tiistai 21. heinäkuuta 2015

Broken seed -sukkaset

Nämä olivat toiset Broken seed -kuvioiset sukkani. Kokeilin niihin ensimmäistä kertaa tiimalasikantapäätä sekä spiraalikärkikavennuksia.

Puikot olivat 3,5  ja lankoina 7 veljestä turkoosi sekä Puro Batik. Sukan koko 40-41 (jalkaterän pituus n. 25.5 cm). Silmukoita varressa 56 ja resori tehty 2o, 2n -neuleella. Varren pituus 16 cm. Jalkaterässä myös 56 silmukkaa.

Broken seed -kuvio on helppoa tehdä: 1. kerros 1o, 1n. 2. kerros kaikki oikein. 3.kerros 1n, 1o ja 4. kerros kaikki oikein jne. Näissä sukissa tein 1o 1n ja 1n 1o -kerrokset turkoosilla ja kaikki oikein kerrokset raidallisella.

Tiimalasikantapään ohjeen otin Ullaneuleen sivuilta: http://www.ullaneule.net/0104/neuvot_tiimalasikantapaa.htmlMeni muutama kerta harjoitellessa ennen kuin tajusin, miten tuo tiimalasi oikein tehdään.

Kärkikavennusten spiraalikuvio tehdään näin: (muokkasin ohjetta itselleni sopivammaksi)


Neulotaan joka puikon alussa ylivetokavennus eli jätetään ensimmäinen silmukka neulomatta, neulotaan toinen ja vedetään neulomatta jätetty neulotun yli. Neulotaan välikerros (ei kavenneta) ja seuraavalla kerroksella neulotaan joka puikon ensimmäinen normaalisti ja tehdään ylivetokavennus ensimmäisen silmukan jälkeen. Neulotaan taas välikerros ja jatketaan kavennuksia siirtymällä aina yhden silmukan vasemmalle. Kun silmukoita on puolet jäljellä, tehdään kavennukset joka kerroksella. Alkuperäisen ohjeen mukaan kavennuksia jatketaan loppuun saakka joka toinen kerros, mutta minun makuuni sukan kärjestä tuli liian suippo alkuperäisellä ohjeella. Lopuksi katkaistaan lanka, kun silmukoita on 8 ja vedetään lanka silmukoiden läpi kahdesti ja päätellään nurjalle puolelle.

En valitettavasti muista, mistä löysin spiraalikavennuksen ohjeen.Tässä vielä pari kuvaa valmiista sukkasista :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti