Hae tästä blogista

torstai 6. heinäkuuta 2017

Pitkävartiset raitasukat miehelle

Moi!

Keräsin kaapista kerien loppuja, joista neuloin jämälankasukat omalle miehelle. Lankoina käytin mm. Novitan 7 veljestä ja puikkoina 3.5 koon puikkoja.Ohje:

Luo 71 silmukkaa ja neulo ensimmäinen kerros oikein. Neulo viimeinen ja ensimmäinen silmukka oikein yhteen ja aloita resori 2 kiertäen oikein ja 2n. Neulo resoria 15 kerrosta ja aloita sitten oikea neule neuloen kullakin värillä kahdeksan kerrosta. Kavenna varressa 70 --> 54 silmukkaan niin, että ensimmäiset kavennukset tulevat toisesta raidasta alkaen. Kavenna joka raidan alussa 2 o yhteen kahdella puikolla.

Kantapää tehdään vahvistettuna perinteisesti ja ohjeita siihen löytyy esim. Novitan sivuilta. Neulo kantalappu kahden puikon langoilla niin (28 silmukkaa, vaikka oikeasti tulisi 26), että oikealla nostat joka toisen silmukan ja neulot joka toisen. Nurjalla neulotaan kaikki nurin paitsi ensimmöinen silmukka aina nostetaan. Neulo kantalappuun 28 kerrosta ja poimi sitten sivusilmukat esim. tämän Youtube -videon avulla. Aloita kiilakavennukset silmukoiden poimimiskerroksella. Jätä keskimmäisille puikoille 13 silmukkaa kummallekin ja kavenna joka kerroksella ensimmäisen lopussa 2oy ja viimeisen alussa 2oy takakautta. Kun kavennuspuikoilla on jäljellä 14 silmukkaa, lopeta kavennukset ja neulo oikeaa kärkikavennuksiin asti. 
 Jalkaterässä puikoilla on yhteensä 54 silmukkaa.

Kärkikavennukset: Neulo kantalapun reunasta laskettuna 56 kerrosta ja kavenna sitten ensin 2oy kahdella puikolla ja sitten joka toinen kerros neuloen joka puikon lopussa 2oy ennen viimeistä silmukkaa. Kun puikoilla on jäljellä seitsemän silmukkaa, kavenna joka kerroksella, kunnes jäljellä on yhteensä 12 silmukkaa. Vedä lanka silmukoiden läpi ja päättele nurjalle.

Varren ja jalkaterän pituus on 28 cm.
Täältä löydät muita neulomiani raitasukkia:
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti