Hae tästä blogista

maanantai 16. heinäkuuta 2018

Poikavauvan setti

Heips!

Lähisukuun syntyy syksyllä poikavauva, joten päätin neuloa hänelle villasukat, tumput ja myssyn.

Villasukat neuloin koon 3.5 puikoilla Cervinia -langasta. Tumput taas neuloin koon 3.25 puikoilla -Sterk -langasta.


Ohje villasukkiin:

Luo 45 silmukkaa. Neulo 1. kerros oikein ja neulo viimeinen ja ensimmäinen silmukka oikein yhteen ja aloita resori 2o 2n. Työssä nyt 44 silmukkaa. Neulo resoria 18 kerrosta ja neulo sitten viisi kerrosta nurjaa. Neulo sen jälkeen viisi kerrosta resoria, viisi kerrosta nurjaa, viisi kerrosta resoria, viisi kerrosta nurjaa ja vielä viisi kerrosta resoria.

Neulo sitten kantapää: Poimi samalle puikolle 10 silmukkaa 4. puikolta ja 10 silmukkaa 1. puikolta. Jätä 2. ja 3. puikoille odottamaan 12 silmukkaa kummallekin. Neulo kantalappua yhteensä 15 kerrosta niin, että oikealla neulot kaikki muut oikein paitsi nostat aina ensimmäisen silmukan. Nurjalla neulotaan kaikki nurin paitsi nostetaan aina ensimmäinen silmukka. Kun kantalappu on valmis, tehdään kantapään kavennukset:

15 kerroksen jälkeen kavennetaan kantalapun reunimmaiset silmukat niin, että jäljellä jää 10 silmukkaa. Kavennukset tehdään näin: Neulo oikealla oikeaa, kunnes reunaan jää 6 silmukkaa. Nosta silmukka, neulo seuraava ja vedä nostettu silmukka neulotun yli. Käännä työ ja neulo nurjaa, kunnes reunassa on kuusi silmukkaa. Neulo 2n yhteen ja käännä työ. Neulo näin, kunnes kaikki reunasilmukat on kavennettu pois. Kun jäljelle jää 10 silmukkaa, poimitaan sivusilmukat esim. tämän Youtubesta löytyvän videon avulla :)

Kiilakavennukset:

Kavenna 1. puikon lopussa 2oy ja 4. puikon alussa 2oy takakautta joka kerroksella, kunnes näille puikoille jää 9 silmukkaa/puikko. Nyt työssä on 42 silmukkaa, jotka voi jakaa puikoille 10-11-11-10.

Neulo resorin jälkeen 8 kerrosta oikeaa eli kaikki kiilakavennuksen kerrokset ja jokunen sen jälkeenkin. Neulo sitten viisi kerrosta niin, että 1. ja 4. puikko oikeaa, 2. ja 3. puikko nurjaa. Neulo viisi kerrosta oikeaa ja vielä toiset viisi niin, että 2. ja 3. puikko nurjaa. Aloita kärkikavennukset jälkimmäisen nurjan kuvion aikana:

Kun olet neulonut kantalapun reunasta laskettuna 21 kerrosta, kavenna niin, että 1. puikon lopussa 2oy ennen viimeistä silmukkaa, toisen puikon alussa 2ny takakautta ensimmäisen silmukan jälkeen, 3. puikon lopussa 2ny ennen viimeistä silmukkaa ja 4. puikon alussa 2oy takakautta ensimmäisen silmukan jälkeen. Kavenna joka toinen kerros niin, että 2ny kavennuksia tulee kahdella ensimmäisellä kavennuskerroksella. Kolmas kavennuskerros ja sen jälkeen tulevat ovat kaikki oikein neulottavia kerroksia. Kun puikoilla on jäljellä 5-6-6-5 silmukkaa, kavennetaan joka kerros, kunnes jäljelle jää yhteensä 10 silmukkaa. Vedä lanka silmukoiden läpi ja päättele nurjalle.

Ohje tumppuihin:

Luo 45 silmukkaa. Neulo 1. kerros oikein ja neulo 1. ja viimeinen silmukka oikein yhteen. Aloita resori 2o 2n ja neulo resoria 22 kerrosta. Neulo sitten oikeaa 21 kerrosta ja tee lopuksi kärkikavennukset:

Neulo 1. puikon ja 3. puikon alussa 2oy takakautta ensimmäisen silmukan jälkeen. Neulo 2. ja 4. puikon lopussa 2oy ennen viimeistä silmukkaa. Kavenna joka toinen kerros, kunnes silmukoita on jäljellä yhteensä 5/puikko. Kavenna sitten joka kerros, kunnes jäljellä on yhteensä 10 silmukkaa. Vedä lanka silmukoiden läpi ja päättele nurjalle.

Tähdet virkkasin koon 3 koukulla.

Tähtien virkkaukseen löytyy ohje Prinsessajuttuja -blogista. Sukkiin virkkasin hieman pienemmät tähdet ylempää ohjetta soveltaen:

Luo aloitussilmukka kiertämällä lanka etusormen ympäri ja virkkaa sitten kjs viemällä koukku langan ali ja nappaamalla lanka koukulle. Virkkaa sitten neljä kjs ja 11 pylvästä renkaaseen. Kiristä lanka sen jälkeen. Sakarat: virkkaa neljä kjs ja virkkaa viimeiseen ketjusilmukkaan ks, seuraavaan pp (puolipylväs), kolmanteen pylväs ja neljänteen kaksoispylväs. Kiinnitä silmukka ei seuraavaan vaan sitä seuraavaan silmukkaan kiinteällä silmukalla (ks). Toista sakara viisi kertaa ja kiinitä viimeisen sakaran viimeinen silmukka kiinteällä silmukalla edelliseen kerrokseen. Vedä lanka läpi ja kiinnitä tähti neuleeseen.


Myssyn ohjeeseen linkkiä ja vinkkiä seuraavassa postauksessa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti