lauantai 21. tammikuuta 2017

Lisää raitaa - sekoraitasukkaset :)

Heips!

Jatkan jämäkerien tuhoamista neulomalla niistä sukkia. Tässä toiset jämälankasukat koossa 38 - 39.

Púikkoina käytin hiljattain ostamiani Knit Pron neliskanttisia koon 3.5 puikkoja. Oli aika jännä kokemus neuloa niillä.

Lankoina näistä löytyy 7 veljestä eri väreinä sekä joku polkka tai raitalanka 7 veljekseltä myös. Joukossa on Pirtaa ja mahdollisesti muutakin. Vyötteet olivat jo hukassa ja käytin, mitä varastoistani löysin. Kohta on kaikki jämäkerät käytetty. Loput käytän varmaankin tilkkupeittoon, joka on ollut kesken jo monen monta vuotta :)

Varren pituus on n. 16 cm ja jalkaterän pituus n. 23,5 cm. Jalan koolle 38-39 mielestäni sopivat :)

Ohje:

Luo 61 silmukkaa ja neulo ensimmäinen kerros oikein. Neulo viimeinen silmukka oikein yhteen ensimmäisen kanssa ja aloita sitten resori 2o 2n. Neulo resoria yhteensä 48 kerrosta niin, että muutamaa kerrosta aiemmin neulot 2oy joka puikolla, jotta ennen kantalappua työhön jäisi 56 silmukkaa.

Neulo kantapää Alma - mummun tyyliin esimerkiksi. Tässä olen hieman soveltanut Alman ohjetta:

Poimi kantalappua varten viimeiseltä puikolta puolet silmukoita eli seitsemän ja sama määrä ensimmäiseltä puikolta. Siirrä viimeisen puikon toiset seitsemän silmukkaa odottamaan 3. puikolle ja 1. puikon 7 silmukkaa odottamaan 2. puikolle. Neulo kantalappua oikealla oikein ja nurjalla nurin nostaen aina ensimmäinen silmukka kummallakin puolen. Neulo kantalappuun pari kerrosta enemmän kuin mitä lapussa on silmukoita ja poimi sitten sivusilmukat esim. tämän videon avulla, johon sain vinkin Facebookin Voihan Villasukka! -ryhmästä :) En enää muuta tapaa käytäkään silmukoiden poimimiseen, tulee sen verran siistiä!

Itse aloitan kiilakavennukset samalla kerroksella kuin millä poimin sivusilmukat. Siirrän poimimisen jälkeen 2. puikolle odottamaan jätetyt silmukat + yhden silmukan ja neulon 1. puikon lopussa 2oy. Neulotaan 2. puikon 13 silmukkaa oikein ja jätetään myös 3. puikolle 13 silmukkaa niin, että loput siirretään viimeiselle puikolle ja neulotaan 4. puikon alussa 2oy takakautta. Kavenna joka kerrokselle, kunnes 1. ja 4. puikoille jää 13 silmukkaa kummallekin.

Neulo jalkaterän 52 silmukalla kantalapun reunasta laskettuna 47 kerrosta oikeaa ja tee sitten kiilakavennukset:

Neulo 1. puikon lopussa 2oy ennen viimeistä silmukkaa ja tee samoin joka puikolla. Kavenna joka toinen kerros, kunnes jäljellä on 7 silmukkaa joka puikolla. Kavenna sitten joka kerros, kunnes jäljellä on yhteensä 8 silmukkaa. Vedä lanka silmukoiden läpi ja päättele nurjalle.

Raidoita sukka ihan niin kuin haluat, varmasti on hauska lopputulos ja kelpaa jollekin ;)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti