sunnuntai 30. toukokuuta 2021

Raitasukat koossa 44

 Heippa!

Neuloin 7 veljeksen Raita 200 g kerästä koon 44 sukat. Varren pituus on n. 19 cm ja jalkaterän n. 28.5 cm. 

Ohje:

Luo 61 silmukkaa. Neulo 1. kerros oikein ja neulo viimeinen silmukka oikein yhteen ensimmäisen kanssa. Neulo sitten resoria *1o takakautta, 1n* ja toista *-* yhteensä 15 kerrosta. Aloita sitten oikea neule ja kavenna heti ensimmäisellä kerroksella joka toisella puikolla 2oy. Nyt työssä on 58 silmukkaa. Neulo oikeaa 14 kerrosta ja kavenna jälleen joka toisella puikolla 2oy. Nyt työssä on 56 silmukkaa. Neulo sitten 16 kerrosta ja kavenna vielä kerran 2oy joka toisella puikolla. Nyt työssä on 54 silmukkaa. Neulo vielä viisi kerrosta oikeaa ja aloita sitten kantalapun tekeminen:

Poimi kantalappua varten 4. puikolta 14 silmukkaa ja saman verran 1. puikolta. Neulo ristiinvahvistettua kantalappua (ohje Googlesta): Nosta oikealla joka toinen ja neulo joka toinen oikein. Nurjalla neulo kaikki nurin. Vaihda oikealla puolen aina nostettavia ja neulottavia silmukoita. Toista näitä kahta kerrosta, kunnes kantalapussa on 25 kerrosta. Neulo sitten kantapään kavennukset:

Neulo edelleen ristiinvahvistettua neuletta oikealla, kunnes vasempaan reunaan jää 10 silmukkaa. Tee ylivetokavennus. Neulo nurjalla nurjaa, kunnes vasempaan reunaan jää 10 silmukkaa. Neulo 2n yhteen. Kavenna näin pois kaikki reunasilmukat, kunnes jäljelle jää 10 silmukkaa. 

Poimi sitten sivusilmukat ja aloita samalla kiilakavennukset: Neulo 1. puikon lopussa 2oy ja 4. puikon alussa 2oy takakautta. Kavenna joka kerros, kunnes molemmille puikoille jää 14 silmukkaa. Nyt 2. ja 3. puikoilla on 13 silmukkaa kummallakin eli työssä on nyt 54 silmukkaa. Neulo oikeaa, kunnes kantalapun reunasta laskettuna on neulottu 46 kerrosta. Aloita sitten kärkikavennukset:

Kavenna 2oy niillä puikoillla, joilla on 14 silmukkaa. Neulo välikerros oikeaa ja kavenna sitten 2oy joka puikolla joka toinen kerros, kunnes jäljellä on 7 silmukkaa/puikko. Kavenna sitten joka kerros, kunnes jäljellä on yhteensä 12 silmukkaa. Katkaise lanka, vedä se silmukoiden läpi ja päättele nurjalle.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti