Hae tästä blogista

maanantai 6. joulukuuta 2021

Raitasukkia

Hei!

Neuloin tovi sitten Novitan 7 veljeksen kolmella värillä (302 yrtti, multiraita 862 Floristi ja 805 Tanssija) raitasukat koossa 40. Käytin koon 3.5 puikkoja ja varren pituus ennen kantalappua on noin 19 cm. Jalkaterän pituus noin 26 cm.
Ohje: (merkinnät oy = oikein yhteen ja ny = nurin yhteen)

Luo 61 silmukkaa vihreällä. Neulo 1. kerros oikein ja neulo viimeinen silmukka oikein yhteen ensimmäisen kanssa. Aloita resori *1o kiertäen, 1n*. Neulo resoria 16 kerrosta ja aloita sitten oikea neule raitalangoilla vuoron perään kerros kerrallaan. Kuljeta vihreää lankaa kerroksen vaihtumiskohdassa mukana. 

Neulo 25 kerrosta oikeaa ja kavenna 2oy kahdella puikolla. Neulo 6 kerrosta lisää ja kavenna 2oy kahdella muulla puikolla. Nyt työssä on 56 silmukkaa.

Vaihda vihreään lankaan ja neulo ristiinvahvistettu kantalappu: Poimi 4. ja 1. puikon silmukat samalle puikolle ja neulo oikealla joka toinen oikein ja nosta joka toinen. Nurjalla neulo kaikki nurin. Vaihda oikealla aina nostettavia ja neulottavia, jotta saat verkkomaisen kuvion näkyviin. Neulo kantalappuun 25 kerrosta ja tee sitten kantapään kavennukset:

Neulo oikealla ristiinvahvistettua neulosta, kunnes vasempaan reunaan jää 10 silmukkaa. Tee ylivetokavennus. Käännä työ ja neulo nurjaa, kunnes vasempaan reunaan jää 10 silmukkaa. Neulo 2n yhteen. Kavenna näin reunasilmukat pois ja poimi sitten vihreällä sivusilmukat. Aloita samalla kiilakavennukset:

Neulo 2oy 1. puikon lopussa ja 2oy takakautta 4. puikon alussa. Kavenna joka kerroksella, kunnes 1. ja 4. puikoille jää 13 silmukkaa kummallekin. Nyt työssä on yhteensä 54 silmukkaa. Neulo vihreällä yhteensä 9 kerrosta ja jatka sitten raitalangoilla vuoron perään kerros kerrallaan. Neulo kantalapun reunasta laskettuna yhteensä 43 kerrosta, vaihda vihreään lankaan ja tee sitten kärkikavennukset:

Neulo 2. ja 3. puikon lopussa 2oy ennen viimeistä silmukkaa. Neulo välikerros. Kavenna sitten joka toinen kerros kaikille puikoilla ennen viimeistä silmukkaa, kunnes puikoilla on 7 silmukkaa jokaisella. Kavenna joka kerros, kunnes silmukoita on yhteensä 12. Katkaise lanka, vedä se silmukoiden läpi ja päättele nurjalle. 27.11.21 valmistuivat nämä lähes samannäköiset raitasukat samoista langoista koossa 40. Neuloin sukat koon 3,5 puikoilla. Varren pituus kantalapun alkuun saakka on 15,5 cm ja jalkaterän pituus on 26,5 cm. 

Ohje:

Luo 49 silmukkaa vihreällä. Neulo 1. kerros oikein ja neulo viimeinen silmukka oikein yhteen ensimmäisen kanssa. Aloita resori *1o kiertäen, 1n*. Neulo resoria 15 kerrosta ja aloita sitten oikea neule raitalangoilla vuoron perään kerros kerrallaan. Kuljeta vihreää lankaa kerroksen vaihtumiskohdassa mukana. 

Neulo 30 kerrosta oikeaa ja vaihda vihreään lankaan ja neulo ristiinvahvistettu kantalappu: Poimi 4. ja 1. puikon silmukat samalle puikolle ja neulo oikealla joka toinen oikein ja nosta joka toinen. Nurjalla neulo kaikki nurin. Vaihda oikealla aina nostettavia ja neulottavia, jotta saat verkkomaisen kuvion näkyviin. Neulo kantalappuun 25 kerrosta ja tee sitten kantapään kavennukset:

Neulo oikealla ristiinvahvistettua neulosta, kunnes vasempaan reunaan jää 10 silmukkaa. Tee ylivetokavennus. Käännä työ ja neulo nurjaa, kunnes vasempaan reunaan jää 10 silmukkaa. Neulo 2n yhteen. Kavenna näin reunasilmukat pois ja poimi sitten vihreällä sivusilmukat. Aloita samalla kiilakavennukset jatkaen sukan raidoitusta raitalangoilla:

Neulo 2oy 1. puikon lopussa ja 2oy takakautta 4. puikon alussa. Kavenna joka kerroksella, kunnes 1. ja 4. puikoille jää 12 silmukkaa kummallekin. 2. ja 3. puikoille jätetään/siirretään silmukoita siten, että niillä on 12 silmukkaa kummallakin. Nyt työssä on yhteensä 48 silmukkaa. Jatka sitten raitalangoilla vuoron perään kerros kerrallaan. Neulo kantalapun reunasta laskettuna yhteensä 50 kerrosta, jatka sitten toisella raitalangalla ja tee kärkikavennukset:

Neulo 2. ja 3. puikon lopussa 2oy ennen viimeistä silmukkaa. Neulo välikerros. Kavenna sitten joka toinen kerros kaikille puikoilla ennen viimeistä silmukkaa, kunnes puikoilla on 7 silmukkaa jokaisella. Kavenna joka kerros, kunnes silmukoita on yhteensä 12. Katkaise lanka, vedä se silmukoiden läpi ja päättele nurjalle. 27.3.22 valmistuivat raitasukat My home -sukkalangasta, pinkistä (väri 916 ja harmaasta (907) koossa 42-43. Varren pituus kantalapun alkuun saakka on 24 cm ja jalkaterän pituus 27.5 cm.

Neuloin sukat koon 3,5 puikoilla.


Ohje: 

Luo 61 silmukkaa pinkillä ja neulo 1. kerros oikein. Neulo viimeinen silmukka oikein yhteen ensimmäisen kanssa ja aloita valepalmikkoresori:

1.-2. kerros: 2n, 3o

3. kerros: 2n, nosta 1o, neulo 2o, vedä nostettu neulottujen yli

4. kerros: 2n, 1o, lk 1o

Toista valepalmikkoa yhteensä 5 mallikertaa. Vaihda sitten harmaaseen lankaan ja neulo oikeaa 10 kerrosta. Neulo sitten pinkillä oikeaa 10 kerrosta. Kavenna 2oy kahdella puikolla, kun vaihdat harmaaseen ja neulot ensimmäistä kerrosta harmaalla. Nyt työssä on 58 silmukkaa. Neulo harmaalla 6 kerrosta ja kavenna taas 2oy kahdella eri puikolla kuin äsken. Nyt työssä on 56 silmukkaa. Kun olet neulonut 10 kerrosta harmaalla, vaihda taas pinkkiin ja neulo 10 kerrosta. Vaihda harmaaseen ja kavenna 2oy kahdella puikolla harmaan ensimmäisellä kerroksella. Neulo varteen yhteensä kolme harmaata ja kaksi pinkkiä raitaa. Neulo viimeisen harmaan raidan jälkeen kerros pinkillä ja aloita sen jälkeen kantalappu, jonka neulot pinkillä. Myös kantapää neulotaan pinkillä.

Kantapää: Ota kantalappua varten 4. ja 1. puikolta yhteensä 28 silmukkaa. Neulo oikealla joka toinen oikein ja nosta joka toinen. Neulo nurjalla kaikki oikein. Nosta oikealla puolen aina eri silmukat kuin edellisellä kerroksella, jolloin saat ristiinvahvistetun kantapään. Neulo kantalappuun 24 kerrosta ja tee sitten kantapään kavennukset:


Jatka ristiinvahvistettua neuletta ja neulo oikealla, kunnes vasempaan reunaan jää 10 silmukkaa. Tee ylivetokavennus. Käännä työ ja neulo nurjalla nurin, kunnes vasempaan reunaan jää 10 silmukkaa. Neulo 2n. Jatka näin, kunnes reunasilmukat on kavennettu pois. Jatka pinkillä langalla ja poimi sivusilmukat. Aloita samalla kerroksella kiilakavennukset:

 Neulo 2oy 1. puikon lopussa. Jätä 2. ja 3. puikoille yhteensä 28 silmukkaa. Neulo 2oy takakautta 4. puikon alussa. Kavenna joka kerros, kunnes 1. ja 4. puikoille jää 13 silmukkaa kummallekin. Vaihda harmaaseen lankaan, kun olet neulonut pinkillä 9 kerrosta. Jatka sitten jalkaterän raidoitusta 10 kerroksen raidoilla vuoronperään harmaalla ja pinkillä niin, että jalkaterään tulee kaksi pinkkiä ja kaksi harmaata raitaa. Neulo harmaan jälkeen 9 kerrosta pinkillä (kantalapun reunasta laskettuna 48 kerrosta) ja aloita kärkikavennukset:

Neulo 2oy 2. ja 3. puikkojen lopussa ennen viimeistä silmukkaa. Neulo välikerros oikeaa. Kavenna sitten joka puikon lopussa 2oy ennen viimeistä silmukkaa. Kavenna joka toinen kerros, kunnes puikoilla on 7 silmukkaa/puikko. Kavenna sitten joka kerros, kunnes joka puikolla on 3 silmukkaa. Katkaise lanka, vedä se silmukoiden läpi ja päättele nurjalle.
15.4.22 valmistuivat raitasukat Novitan Raita -langasta, väri numero 883. Neuloin sukat koon 3,5 puikoilla ja kerästä jäi lankaa niin, että olen käyttänyt sitä raidoittamaan muutamat sukkaparit toisen raitalangan kanssa. Näiden sukkien varren pituus kantalapun alkuun saakka on 18 cm ja jalkaterän koko pituus 25.5 cm. Sukat sopivat koon 38-39 jalkoihin.


Ohje:

Luo 57 silmukkaa ja neulo 1. kerros oikein. Neulo viimeinen silmukka oikein yhteen ensimmäisen silmukan kanssa. Aloita sitten resori, jossa neulot 1o takakautta ja 1n vuoronperään. Neulo resoriin 16 kerrosta. Neulo sitten oikeaa 36 kerrosta ja neulo seuraavaksi kantalappu ja kantapää:

Ota kantalappua varten 1. puikolta 14 silmukkaa ja 4. puikolta sama määrä. Neulo oikealla joka toinen oikein ja nosta joka toinen. Neulo nurjalla kaikki nurin. Nosta oikealla puolen aina samat silmukat. Jatka näin 24 kerrosta ja tee sitten kantapään kavennukset:

Neulo edelleen vahvistettua kantapäätä ja neulo oikealla, kunnes vasempaan reunaan jää 10 silmukkaa. Tee ylivetokavennus. Neulo nurjalla nurjaa, kunnes vasempaan reunaan jää 10 silmukkaa. Neulo 2n yhteen. Kavenna näin reunasilmukat, kunnes keskelle jää 10 silmukkaa. 
Poimitaan sitten sivusilmukat ja aloitetaan samalla kiilakavennukset:

Neulo 1. puikon lopussa 2oy ja 4. puikon alussa 2oy takakautta. Kavenna joka kerros, kunnes 1. ja 4. puikoille jää 13 silmukkaa kummallekin. Nyt työssä on yhteensä 54 silmukkaa.

Neulo oikeaa kantalapun reunasta laskettuna 41 kerrosta ja tee sitten kärkikavennukset:

Neulo 2oy 2. ja 3. puikon lopussa ennen viimeistä silmukkaa. Näin saat saman verran silmukoita kaikille puikoille. Neulo välikerros. Neulo sitten 2oy kaikilla puikoilla ennen viimeistä silmukkaa. Kavenna joka toinen kerros, kunnes jokaisella puikolla on 7 silmukkaa. Kavenna sitten joka kerros, kunnes silmukoita on yhteensä 12. Katkaise lanka ja vedä se silmukoiden läpi. Päättele langat nurjalle.Täältä löydät muita neulomiani raitasukkia:
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti