sunnuntai 10. kesäkuuta 2018

Räsymattosukat koossa 40-41

Heippa!

Kokeilin neuloa Karnaluksista ostamastani Regiasta sukat ja niistähän tuli ihan hauskat!


Varren pituus on 16.5 cm ja jalkaterän pituus 26.5 cm. Sukat sopivat siis 40-41 kokoisiin jalkoihin.

Puikkoina käytin koon 3.5 puikkoja ja alla on ohje sukkiin:

Luo 61 silmukkaa ja neulo 1. kerros oikein. Neulo viimeinen ja ensimmäinen silmukka kiertäen oikein yhteen ja aloita sitten resori 2o kiertäen ja 2n. Neulo resoria yhteensä 47 kerrosta. Kavenna resorissa seuraavasti: 2n yhteen kahdella puikolla, kun olet neulonut 13 kerrosta ja 2n yhteen kahdella muulla puikolla, kun olet neulonut 18 kerrosta. Nyt sinulla on työssä 56 silmukkaa.

Aloita sitten kantalappu niin, että neulot yhdelle puikolle viimeiset 14 ja ensimmäiset 14 silmukkaa. Jätä 2. ja 3. puikoille 14 silmukkaa odottamaan kummallekin.

Neulo nurjalla kaikki nurin tällä puikolla olevat silmukat niin, että nostat aina ensimmäisen silmukan.
Neulo oikealla ristiinvahvistettua kantalappua siten, että nosta aina ensimmäinen silmukka ja neulo joka toinen oikein ja nosta joka toinen. Vuorottele nostettavia silmukoita jokaisella oikean kerroksella. Neulo kantalappuun 26 kerrosta ja neulo sitten kantapää:


Neulo edelleen vahvistettua kantapäätä, mutta oikealla puolen neulo ylivetokavennus niin, että vasempaan reunaan jää 8 silmukkaa. Käännä työ ja neulo nurjalla nurjaa, kunnes vasempaan reunaan jää 10 silmukkaa. Neulo nyt 2n yhteen. Käännä työ ja tee kavennuksia molemmin puolin, kunnes reunasilmukat on kaikki kavennettu ja jäljelle jää 10 silmukkaa.

Poimi sitten sivusilmukat esim. tämän Youtubesta löytyvän videon avulla. Tee kiilakavennukset siten, että kun olet poiminut sivusilmukat niin 1. puikolla kaksi viimeistä silmukkaa 2oy ja 4. puikon alussa 2oy takakautta puikon alussa. Kavenna joka kerroksella, kunnes 1. ja 4. puikoille jää kummallekin 13 silmukkaa ja välipuikoille 14 kummallekin.

Neulo kavennuskerroksilla oikeaa yhteensä neljä kerrosta ja aloita sitten "pitsikuvio" 2. ja 3. puikoilla seuraavasti:

1. kerros: 2oy, lk, 2oy, lk, 8o, 2oy, lk, 2oy, lk, 8o, 2oy, lk, 2oy ja lk. (yht. 28 silmukkaa).
2. kerros välikerros (neulo oikeaa).
3. kerros: lk, 2oy, lk, 2oy, 8o, lk, 2oy, lk, 2oy, 8o, lk, 2oy, lk, 2oy.
4. välikerros

Neulo näitä neljää kerrosta yhteensä 10 mallikertaa niin, että neulot 11. mallikerrasta vielä 1. ja 2. kerroksen. Kantalapun reunasta on nyt neulottu 47 kerrosta.

Aloita sitten kärkikavennukset: Neulo jokaisen puikon lopussa 2oy ennen viimeistä silmukkaa. Kavenna joka toinen kerros, kunnes puikoilla on jäljellä 6 ja 7 silmukkaa. Kavenna sitten joka kerros, kunnes jäljellä on yhteensä 10 silmukkaa. Vedä lanka silmukoiden läpi ja päättele nurjalle.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti