sunnuntai 2. syyskuuta 2018

Soulmates by Niina Laitinen

Heips!

Neuloin pitkästä aikaa Niina Laitisen Soulmates -sukat. Ohje näihin löytyy maksullisena Raverlystä ja Niina Laitinen Designs -sivuilta.

Nämä sukat menevät yllätyslahjaksi ja väriksi valitsin 7 veljeksen Kanervan.Neuloin puikoilla 3.25 ja laitan tähän ohjeen siltä osin, kuin neuloin eri tavalla kuin ohjeessa.

Loin 61 silmukkaa ja neuloin 1. kerroksen oikein ja viimeisen silmukan oikein yhteen ensimmäisen kanssa. Aloitin sitten kuvion mukaisen neuleen niin, että sukan varren pituudeksi tuli 18.5 cm ja jalkaterän pituudeksi 25 cm. Sukkien pitäisi sopia ainakin jalkoihin, joiden koko on 39. 

Kantapään neuloin niin, että poimin 14 silmukkaa sekä viimeiseltä että ensimmäiseltä puikolta ja neuloin oikealla oikeaa nostaen aina ensimmäisen silmukan ja nurjalla kaikki nurin nostaen ensimmäisen silmukan. Kantalappuun tuli 26 kerrosta ja kantapään kavennukset tein seuraavasti:

Neulo oikealla oikeaa, kunnes vasempaan reunaan jää 10 silmukkaa. Tee ylivetokavennus ja käännä työ. Neulo nurjalla nurin, kunnes vasempaan reunaan jää 10 silmukkaa. Neulo 2ny ja käännä työ. Neulo näin, kunnes reunasilmukat on kavennettu kokonaan ja keskelle jää 10 silmukkaa. Poimi sivusilmukat esim. tämän hyvän videon avulla.

Kiilakavennukset: Neulo 2oy ensimmäisen puikon lopussa ja 2oy takakautta 4. puikon alussa. Kavenna joka kerros, kunnes molemmille puikoille jää 14 silmukkaa. Jatka kiilakavennusten aikana kuviota normaalisti 2. ja 3. puikoilla.

Kärkikavennukset: Neulo kavennukset ohjeen mukaan ja vedä lanka silmukoiden läpi. Päättele nurjalle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti