tiistai 10. tammikuuta 2017

Väriä vuoden alkuun!

Moi!

Aloitin kahdet sukat ja toiset sain eilen valmiiksi, tämmöiset raitasukat jämäkeristä.
Lankoina käytin enimmäkseen 7 veljestä ja lisäksi turkoosia Lauri -lankaa. Neuloin sukat puikoilla 3.5 ja niistä tuli kokoa 42-43 eli omiin jalkoihin sopivat, mutta lahjaksi nämä kuitenkin menevät :)

Ohje:

Luo 61 silmukkaa ja neulo 1. kerros oikein. Neulo viimeinen ja ensimmäinen silmukka oikein yhteen ja aloita samalla resori 2o 2n. Neulo resoria koko sukan varsi kantalapun alkuun asti vaihdellen väriä haluamallasi tavalla niin, että neulot kutakin väriä seitsemän kerrosta. Raitoja varteen tulee yhteensä  seitsemän kerrosta ja kantalappua aloitettaessa vaihdetaan taas väri. Kavenna viimeisen raidan alkupäässä samalla kerroksella neljä silmukkaa niin, että neulot yhteen 2n, joka puikolla yhden kerran. Neulo kantapää soveltaen hieman Alma -mummun kantapäätä.

Ota kantalappua varten 1. puikolta seitsemän silmukkaa ja 4. puikolta seitsemän silmukkaa. Siirrä loput silmukat odottamaan välipuikoille. Neulo edestakaisin oikealla oikein ja nurjalla nurin nostaen aina ensimmäinen silmukka ja neulo kantalappuun kerroksia hieman enemmän kuin mitä kantalapussa on (näissä sukissa 15 kerrosta). Näin sukasta tulee vähän istuvampi kuin matalammalla kantalapulla :)

Kun kantalappu on valmis, poimi sivusilmukat käyttäen apuna esimerkiksi tätä videota, johon sain vinkin Facebookin Voihan Villasukka! -ryhmästä. Näin sivuihin ei tule reikiä :)

Siirrä 1. ja 4. puikolle takaisin silmukat, jotka siirsit välipuikoille odottamaan kantalapun ajaksi. Aloita kiilakavennukset jo sivusilmukoiden poimimiskerroksella niin, että neulot 2oy 1. puikon lopussa ja 2oy takakautta 4. puikon alussa. Tee kiilakavennukset joka kerroksella, kunnes 1. ja 4. puikoilla on kummallakin 13 silmukkaa. 2. ja 3. puikoille jätetään kummallekin 14 silmukkaa eli jalkaterässä on nyt 54 silmukkaa.

Neulotaan jalkateräänkin seitsemän kerroksen raitoja kantapään jälkeen seitsemän raitaa ja neulo sitten yksi kerros uudella värillä. Aloita tämän jälkeen kärkikavennukset seuraavasti:

Neulo joka puikon lopussa 2oy ennen viimeistä silmukkaa joka toisella kerroksella, kunnes puikoilla on jäljellä 7, 8, 8 ja 7 silmukkaa. Kavenna sitten joka toinen kerros ja vaihda vielä kerran väriä kärkeä varten edellisen seitsemän kerroksen raidan jälkeen. Katkaise lanka, kun jäljellä on yhteensä 10 silmukkaa. Vedä lanka silmukoiden läpi ja päättele nurjalle.

Jalkaterän pituus kantalapun reunasta mitattuna on 26 cm ja varren pituus kantalapun alkuun asti on 17 cm.

Lisähuomiona vielä sellainen, että sain Facebookin Iloinen Villasukka- ja neuleryhmästä vinkin Kodin Kuvalehden videoon, jolla saa raidat kohdistettua hyvin niin, että jää näkyviin juurikaan raidan vaihtokohta :) Kuva toisen sukan pohjasta heti tuossa alapuolella. Sanoisin, että toimii!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti