sunnuntai 2. syyskuuta 2018

Raitasukat koossa 45

Moi!

Sain juuri valmiiksi sukat miehelle koossa 45. Lankana käytin harmaata Tuomas -lankaa ja mustaa samanpaksuista, jonka vyöte hukassa. Veikkaan kuitenkin langaksi 7 veljestä :)
Sukkien varren pituus kantalapun alkuun asti on 19.5 cm ja jalkaterän pituus n. 29 cm. Puikkoina käytin koon 3.25 puikkoja.

Ohje:

Luo harmaalla 61 silmukkaa. Neulo 1. kerros oikein ja neulo ensimmäinen ja viimeinen silmukka oikein yhteen. Neulo sitten resoria 2o 2n yhteensä 20 kerrosta. Ota sitten mukaan musta lanka ja neulo neljä kerrosta oikeaa. Neulo sitten harmaalla 4 kerrosta ja vuorottele mustan ja harmaan raitoja tällä tavoin niin, että varteen tulee viisi mustaa raitaa ja neulo viimeisen mustan raidan jälkeen vielä neljä kerrosta harmaata ennen kuin aloitat kantalapun. 

Kavenna varressa joka puikolla 2oy, kun olet neulonut resorin jälkeen neljännestä mustasta raidasta yhden kerroksen. Nyt työssä on 56 silmukkaa.

Kantapää:

Neulo harmaalla. Poimi kantalappua varten samalle puikolle 4. puikolta 14 silmukkaa ja 1. puikolta 14 silmukkaa. Jätä muut puikot odottamaan. Neulo vahvistettua kantapäätä siten, että oikealla neulot joka toisen ja nostat joka toisen. Ensimmäinen silmukka nostetaan aina ja muutoin nostettavia silmukoita vaihdellaan jokaisella oikean kerroksella. Nurjalla neulotaan kaikki nurin paitsi ensimmäinen silmukka nostetaan aina. Kun kantalapun korkeus on 26 kerrosta, tehdään kantapään kavennukset:

Neulo vahvistettua kantapäätä oikealla ja tee ylivetokavennus, kun jäljellä on 10 silmukkaa. Käännä työ ja neulo nurjaa, kunnes reunaan jää 10 silmukkaa. Neulo 2ny ja käännä työ. Kavenna tällä tavoin, kunnes reunasilmukat loppuvat ja keskelle jää 10 silmukkaa. Poimi sitten sivusilmukat esim. tämän videon avulla, joka Youtubesta löytyy :) Kun olet poiminut sivusilmukat, jatka edelleen harmaalla ja tee kiilakavennukset

Neulo 1. puikon lopussa 2oy joka kerros ja 4. puikon alussa 2oy takakautta, kunnes jäljellä on 14 silmukkaa kummallakin puikolla. Neulo harmaalla, kunnes kantalapun reunasta laskettuna harmaata on 15 kerrosta. Jatka sitten raidoitusta samalla tavoin kuin varressa niin, että jalkaterään tulee nyt kuusi raitaa mustalla. Viimeisen mustan raidan jälkeen neulo vielä kolme kerrosta harmaalla ja neulo sitten kärkikavennukset:

Neulo harmaalla oikeaa ja kavenna joka puikon lopussa 2oy ennen viimeistä silmukkaa. Kavenna joka toinen kerros, kunnes jäljellä on 7 silmukkaa/puikko. Kavenna sitten joka kerros, kunnes jäljelle jää yhteensä 12 kerrosta. Vedä lanka silmukoiden läpi ja päättele nurjalle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti