Hae tästä blogista

maanantai 10. elokuuta 2015

Irtohihat valepalmikkokuviolla

Päätinpä ekan kerran neuloa itselleni talvea varten pitkät irtohihat lyhythihaisia puseroita varten. Hihojen pituudeksi tuli 54 cm ja silmukoiden määrä vaihteli 45-70 välillä.


IrtohihaLankana Novita 7 veljestä luumu.
Puikot 3,5.
Langan menekki: 1 kerä/hiha

Ohje:

Luo 46 silmukkaa. Neulo 1. kerros oikein ja neulo viimeinen silmukka yhteen ensimmäisen kanssa.
Aloita valepalmikkokuvio:

1.-3. -kerros: 2n, 30,toista.
4. kerros: 2n, nosta silmukka, neulo 2o ja nosta neulomatta jätetty neulottujen yli, toista.
5. kerros: 2n, 1o, lk, 1o, toista. 

Kun olet neulonut 5. mallikerran (n.7.5 cm) niin, että aloitat silmukoiden lisäyksen (5. kerros), neulo 1. puikon kahden ensimmäisen nurjan jälkeen uusi nurja ottamalla lanka edelliseltä kerrokselta. Jatka sitten kerros loppuun normaalisti. Neulo valepalmikkoa eteenpäin ja silmukan lisäyksen jälkeen yksi välikerros. 
Lisää sitten uusi nurja taas kahden ensimmäisen nurjan jälkeen ja neulo välikerros. Lisää loput kolme oikeaa silmukkaa yksi kerrallaan joka toinen kerros kahden ensimmäisen nurjan jälkeen. Näin on lisätty yksi viiden silmukan joukko, mikä tarvitaan valepalmikon tekemiseen. Nyt puikoilla siis yhteensä 50 silmukkaa.

Neulo kolme kerrosta valepalmikkoa ja aloita uuden kuvion lisäys samalla lailla, kuin ensimmäisessä. Eli neulo uusi silmukka kahden ensimmäisen nurjan jälkeen ottamalla neulottava osa edelliseltä kerrokselta. Lisää silmukat joka toinen kerros edellisen lisätyn vasemmalle puolelle. Nyt silmukoiden määrä on 55 ja hihan pituus 14 cm.

Neulo yksi kerros valepalmikkoa ja aloita uudet lisäykset. Lisäysten jälkeen hihan pituus 17.5 cm. Nyt silmkoita on 60.

Neulo sitten taas yksi kerros valepalmikkoa ja aloita uudet lisäykset kahden ensimmäisen nurjan jälkeen joka toisella kerroksella ja lisätään siis edelleen yhteen valepalmikon mallikertaan tarvittavat silmukat eli 2n 3o. Hihan pituus näiden lisäyksien jälkeen 21 cm ja silmukkamäärä 65. Jäljellä on enää yksi lisäysoperaatio, mutta ensin neulotaan niin kauan, että hihan pituus on 25.5 cm.

Tehdään viimeiset lisäykset, jonka jälkeen silmukoita on 70 ja hihan pituus 28 cm. Sitten neulotaan valepalmikkoa tällä silmukkamäärällä, kunnes hihan pituus on 53.5 cm. Lopuksi neulotaan vielä yksi kerros oikein ja sitten päätellään silmukat ja lanka.  Valepalmikko mallikerroksia ehtii kertymään yhteensä 33.

7 veljeksestä tehdyt neuleet voivat tuntua karkealta iholla, minkä vuoksi kannattaakin ennen käyttöä ja muutenkin liottaa neuleet etikka-vesiseoksessa, jotta neuleesta tulee pehmeämpi.Irtohihat

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti