Hae tästä blogista

tiistai 13. huhtikuuta 2021

Miesten raitasukat

Heipsan!

Neuloin lahjaksi koon 45 raitasukat Novita 7 veljeksen harmaasta (väri 043) ja vihreästä (väri 133) koon 3,5 puikoilla. Varren pituus kantalapun alkuun saakka on 19 cm ja jalkaterän koko pituus on 29 cm. 


Ohje(merkinnät oy = oikein yhteen ja ny = nurin yhteen)

Luo 61 silmukkaa harmaalla ja neulo 1. kerros oikein. Neulo sitten viimeinen silmukka oikein yhteen ensimmäisen kanssa ja aloita nyt työssä on 60 silmukkaa. Neulo resoria seuraavalla ohjeella: *1o takakautta 1n*. Toista *-* yhteensä 15 kerrosta. 

Neulo sitten oikeaa vuorotellen harmaalla ja vihreällä seuraavasti: yksi kerros vihreällä ja yksi harmaalla, kaksi kerrosta vihreällä ja kaksi harmaalla jne. Varressa viimeiseksi tulee kuusi kerrosta harmaata ja sen jälkeen vielä yksi kerros vihreällä ennen kantalapun aloittamista.

Kavenna varressa seuraavasti: Kun olet neulonut 22 kerrosta oikeaa resorin jälkeen, kavenna 2oy kahdella puikolla. Neulo 10 kerrosta ja kavenna kahdella puikolla 2oy. Nyt työssä on 56 silmukkaa.

Kantalappu: Ota 1. puikolta 14 silmukkaa ja sama määrä 4. puikolta. Neulo lappu vihreällä ja siten, että oikealla nostat joka toisen ja neulot oikein joka toisen. Nurjalla neulo kaikki nurin. Nosta oikealla puolen aina samat silmukat ja neulo myöskin samat joka kerran. Kun kantalapussa on 24 kerrosta, neulo kantapään kavennukset:

Neulo oikealla edelleen vahvistettua kantapäätä ja tee ylivetokavennus niin, että vasempaan reunaan jää 8 silmukkaa. Käännä työ ja neulo nurjaa, kunnes vasemmassa reunassa on 10 silmukkaa. Nosta silmukka, neulo seuraava nurin ja vedä nostettu silmukka neulotun yli. Kavenna näin kaikki sivusilmukat oikealla ja nurjalla puolen. Lopulta jää 10 silmukkaa. Jatketaan vihreällä langalla ja poimitaan sivusilmukat. Aloitetaan kiilakavennukset samalla kerroksella:

Kavenna 1. puikon lopussa 2oy ja jätä 2. ja 3. puikoille 13 silmukkaa kummallekin. Neulo 4. puikon alussa 2oy takakautta. Kavenna joka kerroksella, kunnes 1. ja 4. puikoilla on 14 silmukkaa kummallakin. Neulo kavennusten aikana vihreällä, kunnes vihreää on yhteensä 7 kerrosta. Vaihda harmaaseen ja neulo 7 kerrosta. Jatka vuorottelua niin, että seuraavaksi neulot 6 kerrosta vihreällä ja harmaalla jne. Kun olet neulonut lopuksi yhden kerroksen harmaata, vaihda lanka vihreään ja neulo sukka loppuun sillä.

Kärkikavennukset: Aloita kavennukset, kun kantalapun reunasta laskettuna on neulottu 57 kerrosta. Kavenna 2oy kahden puikon lopussa ennen viimeistä silmukkaa, neulo välikerros ja kavenna sen jälkeen joka toinen kerros joka puikon lopussa 2oy ennen viimeistä silmukkaa. Kun silmukoita on jäljellä 7/puikko, kavenna joka kerros, kunnes silmukoita on yhteensä 12. Katkaise lanka ja vedä silmukoiden läpi. Päättele nurjalle.
Täältä löydät muita neulomiani raitasukkia:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti