keskiviikko 29. heinäkuuta 2015

Räsymattosukat Nallesta - kevyet kesäsukat

24.7- 29.7.15.

Innostuin räsymattosukista näköjään, kun rupesin tänään uusia tekemään :D Tällä kertaa syntyi lyhyempivartiset sukat ohuemmasta langasta pienemmillä puikoilla edellisiin räsysukkiin verrattuna.

Näistä sukista tuli sitten varsinaiset monen virheen kautta valmistuneet..:D

Kun sain molemmat valmiiksi, huomasin, että olin tehnyt toiseen sukkaan eri kärkikavennuksen kuin toiseen. Ajattelin, että, no ei se mitään haittaa. Pistin ne jalkaan ja ihmettelin, miksi toinen tuntuu kireemmältä. Jaa, olin ruvennut kaventaan toista rivin liian aikaisin. Purkuun siis ja uusi yritys. No, yritin viimeistellä sukkaa automatkalla kyläilemään ystävien luo. Aloitin kärkikavennukset ja onnistuin kahteen kertaan tekemään niitä vääriin kohtiin monta kerrosta. Ystävien luona sain neulottua loppuun ja sain neulaa lainaksi myös, joten päättelin sukat siellä. Hetken mielijohteesta päätin antaa sukat naispuoliselle ystävälleni kiitokseksi :) Kotimatkalla muistin, että hänen syntymäpäivänsä on ihan kohta. Onneksi sukat sattuivat olla hänelle sopivat!

Puikkoina kolmoset ja lankoina Novitan harmaa Wool resorissa ja Nallen Kirsikkapuu sekä lila muualla sukassa.

Silmukoita varressa 60 ja jalkaterässä 56. Istuu jalkaan hyvin. Neuloin molempia lankoja kaksi kerrosta kerrallaan vuoron perään. Koko on 39-40. Jalkaterän pituus n. 25 cm.

Luo 61 silmukkaa. Neulo 1. kerros kaikki oikein ja neulo viimeinen ja ensimmäinen silmukka yhteen. Näin aloituksesta tulee siistimpi. Tee resoriksi valepalmikkoa kahden mallikerran verran. Valepalmikon ohje löytyy Räsymattosukat -ohjeestani. Resorin jälkeen neulo kummallakin langalla vuoronperään keksi kerrosta ja tee varsi myös 60 silmukalla.

Resori on siis valepalmikkoa, jonka ohje löytyy esim. Lankahelvetti -blogista. Resorissa on kaksi mallikertaa valepalmikkoa, kunnes aloitin Nallella neulomisen kaksi kerrosta kerrallaan vuoronperään kahdella langalla. Varressa on neulottu 36 kerrosta oikeaa ennen kantalappua. Kantapää on Alma -mummun ja siinä on myös kaksi kerrosta vuoron perään eri langoilla neulottuna 18 kerrosta ennen sivusilmukoiden poimimista. Jalkaterää varten kavensin 56 silmukkaan kantapään jälkeen. Jalkaterään neuloin 57 kerrosta kantapään jälkeen kavennukset mukaan lukien ennen kärkikavennuksia. Kärkikavennukset on tehty spiraalikavennuksella, johon vielä kirjoittelen ohjeen alle. Muokkasin ohjetta itselleni sopivaksi. Ohjeen olen todennäköisesti bongannut Voihan Villasukka! -ryhmän tiedostoista.

Spiraalikärkikavennus:

Neulo joka puikon alussa ylivetokavennus. Neulo välikerros kaikki oikein. Neulo sitten 1o ja tee ylivetokavennus heti perään. Neulo taas välikerros ja sitten seuraavalla kerroksella 2o ja  ylivetokavennus. Jatka näin, kunnes välikerroksen jälkeen neulot ylivetokavennuksen taas puikon alkuun. Neulo tämän jälkeen ylivetokavennus joka kerroksella siirtyen aina yhden silmukan vasemmalle. Kun työssä on jäljellä n. 8 silmukkaa, katkaise lanka ja vedä se silmukoiden läpi kahteen kertaan. Päättele nurjalle.

Alla liuta kuvia :)

1 kommentti: