sunnuntai 30. heinäkuuta 2017

Koiranputkisukat

Moi!

Bongasin jossakin neuleryhmässä Facebookissa, että joku oli neulonut mallin nimeltä Koiranputkisukat. Malli on Ullaneule -sivustolta. 

Päätin kokeilla itsekin neuloa kyseisen mallin 7 veljeksen vihreästä langasta. Puikkoina käytin koon 3.5 puikkoja ja sukat ovat kokoa 37-38. Varren pituus on 17.5 cm kantalapun alkuun asti. Jalkaterän pituus 24 cm.

Neuloin sukat ohjeen mukaan silmukoiden määrän ja mallikuvion suhteen, mutta kantapään ja kärkikavennukset tein perinteiseen tyyliini (olen siis nämä tyylit ominut nekin neuleryhmistä, en ole itse keksinyt :D)

Poikkesin ohjeesta myös aloituksen kanssa.

Ohje (niiltä osin, miten itse muokkasin):

Luo 57 silmukkaa. Neulo 1. kerros oikein ja viimeinen silmukka oikein yhteen ensimmäisen kanssa. Jaa silmukat 14-14-14-14. Aloita sitten mallineule linkistä löytyvän ohjeen mukaan.

Kun olet saanut neljä mallikertaa valmiiksi, neulo kantalappu ja kantapää seuraavasti:

Ota kantalappua varten 1. ja 4. puikkojen silmukat samalle puikolle. Neulo oikealla joka toinen ja nosta joka toinen. Vaihda nostettavaa silmukkaa jokaisella oikean kerroksella. Neulo nurjalla kaikki nurin paitsi nosta ensimmäinen silmukka. Nosta myös oikealla aina ensimmäinen silmukka. Neulo kantalappua 28 kerrosta ja poimi sitten sivusilmukat esim. tämän Youtubesta löytyvän videon avulla.

Jatka jalkaterässä mallikertaa vielä kolme kertaa ja aloita kiilakavennukset heti silmukoiden poimimiskerroksella. Kavenna joka kerroksella 1. puikon lopussa 2oy ja 4. puikon alussa 2oy takakautta. 2. ja 3. puikoilla on vain mallikuvion silmukat. Kavenna niin kauan, että 1. ja 4. puikoilla on yhteensä 27 silmukkaa (toisella 13 ja toisella 14 silmukkaa). Näin jalkaterään jää yhteensä 54 silmukkaa.

Aloita kärkikavennukset, kun olet neulonut kantalapun reunasta laskettuna 41 kerrosta.

Neulo joka toisella kerroksella ensimmäisellä ja kolmannella puikoilla 2oy ennen viimeistä silmukkaa ja toisella sekä neljännellä puikoilla 2oy takakautta ensimmäisen silmukan jälkeen. Kun silmukoita on jäljellä puikoilla 7 ja 8, kavenna joka kerros, kunnes silmukoita on yhteensä 10. Vedä lanka silmukoiden läpi ja päättele nurjalle.

Tässä vielä kuvia :) Neuloin tosiaan kahta sukkaa yhtaikaa ja toinen kisumme Roosa onnistui sotkeentumaan projektiini kirjaimellisesti :D <3
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti