Hae tästä blogista

keskiviikko 7. syyskuuta 2016

Pitkävartiset Soulmatesit koossa 40

Moi!


Kuukauden blogihiljaisuuden jälkeen saan vihdoin kirjoiteltua jotain. Uusi työ on vienyt kaikki mehut meikäläisestä, positiivisella tavalla :)


Tein ensimmäistä kertaa polvitaipeeseen ulottuvat Soulmatesit harmaasta Impivaaran sukkalangasta. Mallihan on Niina Laitisen ja ohje löytyy Ravelrystä maksullisena.


Käytin näissä sukissa puikkoina 3.5 puikkoja. Lankaa kului suunnilleen kerä/sukka. Pieni nokare lankaa jäi kumpaisestakin  kerästä :)Varressa minulla on alunperin 65 silmukkaa ja ensimmäisen kerroksen olen neulonut kaikki oikein ja viimeisen silmukan oikein yhteen ensimmäisen kanssa. Tämän jälkeen olen aloittanut ohjeen mukaisen kuvion tekemisen niin, että 2. ja 3. puikolla on kuvioon tarvittavat silmukat ja 1. 4. puikolle jakaantuu tasaisesti loput silmukat, joilla ensin neulotaan resoria ja sitten oikeaa.

Varren pituus on n. 36 cm. Näiden sukkien varsi sopii pohkeelle, jonka paksuin kohta on 36 cm. Varressa olen kaventanut seuraavasti:

Resorin jälkeen neulo 40 kerrosta ja kavenna 2oy 1. puikon lopussa ja 2oy 4. puikon alussa. Tee kavennukset uudellaan kahden välikerroksen jälkeen vielä kolme kertaa. Eli kavennuskerros, 2 välikerrosta, kavennuskerros, 2 välikerrosta, kavennuskerros, 2 välikerrosta ja vielä kerran kavennuskerros. Nyt työssä on 56 silmukkaa. Neulo ilman kavennuksia 20 kerrosta ja kavenna pois yksi silmukka sekä 1. puikon lopussa että 4. puikon alussa. Nyt työssä on 54 silmukkaa. Kavenna vielä kerran pois kaksi silmukkaa, kun olet neulonut 24 kerrosta. Nyt ennen kantalappua varressa on 52 silmukkaa.

Kantapään tein omalla tyylilläni, toisin kuin ohjeessa:

Neulo 1. puikolta 7 silmukkaa ja 4. puikolta myös 7 silmukkaa samalle puikolle. Neulo oikealla oikein ja nurjalla nurin ja neulo yhteensä 16 kerrosta (kaksi enemmän kuin puikolla on silmukoita). Kun kantalappu on valmis, poimi sivusilmukat tämän videon avulla. Loistava tapa poimia ne niin, ettei jää reikiä ;)

Jaa silmukat niin, että 2. ja 3. puikolla on kuvioon tarvittavat silmukat ja tee kiilakavennukset joka kerroksella 1. puikon lopussa 2o yhteen neuloen ja 4. puikon alussa 2oy takakautta neuloen, kunnes näillä puikoilla on molemmilla 12 silmukkaa. Näin jalkaterään jää yhteensä 52 silmukkaa.

Jalkaterän pituus on n. 24.5 cm. Jalkaterässä neuloin kantalapun reunasta laskien 52 kerrosta, kunnes aloitin ohjeen mukaisen kärkikavennuksen.Olen neulonut muitakin sukkia Soulmates -mallilla. Pääset katsomaan niitä seuraavista linkeistä:

3 kommenttia:

  1. http://lumienkelit.blogspot.fi/2016/09/blogger-recognition-award.html

    Tuosta siullekin virtuaalinen palkinto :)

    VastaaPoista