen kahdella langalla kerroksia ja raidoitus jatkuu lapasen loppuun saakka.

Kärkikavennukset: Aloita kavennukset, kun olet neulonut oikeaa neuletta 51 kerrosta. Neulo ensin 2oy ennen viimeistä silmukkaa niillä puikoilla, joilla on 13 silmukkaa. Neulo välikerros ja kavenna sitten joka puikolla 2oy ennen viimeistä silmukkaa. Kavenna joka kerros, kunnes jäljellä on yhteensä 8 silmukkaa. Vedä lanka silmukoiden läpi ja päättele nurjalle.

Peukalo: Poimi silmukat apulangalta kolmelle puikolle ja poimi lisäksi kaksi silmukkaa juuresta mukaan. Neulo oikeaa 15 kerrosta ja kavenna sitten joka puikon lopussa 2oy ennen viimeistä silmukkaa joka kerroksella, kunnes jäljellä on 7 silmukkaa. Vedä lanka silmukoiden läpi ja päättele nurjalle.

Virkattuun sydämeen neuloin tämän netistä löytyvän Oma Koppa -sivuston ohjeen mukaan :)

Sydämet neuloin kämmenselän puolelle kiinni ja päättelin nurjalle.
2 kommenttia:

  1. Kauniit lapaset, olet näköjään tehnyt intialaisen peukalokiilan, se on lapasissa ja sormikkaissa minunkin suosikkini.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä vain :) En yleensä tee enää muunlaista peukalokiilaa, kun tuo on niin hyvin istuva :)

      Poista