Hae tästä blogista

sunnuntai 4. kesäkuuta 2017

Raikkaat räsymattosukat

Heips!

Väsäsin vaihteeksi räsymattosukat vihreän ja sinisen sävyillä, mukana turkoosia ja luonnonvalkoista.
Sukkien koko on 44-45 ja puikkoina käytin 3.5 koon puikkoja. Lankoina Novita 7 veljeksen kahden polkan eri lankoja ja turkoosia, hieman paksumpaa lankaa merkiltään Artic. 

Varren pituus on 18 cm ja jalkaterän 28.5 cm.

Ohje:

Luo 61 silmukkaa turkoosilla Articilla ja neulo 1. kerros oikeaa. Neulo viimeinen ja ensimmäinen silmukka oikein yhteen ja aloita resori 2o 2n. Neulo resoria 12 kerrosta turkoosilla ja ota sitten mukaan toinen raitalangoista ja neulo sillä kerros oikeaa kaventaen samalla kahdella puikolle 2oy. Nyt työhön jää 58 silmukkaa. Ota mukaan toinenkin raitalanka ja neulo sillä kerros. Neulo vielä kerros toisella raitalangalla ja neulo sitten aloituslangalla kerros. Jatka varsi ja jalkaterä sillä tavoin, että *kerros turkoosilla, kolme kerrosta raitalangoilla, kerros turkoosilla ja neljä kerrosta raitalangalla*. Toista *-* kärkikavennuksiin asti.

Neulo ensimmäisten kavennusten jälkeen 3 kerrosta ja kavenna uudelleen kahdella puikolle 2oy. Nyt työhön jää 58 silmukkaa. Neulo tämän jälkeen 26 kerrosta ja kavenna vielä kerran kahdella puikolla 2oy. Nyt työssä on 54 silmukkaa. 

Kun olet neulonut 41 kerrosta resorin lopusta laskien, aloita kantapään tekeminen turkoosilla langalla. Muut langat jäävät kerroksen keskelle. Näin saadaan kantalapun aloituskohdasta tasainen, kun sama väri jatkuu koko kantalapun ensimmäisellä kerroksella.

Näissä sukissa on perinteinen kantapää, jollaista en ole tehnyt vuosiin. Olin jo unohtanut, miten se tehdään, joten lunttasin netistä Yhteishyvän sivuilta :D

Otin kantalappuun 13 silmukkaa 4. ja 1. puikoilta. Muut jätin odottamaan keskipuikoille. Neuloin oikealla oikeaa ja nurjalla nurjaa ilman vahvistusta nostaen aina aloitussilmukan. Neuloin kantalappuun kerroksia 22, jonka jälkeen poimin sivusilmukat käyttäen apuna tätä Youtube -videota. Jälleen kerran sain siistiä jälkeä aikaiseksi, kiitos vain videon tekijän :)

Kiilakavennukset: Jätä keskipuikoille jalkaterää varten yhteensä 28 silmukkaa. Kavenna 1. puikon lopussa heti poimimiskerroksella 2oy ja 4. puikon alussa 2oy takakautta. Ota matkalle jääneet raitalangat mukaan samantien ja jatka langoilla vuorottelua. Kavenna joka kerroksella, kunnes 1. ja 4. puikoilla on molemmilla 13 silmukkaa. Nyt jalkaterään jää 54 silmukkaa. 

Neulo kantalapun reunasta laskettuna 52 kerrosta ja aloita sitten kärkikavennukset:

Neulo joka puikon lopussa 2oy ennen viimeistä silmukkaa. Jätä turkoosi lanka pois siinä kohti, kun olet neulonut kerroksen ensimmäisten kavennusten jälkeen. Jatka sukka loppuun raitalangoilla. Kavenna joka toinen kerros, kunnes puikoilla on jäljellä 6 ja 7 silmukkaa (kahdella puikolla on 6 ja kahdella 7). Kavenna sitten joka kerros, kunnes jäljellä on yhteensä 10 silmukkaa. Vedä lanka silmukoiden läpi ja päättele nurjalle.
Täältä löydät muita neulomiani räsymattosukkia:
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti