maanantai 15. toukokuuta 2017

Tenkkapoot Polkasta

Heipsan!

Kävinpä tuossa viikonloppuna Tallinnassa ja sain sillä reissulla valmiiksi nämä Niina Laitisen Tenkkapoot. Muutaman kerran jouduin purkamaan, kun huomasin tehneeni väärin, mutta nyt ne
ovat valmiit. Sukat menivät kiitokseksi työkaverille hänen minulle lahjoittamastaan kirkasvalolampusta :)

Sukat ovat kokoa 38 ja puikot 3.5. Lankana 7 veljeksen Polkka, jossa vaaleanpunaisen eri sävyjä sekä valkoista.


Ohje löytyy mm. Ravelrystä sekä Voihan Villasukka! -ryhmän tiedostoista.

Laitan tähän vain sen, miten muuntelin ohjetta omiin sukkiin. Silmukkamäärä varressa on sama kuin ohjeessa.

Varren pituus 14 cm. Jalkaterässä 54 silmukkaa kiilakavennusten jälkeen ja jalkaterän pituus kantalapun reunasta laskettuna 24.5 cm. Kantalapun reunasta laskettuna neuloin kärkikavennusten alkuun saakka 53 kerrosta.

Kantalappu ja kantapää on tehty soveltaen Alma -mummun kantapäätä. Poimin kantalappua varten 14 silmukkaa, 7 ensimmäiseltä ja 7 viimeiseltä puikolta. Neuloin kantalappua oikealla oikein ja nurjalla nurin nostaen aina aloitussilmukan yhteensä 16 kerrosta. Sivusilmukat poimin tämän videon avulla :)

Kiilakavennukset aloitin heti silmukoidenpoimimiskerroksella niin, että neuloin 2oy 1. puikon lopussa (2. puikolle jätin 14 silmukkaa) ja 4. puikon alussa neuloin 2oy takakautta (3. puikolle jätin 14 silmukkaa). Kavensin joka kerroksella niin, että 1. ja 4. puikoille jäi kummallekin 13 silmukkaa.

Mallikertaa jatkoin kärkikavennuksiin asti sukan päällypuolella.

Kärkikavennusten alkaessa lopetin mallikerran neulomisen ja siirryin neulomaan oikeaa. Kavensin joka puikon lopussa ennen viimeistä silmukkaa 2oy joka toinen kerros, kunnes silmukoita oli jäljellä puikoilla 7 - 8 - 8 - 7. Sitten kavensin joka kerroksella, kunnes jäljelle jäi yhteensä 10 silmukkaa. Vedin lopuksi langan silmukoiden läpi ja päättelin nurjalle.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti