sunnuntai 30. toukokuuta 2021

Luontosukat

 Heips!

Neuloin työkaverilleni luontosukat koossa 42. Lankana minulla oli Lankamaailmasta ostettu Strömpegarnin Rock. Neuloin sukat koon 3 puikoilla. Sukkien koko on 42-43. Varren pituus n. 17 cm ja jalkaterän n. 27.5 cm.

Ohje:

Luo 65 silmukkaa. Neulo 1. kerros oikein ja neulo viimeinen silmukka oikein yhteen ensimmäisen silmukan kanssa. Neulo sitten resoria *1o takakautta, 1n* yhteensä 15 kerrosta. Neulo seuraavaksi oikeaa ja kavenna heti resorin jälkeen 2oy joka puikolla. Nyt työssä on 60 silmukkaa. Neulo oikeaa niin kauan, että kantalapun alkuun saakka mennessä varren pituus on 17 cm. Poimi sitten kantalappua varten 15 silmukkaa 4. ja 1. puikoilta. Neulotaan vahvistettua kantapäätä siten, että oikealla nostat joka toisen ja neulot joka toisen oikein. Nurjalla neulot kaikki. Jatka näin ja neulo kantalappuun 28 kerrosta. Kavennetaan seuraavaksi kantapäätä varten silmukoita niin, että keskelle jää 10 silmukkaa. Jatka vahvistettua kantapäätä ja neulo oikealla puolen, kunnes reunaan jää 11 silmukkaa. Tee ylivetokavennus. Käännä nurjalle ja neulo kaikki nurin, kunnes vasempaan reunaan jää taas 11 silmukkaa. Neulo 2n yhteen. Kavenna näin kaikki reunasilmukat, kunnes jäljelle jää 10 silmukkaa.

Poimi sitten sivusilmukat ja aloita samalla kiilakavennukset:

Neulo 1. puikon lopussa 2oy ja 4. puikon alussa 2oy takakautta. Siirrä ennen kavennuksia 2. puikolta yksi silmukka 1. puikolle ja 3. puikolta yksi silmukka 4. puikolle. Kavenna joka kerros, kunnes 1. ja 4. puikoilla on 16 silmukkaa kummallakin. Jalkaterään jää 64 silmukkaa. Neulo oikeaa, kunnes koko jalkaterän pituus on 22,5 cm. Tee sitten kärkikavennukset:

Neulo joka puikon lopussa 2oy ennen viimeistä silmukkaa. Kavenna joka toinen kerros, kunnes joka puikolla on 7 silmukkaa. Kavenna sitten joka kerros, kunnes silmukoita on jäljellä yhteensä 12. Katkaise lanka, vedä se silmukoiden läpi ja päättele nurjalle.


1 kommentti: