lauantai 23. kesäkuuta 2018

Eripariraitaa koossa 38 - 39

Heips!

Ihana, kun kesälomalla ehtii neuloa! Nyt väsäsin työkaverille sukat hänen toivomillaan väreillä: musta, punainen ja keltainen. Neuloessani huomasin, että hups, näistähän tulee heti mieleen Saksan lippu :D Noh, toivottavasti se ei saajaa haittaa.

Puikkoina käytin koon 3 puikkoja ja lankoina mustaa Merino Goldia sekä punaista ja keltaista, joiden vyötteet ovat hukkuneet enkä muista, mitä lankoja ovat. Paksuudeltaan kuitenkin hieman ohuempia kuin musta lanka. Kaikki langat pehmeitä ja jos pitäisi veikata, punainen olisi Red Heart -lankaa. Keltaista en ole vielä saanut selville, mutta ehkä se jossain kohtaa valkenee.

Sukat ovat kokoa 38-39 (jalkaterän pituus 25.5 cm) ja varren pituus kantalapun alkuun asti on 13 cm.

Ohje:

Luo mustalla 57 silmukkaa ja neulo 1. kerros oikein. Neulo viimeinen ja ensimmäinen silmukka oikein yhteen ja aloita resori 2o 2n. Neulo resoria 15 kerrosta ja vaihda sitten punaiseen tai keltaiseen lankaan. Toisessa sukassa raidat neulotaan samassa kohtaa punaisella ja toisessa keltaisella. Kirjoitan ohjeen nyt siten, että aloitettaisiin keltaisella langalla. Neulo keltaisella 8 kerrosta oikeaa. Neulo väliin viisi kerrosta mustalla ja kavenna 2oy kahdella puikolla, kun olet neulonut mustalla neljä kerrosta. Nyt työssä on 54 silmukkaa. 

Neulo punaisella langalla 10 kerrosta ja sen jälkeen viisi kerrosta mustalla. Aloita sitten ristiinvahvistettu kantapää:

Poimi viimeiseltä puikolta kaikki silmukat ja ensimmäiseltä myöskin kaikki. Kantalappuun otetaan yhteensä 28 silmukkaa, joten lisää tarvittaessa välipuikoilta silmukka tai pari oikean määrän saamiseksi. Neulo kantapää mustalla siten, että oikealla joka toinen silmukka oikein ja joka toinen nostetaan. Ensimmäinen silmukka nostetaan aina. Vaihda nostettavaa silmukkaa jokaisella oikean kerroksella. Nurjalla neulotaan kaikki nurin paitsi ensimmäinen nostetaan aina. Neulo kantalappuun 27 kerrosta ja aloita sitten kavennusten teko kantapäätä varten:

Neulo oikealla vahvistetusti, mutta kun vasempaan reunaan jää 10 silmukkaa, nosta silmukka, neulo seuraava ja vedä nostettu neulotun yli. Nyt reunaan jää 8 silmukkaa. Käännä työ ja nosta ensimmäinen silmukka, neulo nurin, kunnes reunaan jää 10 silmukkaa. Neulo 2 nurin yhteen ja käännä työ. Kavenna molemmilla puolilla tähän tyyliin, kunnes reunasilmukat loppuvat. Nyt keskelle pitäisi jäädä 10 silmukkaa. Seuraavaksi poimitaan sivusilmukat esim. tämän Youtubesta löytyvän videon avulla. Tulee siistiä jälkeä ;)

Kun neulot sivusilmukoita, kavenna 1. puikon lopussa 2oy joka kerroksella ja 4. puikon alussa 2oy takakautta joka kerroksella. Jätä välipuikoille  13 silmukkaa/puikko. Kavenna 1. ja 4. puikoilla, kunnes kummallekin jää 15 silmukkaa. Näin työssä on yhteensä 56 silmukkaa. Neulo mustalla kiilakavennukset ja niin monta kerrosta yhteensä, että edellisestä toisen värisestä raidasta on neulottu mustalla 17 kerrosta. Aloita sitten raidoitus keltaisella ja neulo seuraavasti:

5 kerrosta keltaisella - 2 kerrosta mustalla - 5 kerrosta punaisella - 3 kerrosta mustalla - 5 kerrosta keltaisella - 4 kerrosta mustalla - 5 kerrosta punaisella - 5 kerrosta mustalla - 5 kerrosta keltaisella - 6 kerrosta mustalla - viisi kerrosta punaisella ja loput sukasta mustalla.

Aloita kärkikavennukset, kun olet neulomassa kohtaa, jossa raitojen väliin tulee kuusi kerrosta mustaa. Kavennus aloitetaan, kun mustalla on neulottu neljä kerrosta. Kavenna joka puikon lopussa 2oy ennen viimeistä silmukkaa joka toinen kerros. Kun silmukoita on puikoilla jäljellä 7/puikko, kavenna joka kerros, kunnes puikoille jää yhteensä 12 silmukkaa. Vedä lanka silmukoiden läpi ja päättele nurjalle. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti