sunnuntai 1. heinäkuuta 2018

Raitasukat 39-40

Heips!

Päätin tehdä sitten toisetkin perussukat mustasta, keltaisesta ja punaisesta. Keltainen kerä menikin siinä loppuun. Ihan hyvä, kun lankaa on ihan riittämiin :D

Näiden sukkien varren pituus on 10 cm kantalapun alkuun saakka ja jalkaterän pituus on 26 cm eli sukat sopivat 39-40 kokoisiin jalkoihin.

Puikkoina käytin 3.25 kokoisia puikkoja ja lankoina toisessa sukassa mustaa Merino Goldia, punaista Red Heartia ja keltainen on edelleen mysteeri.. Toiseen sukkaan napparin lankojeni joukosta keskeneräisen mustan kerän ja jatkoin sillä toisen sukan loppuun. Vyöte siitäkin hukassa, joten en uskalla varmaksi veikata, mikä lanka kyseessä. Samanpaksuista se kuitenkin oli kuin Merino Gold.Ohje:

Luo mustalla 57 silmukkaa. Neulo 1. kerros oikein ja neulo viimeinen silmukka oikein yhteen ensimmäisen silmukan kanssa. Nyt työssä on 56 silmukkaa. Aloita resori 2o 2n ja neulo resoria 17 kerrosta. Aloita sitten oikea neule siten, että toisessa sukassa neulot yhden raidan vuoronperään musta - keltainen - punainen ja toisessa musta - punainen - keltainen. Neulo oikeaa yhteensä 17 kerrosta ja aloita sitten kantapään teko:

Poimi viimeiseltä puikolta kaikki silmukat ja ensimmäiseltä myöskin kaikki. Kantalappuun otetaan yhteensä 28 silmukkaa, joten lisää tarvittaessa välipuikoilta silmukka tai pari oikean määrän saamiseksi. Neulo kantapää mustalla siten, että oikealla joka toinen silmukka oikein ja joka toinen nostetaan. Ensimmäinen silmukka nostetaan aina. Vaihda nostettavaa silmukkaa jokaisella oikean kerroksella. Nurjalla neulotaan kaikki nurin paitsi ensimmäinen nostetaan aina. Neulo kantalappuun 27 kerrosta ja aloita sitten kavennusten teko kantapäätä varten:

Neulo oikealla vahvistetusti, mutta kun vasempaan reunaan jää 10 silmukkaa, nosta silmukka, neulo seuraava ja vedä nostettu neulotun yli. Nyt reunaan jää 8 silmukkaa. Käännä työ ja nosta ensimmäinen silmukka, neulo nurin, kunnes reunaan jää 10 silmukkaa. Neulo 2 nurin yhteen ja käännä työ. Kavenna molemmilla puolilla tähän tyyliin, kunnes reunasilmukat loppuvat. Nyt keskelle pitäisi jäädä 10 silmukkaa. Seuraavaksi poimitaan sivusilmukat esim. tämän Youtubesta löytyvän videon avulla. Tulee siistiä jälkeä ;)

Kun neulot sivusilmukoita, kavenna 1. puikon lopussa 2oy joka kerroksella ja 4. puikon alussa 2oy takakautta joka kerroksella. Jätä välipuikoille  14 silmukkaa/puikko. Kavenna 1. ja 4. puikoilla, kunnes kummallekin jää 15 silmukkaa. Näin työssä on yhteensä 58 silmukkaa. Neulo kiilakavennukset jatkaen raidoitusta normaalisti koko ajan. Neulo kavennusten jälkeen oikeaa 54 kerrosta kantalapun reunasta laskettuna. Tee sitten kärkikavennukset:

Neulo jokaisen puikon lopussa 2oy ennen viimeistä silmukkaa. Jatka raidoitusta kärkikavennusten aikana niin, että viimeiset neljä kerrosta teet mustalla. Kavenna joka toinen kerros, kunnes puikoilla on jäljellä 7 ja 8 silmukkaa. Kavenna sitten joka kerros, kunnes jäljellä on yhteensä 10 silmukkaa. Vedä lanka silmukoiden läpi ja päättele kaikki langat nurjalla puolella.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti