perjantai 14. lokakuuta 2016

Raitasukat aikuiselle

Heips!

Päätin tehdä vaihteeks sukat miehelle, mutta sitten aloin tuossa otsikossa miettimään, et
miksei nainenkin vois pitää siniharmaita sukkia. Mistä ihmeestä se oikein tulee, että mieltää jotkut värit miehelle ja toiset naiselle?? Toki nämä ovat kookkaat sukat eli varmaan todennäköisemmin sopii miehen jalkaan, vaikka mun oma jalka on kyl kokoa 43 eli varmasti löytyy naisiakin isommalla jalan koolla.

Olen nyt sairaslomalla, kun eilen kävin sappirakonpoistoleikkauksessa Vammalassa. Olo on vähän hutera eikä sopivaa nukkuma-asentoa tahdo löytyä. Särkylääkkeet on käytössä ja niitä kyllä tartteekin.

Olen tosiaan pari päivää töistä pois tämän takia ja ens viikko onkin syyslomaa, joten ei tartte töistä murehtia. Tosin oppilaita on jo ikävä, samoin kollegoita. Kiva palata puikkoihin (siis töihin, tosin enhän mä siellä puikkoja käytä :D :D ) loman jälkeen.

Ohje:

Lankoina käytin 7 veljeksen sini-valkoraitaista polkkalankaa sekä harmaata. Puikkoina työssä oli 3.5 koon Knit Pron puikot.
Luo 61 silmukkaa harmaalla. Neulo 1. kerros oikein ja viimeinen silmukka yhteen ensimmäisen kanssa toista kerrosta aloittaessasi. Neulo 10 kerrosta resoria niin, että 2o takakautta ja yksi nurin toistaen koko kerros ja seuraavat yhdeksän kuviota 2o takakautta 1n.

Ota mukaan työhön raitalanka niin, että resorin jälkeen neulon kerroksen raitalangalla ja kerroksen harmaalla. Kun olet neulonut neljä raitakerrosta, kavenna joka puikon lopussa 2oy ennen viimeistä silmukkaa. Nyt työssä on 56 silmukkaa. Neulo vielä vuoronperään kerrokset harmaata ja raitaa niin, että raitakerroksia tulee kuusi.  Neulo varteen vielä kuusi kerrosta sekä kaksikerroksisia raitakuvioita että kaksi kerrosta harmaata vuoron perään. Päätä kaksikerroksiset raidat polkkalankaan ja neulo tämän jälkeen resoria:

Neulo 10 kerrosta 2o 2n resoria harmaalla ennen kantalappua. Ota kantalappuun 7 silmukkaa 1. puikolta ja 7 viimeiseltä. Neulo oikealla oikein ja nurjalla nurin yhteensä 16 kerrosta ja poimi sitten sivusilmukat harmaalla tämän videon avulla (sain siihen vinkin Voihan Villasukka! -ryhmässä Fb:ssä). Sillä tavoin saat näppärästi ja siististi poimittua sivusta silmukat. Aloita kiilakavennukset jo silmukoiden poimimiskerroksella niin, että neulo 1. puikon lopussa 2oy ja tarkista samalla, että 2. puikolle jää 14 silmukkaa. Neulo kolmannelle puikolle myöskin 14 silmukkaa ja kavenna 4. puikon alussa 2oy takakautta ja poimi sivusilmukat.

Tee kiilakavennukset joka kerroksella niin kauan, kunnes 1. ja 4. puikoilla on 14 silmukkaa kummallakin. Vaihda silmukoiden poimimiskerroksen jälkeen langaksi raitalanka, jolla neulot kolme kerrosta ja sitten harmaalla kolme kerrosta. Neulo yhteensä kuusi kolmen raitakerroksen kuviota niin, että päätät kolmen kerroksen raidat polkkalankaan. Aloita sitten neljän harmaan kerroksen ja neljän  raitakerroksen vuorottelu niin, että neulot neljä kerrosta polkkalangalla ja viidennen harmaan kerroksen viimeisellä kerroksella aloitat kärkikavennukset. Eli siis tee neljä harmaata kerrosta ja neljä polkkakerrosta vuoronperään ja viidennestä harmaasta neulot kolme kerrosta ja aloitat neljännellä kärkikavennukset.

Jalkaterään tulee yhteensä 61 kerrosta kantalapun reunasta laskettuna ennen kärkikavennusten aloittamista. Tee kärkikavennukset seuraavasti:

Neulo 1. puikon lopussa 2oy ennen viimeistä silmukkaa ja tee 3. puikolla samoin. Neulo 2. puikon alussa 2oy takakautta ensimmäisen silmukan jälkeen ja tee 4. puikolla samoin. Kavenna joka toinen kerros, kunnes kullakin puikolla on jäljellä puolet silmukkamääristä. Kavenna sitten joka kerros, kunnes jäljellä on yhteensä 8 silmukkaa. Vedä lanka silmukoiden läpi ja päättele nurjalle. Sukan kärki päättyy harmaaseen lankaan.

Jalkaterän pituus on n. 28 cm. Varren pituus on 18 cm.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti