sunnuntai 30. toukokuuta 2021

Raitasukat 39

 Heips!

Neuloin raitasukat koossa 39 vaaleansinisestä ja vaaleanpunaisesta koon 3,5 puikoilla. Lankoina minulla oli Ulla vaaleansininen ja Rotvalli roosa. Nämä ovat hieman eri paksuisia, mutten antanut sen häiritä :) 

Varren pituus kantalapun alkuun saakka on 17 cm ja jalkaterän pituus on 26 cm. 

Ohje:

Luo 61 silmukkaa vaaleanpunaisella. Neulo 1. kerros oikeaa ja neulo viimeinen silmukka oikein yhteen ensimmäisen kanssa. Aloita sitten resori *1 takakautta oikein, 1n*. Toista *-* yhteensä 15 kerrosta. Vaihda sitten vaaleansiniseen ja neulo oikeaa. Neulo ensimmäisellä kerroksella 2oy joka puikolla. Nyt työssä on 56 silmukkaa. Neulo heti seuraavalla kerroksella 2oy joka puikolla. Nyt työssä on 52 silmukkaa. Neulo sitten vuorotellen raitoja, joiden paksuus on 4 cm. Varteen tulee kaksi sinistä ja yksi vaaleanpunainen raita. Kavenna vielä vaaleanpunaisen raidan päätyttyä 2oy kahdella puikolla. Nyt työssä on 50 silmukkaa. Neulo viimeisen sinisen raidan jälkeen kerros oikeaa vaaleanpunaisella. Aloita sitten kantalappu:

Ota kantalappua varten 4. ja 1. puikoilta kaikki silmukat ja lisäksi 2. ja 3. puikoilta sen verran, että kantalappuun tulee 28 silmukkaa. Neulo oikealla joka toinen oikein ja nosta joka toinen. Neulo nurjalla kaikki nurin. Käännä työ ja neulo oikealla ja nosta samat silmukat kuin edellisellä oikean kerroksella. Jatka näin, kunnes kantalapussa on 25 kerrosta. Neulo sitten kantapään kavennukset

Neulo edelleen vahvistettua kantapäätä, mutta neulo oikealla, kunnes vasempaan reunaan jää 10 silmukkaa. Tee ylivetokavennus. Käännä työ ja neulo nurjaa, kunnes vasempaan reunaan jää 10 silmukkaa. Neulo 2n yhteen. Käännä työ ja jatka näin, kunnes reunasilmukat on kavennettu. Keskelle jää 10 silmukkaa. Poimi sitten sivusilmukat ja aloita samalla kiilakavennukset

Neulo 1. puikon lopussa 2oy ja jätä 2. ja 3. puikoille 12 silmukkaa kummallekin. Neulo 4. puikon alussa 2oy takakautta. Kavenna joka kerros, kunnes 1. ja 4. puikoille jää 14 silmukkaa. Jalkaterään jää siis 52 silmukkaa. Jatka 4 cm raitoja niin, että jalkaterään tulee kaksi vaaleanpunaista raitaa ja kaksi vaaleansinistä raitaa. Aloita kärkikavennukset viimeisen sinisen raidan loputtua eli neulo 2oy joka puikolla (silmukat on jaettu tasan 13/puikko), kun neulot 1. kerrosta vaaleanpunaisella. Kavenna joka toinen kerros, kunnes puikoilla on 7 silmukkaa jokaisella. Kavenna sitten joka kerros, kunnes jäljellä on yhteensä 12 silmukkaa. Katkaise lanka, vedä se silmukoiden läpi ja päättele nurjalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti