keskiviikko 18. tammikuuta 2017

Siniset Soulmates -sukat

Heippa!

Tässä tulee pieni esittely Niina Laitisen Soulmates -sukista, jotka tein tällä kertaa sinisenä. Kyseinen väri ei kuulu suosikkeihini, mutta nyt vain oli sellainen fiilis, että löytämäni sininen kerä sopisi Soulmates -malliin.

Lankana käytin 7 veljestä ja puikkoina 3.5 koon puikkoja.

Noudatin muutoin Niina Laitisen ohjetta, joka löytyy Ravelrystä, mutta muutamassa kohdin poikkesin ohjeesta.

Neuloin ensimmäisen kerroksen kaikki oikein ja aloitin vasta sitten mallikaavion mukaisen neulomisen. Kantapään tein Alma -mummun kantapäätä hieman soveltaen:

Poimi kantalappua varten viimeiseltä puikolta 7 silmukkaa ja ensimmäiseltä puikolta samoin 7 silmukkaa. Neulo oikealla oikein ja nurjalla nurin ja nosta aina aloitussilmukka. Neulo kantalappuun 16 kerrosta eli kaksi enemmän kuin silmukoiden määrä. Poimi sitten sivusilmukat tämän videon avulla (vinkin videoon sain Facebookin Voihan Villasukka! -ryhmästä). Siistiä tulee!

Jaa silmukat puikoille niin, että 2. ja 3. puikolle jää 14 silmukkaa kummallekin kuvion jatkamista varten. 1. ja 4. puikoille jää kummallekin suunnilleen saman verran silmukoita.

Itse aloitin kiilakavennukset jo sillä kerroksella, kun poimin sivusilmukoita. Eli neulo 2oy 1. puikon lopussa ja 2oy takakautta 4. puikon alussa. Jos haluat välttää reikiä ennen 4. puikon kavennuksia, siirrä 4. puikon ensimmäinen silmukka 3. puikolle ja aina kaventaessa ota 4. puikolta kavennusta varten toinen silmukkaa. Näin ennen kavennusta tulee siistimpi ja tiukempi kohta.

Kavenna siten, että jalkaterään jää 54 silmukkaa ja jatka ohjeen mukaan loppuun saakka. 1. ja 4. puikoilla tosin on eri silmukkamäärä kuin ohjeessa, joten kärkikavennuksissa täytyy hieman miettiä, miten saa kavennukset nätisti tehtyä, mutta yllättävän helposti se sujui ;)

Varren pituus sukissa on n. 22 cm  ja jalkaterän pituus 24.5 cm. Sukat sopivat jalan koolle 38-39 :) Kuvassa toinen sukka kuvattuna siten, että etupuoli on käännetty sivulle.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti