perjantai 3. elokuuta 2018

Raitaa ja tähtiä sukkasiin

Heips!

Halusin saada erään lankakerän pois varastoistani, kun en tykännyt väristä yhtään. Päätin sekoittaa tämän Nostalgian valkoisen Kaupunkilangan joukkoon ja tehdä raitasukat. Päälle ja varren takaosaan virkkasin tähtiä ennestään tutulla ohjeella.

Sukkien koko on 42-43. Jalkaterän pituus 27 cm ja varren pituus 22.5 cm. Neuloin sukat koon 3.5 puikoilla.


Ohje:

Luo 65 silmukkaa valkoisella ja neulo 1. kerros oikein. Neulo ensimmäinen ja viimeinen silmukka oikein yhteen. Aloita resori 2o 2n ja neulo sitä 18 kerrosta. Ota sitten mukaan raitalanka ja neulo oikeaa vuoroin raidallisella ja valkoisella. Kun olet neulonut oikeaa 23 kerrosta, kavenna joka puikolla 2oy ja näin työhön jää 60 silmukkaa. Neulo sitten oikeaa 10 kerrosta ja kavenna taas 2oy jokaisella puikolla, jolloin työhön jää 56 silmukkaa. Neulo vielä kerran oikeaa 10 kerrosta ja kavenna viimeisen kerran 2oy jokaisella puikolla. Nyt työssä on 52 silmukkaa. Tämän jälkeen neulo vielä 11 kerrosta oikeaa ja aloita sitten kantalapun neulominen:

Ota kantalappua varten 13 silmukkaa viimeiseltä puikolta ja yksi lisäksi 3. puikolta. Ota sitten 13 silmukkaa 1. puikolta ja lisäksi yksi silmukka 2. puikolta, jotta saat kantalappua varten 28 silmukkaa. Neulotaan kantalappu valkoisella siten, että oikealla neulotaan oikein paitsi ensimmäinen silmukka nostetaan aina. Nurjalla neulotaan nurin kaikki paitsi ensimmäinen nostetaan aina. Neulo kantalappuun 24 kerrosta ja tee sitten kantapään kavennukset:

Neulo oikealla oikein, kunnes vasempaan reunaan jää 10 silmukkaa. Nosta silmukka neulomatta, neulo seuraava ja nosta neulomatta jätetty neulotun yli. Käännä työ ja neulo nurjaa, kunnes vasempaan reunaan jää 10 silmukkaa. Neulo 2n yhteen ja käännä työ. Tee tällä tavoin kavennuksia, kunnes reunasilmukat loppuvat. Sen jälkeen poimitaan sivusilmukat esim. tämän Youtubesta löytyvän kätevän videon avulla :)

Kun olet poiminut sivusilmukat, aloitetaan kiilakavennukset ja jatketaan raidoitusta normaalisti.

Neulo 1. puikon lopussa 2oy ja 4. puikon alussa 2oy takakautta joka kerroksella, kunnes 1. ja 4. puikoille jää kummallekin 15 silmukkaa. 2. ja 3. puikoilla on 12 silmukkaa/puikko eli työssä on yhteensä 54 silmukkaa. 

Neulo oikeaa ja raidoita jalkaterää, kunnes kantalapun reunasta laskettuna on kerroksia yhteensä 47. Aloita kärkikavennukset ja neulo sukka loppuun vain valkoisella langalla. Jaa silmukat puikoille 14-13-13-14.

Neulo jokaisen puikon lopussa 2oy joka toisella kerroksella, kunnes silmukoita on jäljellä 6-7-7-6. Kavenna sitten joka kerros, kunnes työssä on jäljellä yhteensä 10 silmukkaa. Vedä lanka silmukoiden läpi ja päättele nurjalle.

Virkattu tähti: Tähdet virkkasin jalkaterien päälle ja sukan varren taakse ohjeella, jonka löysin blogista nimeltä Prinsessajuttu :) Nämä tähdet virkkasin Kaupunki -langasta koon 3.5 virkkuukoukulla.
2 kommenttia: