Hae tästä blogista

keskiviikko 12. elokuuta 2015

Raitasukat miehelle

12.8.2015.

Muistin yhtäkkiä, että siskon avomies täyttää pian vuosia ja koska olin tehnyt siskolleni jo sukat, jotka ajattelin antaa, kun seuraavan kerran nähdään, niin olisihan se nyt noloa, ettei puoliskolleen ole antaa lahjaa :)

Sukkien koko on 42-43 ja puikot 3.5. Lankoina Novita 7 veljestä tummanvihreä ja Meri. Kerän loppuja yritin tuhota näihin sukkiin, mutta vielä vähän jäi molempia :)

Ohje: 

Luo 57 silmukkaa ja neulo 1. kerros oikein. Neulo sitten viimeinen ja ensimmäinen silmukka yhteen. Aloita joustinneule 2o 2n ja tee sitä 9 kerrosta. Tee koko resori samalla langalla. Aloita sitten toisella langalla aina oikein neule ja vaihda lankaa kahden kerroksen välein. Langan vaihtumiskohdasta saa suht siistin, kun kiertää odottavan langan kerran toisen langan ja sukan väliin ja kiristää odottavan langan viimeistään silloin, kun aloittaa sillä neulomaan.

Neulo ennen kantalappua aina oikein neuletta yhteensä 18 kerrosta ja yksi kerros vielä toisella langalla ennenkuin aloitat kantapään. Neulo kantalappua 20 kerrosta 1. ja 4. puikkojen silmukoilla kääntäen edestakaisin. Aloita sitten kantapään teko eli vähennä silmukoita kummastakin reunasta niin, että keskelle jää 10 silmukkaa. Tällä silmukkamäärällä siis 9-10-9 on silmukoiden sijainti. Oikealla puolella neulotaan vasemmalla ylivetokavennus ja nurjalla puolella kaksi nurin yhteen, kunnes sivusilmukat on käytetty.

Poimi sitten saman värisellä langalla, millä kantapää tehtiin, sivusilmukat. Vaihda lanka seuraavan kerroksen alussa ja aloita kavennukset 1. ja 4. puikoilla. Kavenna, kunnes näillä puikoilla on silmukoita 14 kummallakin. Jalkaterään tulee siis 56 silmukkaa.

Neulo jalkaterää kantapään jälkeen jälleen vaihtaen lankaa kahden kerroksen välein niin, että kerroksia ennen kärkikavennuksia tulee yhteensä. 39. Kavenna sitten joka toinen kerros joka puikon lopussa ennen viimeistä silmukkaa kaksi oikein yhteen. Kavenna sitten joka kerros, kun puikoilla on jäljellä puolet silmukoista. Kun työssä on jäljellä 8-10 silmukkaa, vedä lanka silmukoiden läpi ja päättele siististi nurjalle.

Varren pituudeksi tulee ennen kantalappua tulee n. 10.5 cm ja jalkaterän koko pituudeksi n. 25 cm.Täältä löydät muita neulomiani raitasukkia:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti