perjantai 6. heinäkuuta 2018

Tyttövauvan setti

Heips!

Neuloin junasukkien tapaiset pikkusukat ja niiden kaveriksi tumput pienelle tyttövauvalle naapurustoon :)

Sukat neuloin lilasta Viking Alpaca Sport -langasta ja tumput persikan värisestä Ulrikasta. Olen nämä langat joskus napannut koriini Lankamaailmasta. Virkkasin sukkiin persikan värisellä langalla kukat ja tumppuihin taas virkkasin lilan värisellä kukat koon kolme koukulla :)

Puikkoina sukissa käytin koon 3.25 puikkoja ja tumpuissa koon 3.5 puikkoja. Tumppujen lanka on nääs hieman ohuempaa kuin sukkien lanka. 

Villasukat:

Luo 45 silmukkaa ja neulo 1. kerros oikein. Neulo viimeinen ja ensimmäinen silmukka oikein yhteen ja aloita resori 2o 2n. Neulo resoria 12 kerrosta. Neulo sen jälkeen viisi kerrosta nurjaa ja sen jälkeen 10 kerrosta resoria ja jälleen viisi kerrosta nurjaa. Neulo vielä viisi kerrosta resoria ja neulo sitten kantapää:

Poimi samalle puikolle 4. puikolta 10 silmukkaa ja 1. puikolta saman verran. Muille puikoille jää odottamaan 12 silmukkaa/puikko. Neulo kantalappua 15 kerrosta 1. ja 4. puikon silmukoilla niin, että oikealla nostat aina ensimmäisen silmukan ja neulot muut oikein. Nurjalla nosta aina ensimmäinen ja neulo muut nurin. 15 kerroksen jälkeen kavennetaan kantalapun reunimmaiset silmukat niin, että jäljellä jää 10 silmukkaa. Kavennukset tehdään näin: Neulo oikealla oikeaa, kunnes reunaan jää 6 silmukkaa. Nosta silmukka, neulo seuraava ja vedä nostettu silmukka neulotun yli. Käännä työ ja neulo nurjaa, kunnes reunassa on kuusi silmukkaa. Neulo 2n yhteen ja käännä työ. Neulo näin, kunnes kaikki reunasilmukat on kavennettu pois. Kun jäljelle jää 10 silmukkaa, poimitaan sivusilmukat esim. tämän Youtubesta löytyvän videon avulla :)

Kiilakavennukset:

Kavenna 1. puikon lopussa 2oy ja 4. puikon alussa 2oy takakautta joka kerroksella, kunnes näille puikoille jää 9 silmukkaa/puikko. Nyt työssä on 42 silmukkaa, jotka voi jakaa puikoille 10-11-11-10.

Neulo resorin jälkeen 10 kerrosta oikeaa eli kaikki kiilakavennuksen kerrokset ja jokunen sen jälkeenkin. Neulo sitten viisi kerrosta niin, että 1. ja 4. puikko oikeaa, 2. ja 3. puikko nurjaa. Neulo viisi kerrosta oikeaa ja vielä toiset viisi niin, että 2. ja 3. puikko nurjaa. Aloita kärkikavennukset jälkimmäisen nurjan kuvion aikana:

Kun olet neulonut kantalapun reunasta laskettuna 19 kerrosta, kavenna niin, että 1. puikon lopussa 2oy ennen viimeistä silmukkaa, toisen puikon alussa 2ny takakautta ensimmäisen silmukan jälkeen, 3. puikon lopussa 2ny ennen viimeistä silmukkaa ja 4. puikon alussa 2oy takakautta ensimmäisen silmukan jälkeen. Kavenna joka toinen kerros niin, että 2ny kavennuksia tulee kahdella ensimmäisellä kavennuskerroksella. Kolmas kavennuskerros ja sen jälkeen tulevat ovat kaikki oikein neulottavia kerroksia. Kun puikoilla on jäljellä 5-6-6-5 silmukkaa, kavennetaan joka kerros, kunnes jäljelle jää yhteensä 10 silmukkaa. Vedä lanka silmukoiden läpi ja päättele nurjalle.


Tumput:

Luo 41 silmukkaa ja neulo 1. kerros oikein. Neulo viimeinen ja ensimmäinen silmukka oikein yhteen ja aloita resori 2o 2n. Neulo resoria yhteensä 20 kerrosta ja neulo sitten oikeaa 2o kerrosta. 

Kärkikavennukset: Neulo 1. ja 3. puikon alussa 2oy takakautta ensimmäisen silmukan jälkeen ja 2.  sekä 4. puikon lopussa 2oy ennen viimeistä silmukkaa. Kavenna joka toinen kerros, kunnes joka puikolla on 5 silmukkaa. Kavenna sitten joka kerros, kunnes jäljellä on yhteensä 10 silmukkaa. Vedä lanka silmukoiden läpi ja päättele nurjalle.Virkatut kukat:

Luo aloitussilmukka ja virkkaa seitsemän ketjusilmukkaa (kjs). Sulje silmukat rinkulaksi virkkaamalla viimeinen silmukka ensimmäiseen silmukkaan kiinteällä silmukalla (ks). Virkkaa sitten rinkulaan 10 puolipylvästä (pp). Virkkaa sen jälkeen seitsemän ketjusilmukkaa ja kiinnitä se kiinteällä silmukalla edellisen kerroksen pintaan ei seuraavaan vaan sitä seuraavaan silmukkaan. Virkkaa näitä viiden ketjusilmukan sarjoja yhteensä viisi ja kiinnitä ne aina joka toiseen edellisen kerroksen silmukan pintaan. Kun olet virkannut viimeisen ketjusilmukkasetin, kiinnitä se kukan etupuolelle kiinteällä silmukalla. Virkkaa seuraavaksi jokaiseen ketjusilmukkarinkulaan 9 puolipylvästä (tumput) tai 7 puolipylvästä (sukat) ja kiinnitä rinkuloiden välissä kiinteällä silmukalla kukan etupuolelle. 

Virkataan ensimmäisen kukkakerroksen eteen vielä uusi kukkakuvio: Virkkaa 5 kjs ja kiinnitä se alemman kukan terälehtien väliseen silmukkaan. Toista tämä viiden ketjusilmukan kuvio viisi kertaa ja muista aina kiinnittää viimeisin kjs alempaan kukkaan kiinteällä silmukalla. Virkkaa sitten viisi pp jokaiseen kjs -lenkkiin ja kiinnitä kiinteällä silmukalla lenkkien väliin kukin pylvässetti. Kun viimeinenkin pp -setti on valmis ja kiinnitetty, vedä lanka neulalla kukan takapuolelle ja kiinnitä neuleeseen sopivaan kohtaan :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti