torstai 25. toukokuuta 2017

Värikästä räsymattosukkaa

Heissan!

Tällä kertaa on luvassa taas räsymattosukkien ohje. Tykkään niitä kovasti tehdä ja sain monta kerän loppua upotettua näihin. Koko sukille on 37-38. Lankoina käytin mm. 7 veljeksen erisävyisiä Polkka -lankoja sekä erästä Lankamaailmasta ostamaani kerää, jonka vyöte on hukkunut jonnekin. Oli joukossa yksi yksivärinenkin oranssi lanka.

Puikkoina käytin 3.5 neliskanttisia puikkoja.

Ohje:

Luo 57 silmukkaa valitsemallasi langalla. Neulo 1. kerros oikein ja neulo viimeinen silmukka oikein yhteen ensimmäisen kanssa. Aloita sitten resori 2o 2n ja neulo sitä yhteensä 17 kerrosta. Neulo resoria muutama kerros aloituslangalla ja ota sitten mukaan toinen lanka. Resorin jälkeen neulo oikeaa ja ota mukaan kolmas lanka. Neulo kerros jokaisella vuoronperään. Kun olet neulonut 27 kerrosta oikeaa, kavenna pois pari silmukkaa ja työhön jää sitten 54 silmukkaa. Neulo tämän jälkeen vielä 10 kerrosta oikeaa ja aloita sitten kantalappu soveltaen Alma -mummun kantapäätä.

Poimi 4. puikolta 8 silmukkaa, samoin 1. puikolta. Jätä muut silmukat odottamaan keskipuikoille ja neulo kantalappua oikealla oikein ja nurjalla nurin nostaen kuitenkin aina ensimmäisen silmukan. Neulo kantalappuun 18 kerrosta ja poimi sitten sivusilmukat tämän videon avulla. Siistiä jälkeä tulee :)

Aloita kiilakavennukset jo sivusilmukoita poimiessasi. Siirrä keskipuikkojen silmukat takaisin alkuperäisille puikoille ja jätä keskipuikoille 14 silmukkaa kummallekin. Neulo 1. puikon lopussa 2oy ja 4. puikon alussa 2oy takakautta. Kavenna joka kerroksella, kunnes 1. ja 4. puikoilla on 13 silmukkaa kummallakin. Näin jalkaterään jää 54 silmukkaa. 

Neulo kantalapun reunasta laskien 48 kerrosta ja aloita sitten kärkikavennukset:

Neulo joka puikon lopussa 2oy ennen viimeistä silmukkaa ja kavenna joka toinen kerros, kunnes jäljellä on 7 silmukkaa kahdella puikolla ja 8 silmukkaa kahdella.

Varren pituus kantalapun alkuun saakka on 18 cm. Jalkaterän pituus on 24 cm.Lisäys 6.6.2017:

Tein alla olevat sukat samalla ohjeella lankojenlopuista (mm. Cervinia oranssi yllä ja Big Mama sekä Polkkaa).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti