Hae tästä blogista

perjantai 26. kesäkuuta 2020

Pystyraitasukat koossa 44

Heissan!

Neuloin uudet pystyraitasukat pian ensimmäisten perään :) Nyt koossa 44 lahjaksi. Neuloin sukat Novitan 7 veljeksen vihreästä (viher-petrooli 133), polariksesta (kuninkaansininen 821) ja polkasta (vyöte hukassa, joten en tiedä värinumeroa enkä löytänyt langan nimeä netistäkään) koon 3.5 puikoilla. 

Varren pituus on 13 cm ja jalkaterän pituus n. 28 cm. 


Ohje: (merkinnät oy = oikein yhteen, ny = nurin yhteen)

Luo 61 silmukkaa vihreällä ja neulo 1. kerros oikein. Neulo viimeinen silmukka oikein yhteen ensimmäisen kanssa. Näin saat tasaisen reunan :) Neulo sitten resoria 2o 2n yhteensä 12 kerrosta. Aloita sitten pystyraita 2o vuoronperään polariksella ja polkalla. Neulo pystyraitaa 30 kerrosta ja aloita sitten ristiinvahvistettu kantalappu:

Ota kantalappua varten 14 silmukkaa ensimmäiseltä ja 14 silmukkaa viimeiseltä puikolta. Jätä muut silmukat odottamaan. Neulo kantapää vihreällä niin, että oikealla puolen neulotaan joka toinen ja nostetaan joka toinen. Nurjalla neulotaan kaikki nurin. Vaihda aina oikealla puolen nostettavaa ja neulottavaa silmukkaa. Näin saat verkkomaisen rakenteen kantapäähän. Neulo kantalappuun 25 kerrosta ja tee sitten kantapään kavennukset:

Jatka ristiinvahvistettua kantapäätä ja neulo oikealla, kunnes reunaan jää 10 silmukkaa. Tee ylivetokavennus ja käännä työ. Neulo nurjalla nurjaa, kunnes reunaan jää 10 silmukkaa. Nosta silmukka, neulo seuraava nurin ja vedä neulomatta neulotun yli. Käännä työ. Kavenna näin kaikki reunasilmukat, kunnes jäljelle jää 10 silmukkaa. Aloita sitten jälleen raidoitus kahdella muulla langalla siten, että 1. ja 4. puikoilla neulo 1o vuoronperään molemmilla langoilla vaihdellen järjestystä joka kerroksella. 2. ja 3. puikoilla jatketaan pystyraitaa 2o vuoron perään kummallakin langalla. Kun aloitat raidoituksen, poimi samalla sivusilmukat ja aloita kiilakavennukset:

Neulo 1. puikon lopussa 1oy joka kerroksella ja 4. puikon alussa 2oy takakautta joka kerroksella. Kavenna, kunnes 1. ja 4. puikoilla on 16 silmukkaa kummallakin. Nyt työssä on yhteensä 64 silmukkaa. Neulo pystyraitaa yhteensä 47 kerrosta ja kavenna (aloita kärkikavennukset) 2oy seuraavalla kerroksella joka puikon lopussa ennen viimeistä silmukkaa neuloen edelleen pystyraitaa. Vaihda yksiväriseen tämän kerroksen jälkeen ja kavenna taas 2oy joka puikolla. Neulo sitten välikerros ja kavenna seuraavalla. Kavenna joka toinen kerros, kunnes joka puikolla on 7 silmukkaa. Kavenna sitten joka kerroksella, kunnes silmukoita on jäljellä yhteensä 12 ja katkaise lanka. Vedä se silmukoiden läpi ja päättele nurjalle.                         
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti