perjantai 4. elokuuta 2017

Siksak -sukat koossa 43

Moikka!

Nyt sain tehtyä toiset sukat kirjan Rakas villasukka ohjeista. Lankana käytin Austermannin Steppiä ja puikkoina koon 3.5 puikkoja. Hieman olikin haastetta, vaikka ohje ihan helppo kyllä. Minä vain sekosin kerroksissa ja jouduin toista sukkaa purkamaan muutaman kerran, kun en pystynyt elämään niiden pienten virheiden kera, mitä sinne oli ilmestynyt :D Vois ehkä ottaa hieman rennommin tämän neulomisen ehkä? :)

Tässä ohjetta siltä osin, kun en noudattanut ohjetta. Otin ohjeesta siis vain silmukkamäärän ja mallikuvion. Kantapään, kiilakavennukset ja kärkikavennukset tein muualta aikaisemmin saamieni ohjeiden perusteella. Lähteinä mm. Fb:n neuleryhmät ja internet.

Varren pituus 15 cm ja jalkaterän pituus n. 27.5 cm.

Ohje:

Luo 69 silmukkaa. Aloita mallikuvio ja neulo 1. kerroksen lopussa 2oy. Toista mallikuvio yhteensä kaksi kertaa ennen kantalappua. 

Kantalappu ja kantapää tehdään ristiinvahvistettuna (tein eri tavalla kuin kirjassa; kantapään ohjeen olen poiminut netistä aiemmin):

Ota kantalappua varten 1. ja 4. puikoilta yhteensä 32 silmukkaa ja siirsin molemmilta puikoilta yhden silmukan 2. ja 3. puikoille. Neulo oikealle niin, että nosta ensimmäinen silmukka ja nosta sen jälkeen vuorotellen joka toinen ja neulo joka toinen oikein. Seuraavalla oikean kerroksella vaihdat nostettavaa silmukkaa ja neulot joka toisen oikein. Nurjalla neulo kaikki nurin paitsi nosta ensimmäinen. Neulo kantalappuun 28 kerrosta ja poimi sitten sivusilmukat esim. tämän Youtubesta löytyvän videon avulla. 

Kun poimit sivusilmukoita, aloita samalla kiilakavennukset: Kavenna 1. puikon lopussa 2oy joka kerroksella ja 4. puikon alussa 2oy takakautta, kunnes näillä puikoilla on molemmilla 14 silmukkaa. Keskipuikoilla on molemmilla 17. Kavenna sitten kiilakavennusten loputtua vielä 2. puikon lopussa 2oy ennen viimeistä silmukkaa ja 2oy takakautta 3. puikon alussa ensimmäisen silmukan jälkeen. Tasaa sitten silmukoiden määrä 15:ksi jokaiselle puikolle. Jalkaterä neulotaan kokonaan oikealla neuleella.

Kärkikavennukset: Kun olet neulonut kantalapun reunasta katsottuna 51 kerrosta, aloita kärkikavennukset siten, että neulo jokaisen puikon lopussa 2oy ennen viimeistä silmukkaa. Kavenna joka toinen kerros, kunnes puikoilla on jäljellä 8 silmukkaa kullakin. Kavenna sitten joka kerros, kunnes jäljellä on yhteensä 12 silmukkaa. Vedä lanka silmukoiden läpi ja päättele nurjalle.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti