tiistai 9. toukokuuta 2017

Raitasukat koossa 43

Heippa!

Tässä olisi kahden kerän langoilla tehdyt raitasukat. Lankoina 7 veljeksen Polkkaa sekä vihreällä raidalla että sinisellä raidalla ja mustavalkoinen viidakkolanka. Sukkien varressa on vihreäraitainen Polkka ja Viidakko, kun taas jalkaterässä on vihreäraitainen Polkka ja siniraitainen Polkka. Sukkien koko on 43. Ne menevät miespuoliselle kollegalleni kiitokseksi kaikesta avusta, jota olen saanut uudessa työssä lukuvuoden mittaan :)

Näitä oli hauska tehdä, kun lopputulos tuli aika jämerä.

Puikkoina käytin 3.5 koon puikkoja. Varren pituus on 15 cm ja jalkaterän pituus 28 cm.

Ohje:

Luo 57 silmukkaa vihreäraitaisella Polkalla. Neulo 1. kerros kaikki oikein ja neulo 1. ja viimeinen silmukka yhteen kiertäen oikein. Neulo "2o kiertäen 2n" -resoria yhteensä 44 kerrosta. Ota mukaan
puolessa välissä sukan vartta Viidakko -lanka.

Kantalappu aloitetaan heti resorin jälkeen:

Poimi 1. puikon alusta 8 silmukkaa, samoin 4. puikon lopusta. Siirrä loput silmukat odottamaan 2. ja 3. puikolle. Neulo kantalappu kaksin kertaisena kahdella langalla niin, että nostat aina aloitussilmukan. Neulo oikealla oikein ja nurjalla nurin yhteensä 18 kerrosta. Poimi sitten vihreällä Polkalla sivusilmukat käyttäen apuna tätä Youtubesta löytyvää kätevää videota :)

Aloita kiilakavennukset silmukoiden poimiskerroksella. Neulo 2oy 1. puikon lopussa niin, että olet siirtänyt 2. puikolta takaisin odottamaan jätetyt silmukat. 2. ja 3. puikoille jää siis kummallekin 14 silmukkaa ja 4. puikon alussa neulotaan 2oy takakautta. Kavenna joka kerrokselle niin, että joka toinen kerros neulotaan vihreällä Polkalla ja joka toinen sinisellä Polkalla. Kavenna, kunnes 1. ja 4. puikolla on 14 silmukkaa kullakin.

Neulo oikeaa kantalapun reunasta laskien 56 kerrosta, kunnes aloitat kärkikavennukset:

Neulo joka puikon lopussa 2oy ennen viimeistä silmukkaa joka toisella kerroksella, kunnes joka puikolla on jäljellä 7 silmukkaa. Kavenna sitten joka kerros, kunnes työssä on yhteensä 12 silmukkaa. Vedä lanka silmukoiden läpi ja päättele nurjalle.

Tässä vielä kuvat langoista, joita käytin.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti