Hae tästä blogista

perjantai 23. syyskuuta 2016

Vielä yhdet harmaat Soulmatesit :D

Heips!

Hitaasti on neulominen edennyt viime viikkoina. Työt vievät mennessään ja loppu aika tulee 
oltua perheen parissa.

Sain minä kuitenkin jotain valmiiksi, nimittäin vielä yhdet harmaat sukat Niina Laitisen Soulmates -kuviolla. Kuten aiemmin sanoin, en ole harmaan ystävä, mutta jotakin minussa on muuttunut, kun kerran tykkään neuloa nykyään harmaasta ja myös pukeudun joinain päivinä työmaalle lähes kokonaan harmaanmustissa vaatteissa :O 

Nämä sukat neuloin 3.5 puikoilla Novitan Impivaaran sukkalangasta, kuten edellisetkin vastaavat sukat. Varret vain ovat nyt lyhyemmät ja ehkä vähän hoikkajalkaisemmalle tarkoitetut.

Varren pituus on 27.5 cm ja varressa aloituksessa 61 silmukkaa ja ensimmäinen kerros neulottu kaikki oikein. Viimeinen ja ensimmäinen silmukka neulottu yhteen ja sitten aloitettu ohjeen mukainen kuvio niin, että takapuolen puikoilla (1. ja 4.) on molemmilla 16. Alussa neulotaan takapuikoille resoria ja näissä sukissa kaksi ensimmäistä silmukkaa on oikein, samoin kaksi viimeistä eli taakse tulee neljän oikean peräkkäinen rivi koko resorin ajaksi.

Varressa olen kaventanut seuraavasti:

Neuloin resorin jälkeen 40 kerrosta kuviota ja kavensin sitten 1. puikon lopussa 2oy ja 4. puikon alussa 2oy takakautta. Nyt työssä oli 58 silmukkaa. Neuloin kaksi välikerrosta ja kavensin jälleen samoissa kohdissa 2oy molemmilla puikoilla. Nyt työssä oli 56 silmukkaa. Tämän jälkeen en enää kaventanu. Varressa on yhteensä 77 kerrosta resorin jälkeen kantalapun alkuun saakka.

Jalkaterässä on 52 silmukkaa ja jalkaterän pituus on 24 cm. Sukat sopivat n. 38-39 kokoisiin jalkoihin.

Kantapää on tehty ohjeesta poiketen seuraavasti:

Kantalappuun tulee 14 silmukkaa eli puolet 1. puikolta ja puolet 4. puikolta. Neulotaan kantalappua pari kerrosta enemmän kuin silmukoita kantalapussa on ja poimitaan sitten sivusilmukat käyttäen apuna tätä videota :) Tulee nättiä ja siistiä jälkeä <3 

Kiilakavennukset aloitin heti sivusilmukoiden poimimisen jälkeen. Eli 2. ja 3. puikoilla pidetään kuvioon tarvittavat silmukat ja kavennetaan 1. puikon lopussa 2oy ja 4. puikon alussa 2oy takakautta joka kerroksella, kunnes 1. ja 4. puikoilla on jäljellä 12 silmukkaa kummallakin. Kuviota jatketaan normaalisti koko ajan kärkikavennuksiin asti.

Kärkikavennuksissa poikkesin ohjeesta myös. Eli neuloin 49 kerrosta kantalapun reunasta laskettuna ja kavensin ensin 1. puikon lopussa 2oy ja 4. puikon alussa 2oy takakautta. Sitten aloitin ohjeen mukaisen kaventamisen. Takapuikoilla tein kaikki kavennukset 1. puikon lopussa ja 4. puikon alussa, toisin kuin ohjeessa on. Lopussa minulla oli 11-12 silmukkaa, joiden läpi vedin langan kahdesti ja päättelin nurjalle. Vielä en tiedä, kelle nämä sukat menevät :)

Alla olevassa kuvassa olen neulomassa sukkia  ystäväni Lauran kanssa neulontakahveilla.Vähän eri valossa sukat näyttävät eri värisiltä. Väri on lähes oikea ylimmässä kuvassa. Allla olevassa kuvassa toisen sukan kuvio on käännetty tarkoituksella sivulle, jotta se näkyisi paremmin.

Olen neulonut muitakin sukkia Soulmates -mallilla. Niitä pääset katsomaan seuraavista linkeistä:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti