tiistai 5. heinäkuuta 2016

Soulmates -sukat oransseina

Heissan!

Kokeilinpa tehdä taas yhden Niina Laitisen mallin, Soulmatesit. Useamman kerran sekosin kuviossa ja purin kumpaakin sukkaa viis kuus kertaa ennenku sain ne onnistuneesti loppuun :) Ohje sukkiin löytyy Ravelrystä ja tähän kirjoittelen ohjetta vain siltä osin, mitä olen muokannut kuviota lukuunottamatta.

Lankana käytin 7 veljeksen oranssia ja puikkoina 3.5 koon puikkoja.

Poikkesin ohjeesta langan ja puikkojen lisäksi myös kantapään kohdalla sekä jalkaterän silmukkamäärässä kiilakavennusten jälkeen. Lisäksi kiilakavennuksissa sovelsin hiukan.

Kantapään tein Alma -mummun tyyliin, kuten yleensä. Tykkään siitä mallista kovin, joten en toistaiseksi halua muulla tehdä :)

Poimi kantalappua varten viimeiseltä puikolta 7 silmukkaa ja ensimmäiseltä puikolta samoin 7 silmukkaa. Neulo oikealla oikein ja nurjalla nurin ja nosta aina aloitussilmukka. Neulo kantalappuun 16 kerrosta eli kaksi enemmän kuin silmukoiden määrä. Poimi sitten sivusilmukat tämän videon avulla. Siistiä tulee!

Jaa silmukat puikoille niin, että 2. ja 3. puikolle jää 14 silmukkaa kummallekin kuvion jatkamista varten. 1. ja 4. puikoille jää kummallekin suunnilleen saman verran silmukoita.

Itse aloitin kiilakavennukset jo sillä kerroksella, kun poimin sivusilmukoita. Eli neulo 2oy 1. puikon lopussa ja 2oy takakautta 4. puikon alussa. Jos haluat välttää reikiä ennen 4. puikon kavennuksia, siirrä 4. puikon ensimmäinen silmukka 3. puikolle ja aina kaventaessa ota 4. puikolta kavennusta varten toinen silmukkaa. Näin ennen kavennusta tulee siistimpi ja tiukempi kohta.

Kavenna siten, että jalkaterään jää 54 silmukkaa ja jatka ohjeen mukaan loppuun saakka. 1. ja 4. puikoilla tosin on eri silmukkamäärä kuin ohjeessa, joten kärkikavennuksissa täytyy hieman miettiä, miten saa kavennukset nätisti tehtyä, mutta yllättävän helposti se sujui ;)

Varren pituus ennen kantalappu on 19 cm ja jalkaterän pituus n. 24 cm. Nämä sukat sopivat jalan koolle 38.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti