torstai 9. heinäkuuta 2020

Pystyraitaa minikoossa

Heissan!

Neuloin ristiäislahjaksi kummilapselle nämä sukat ja tumput 7 veljeksen Polkasta ja Korpi -langasta koon 3.5 puikoilla. Sukkien varren pituus on kantalapun alkuun mitattuna 10 cm ja jalkaterän pituus 14 cm. Sukat sopivat koon 21-22 jalkoihin. Tumppujen pituus on 14.5 cm ja leveys 7.5 cm. Neuloin molempiin pystyraidat :)


Ohje sukkiin:

Luo 41 silmukkaa Korpi -langalla. Neulo 1. kerros oikein ja neulo viimeinen silmukka oikein yhteen ensimmäisen kanssa. Neulo sitten resoria 2o 2n yhteensä 10 kerrosta. Ota sitten mukaan toinenkin lanka ja neulo vuoronperään 2o kummallakin langalla pystyraitaa. Neulo pystyraitaa 20 kerrosta ja aloita sitten kantalappu Korpi -langalla:

Ota kantalappu varten 20 silmukkaa (1. ja 4. puikon silmukat). Neulo oikealla kaikki oikein ja nurjalla kaikki nurin. Nosta kummallakin puolen aina ensimmäinen silmukka. Neulo kantalappuun 10 kerrosta ja kavenna sen jälkeen reunasilmukat:

Neulo oikealla puolen 14 silmukkaa ja tee ylivetokavennus. Käännä työ ja neulo nurjaa, kunnes reunaan jää 6 silmukkaa. Nosta silmukka, neulo seuraava nurin ja vedä nostettu neulotun yli. Käännä työ ja kavenna näin kaikki reunasilmukat. Poimi sitten sivusilmukat ja aloita samalla kiilakavennukset sekä pystyraidoitus seuraavasti: Neulo 1. puikon silmukat vuorotellen 1o kummallakin langalla ja neulo 2oy puikon lopussa. Neulo pystyraitaa 2o vuoronperään 2. ja 3. puikoilla. Neulo 4. puikon alussa 2oy takakautta ja raidoita jälleen 1o vuoronperään kummallkin langalla. Kiilakavennukset ovat tällä kertaa tosi pienet, sillä sekä 1. että 4. puikoille jätetään 10 silmukkaa kummallekin, jotta työssä olisi 40 silmukkaa. 

Vaihda jalkaterässä joka kerroksella 1. ja 4. puikoilla lankojen paikkaa, kun neulot 1o vuoronperään. Eli jos edellisellä kerroksella neuloit 1o Korpi 1o Polkka, seuraavalla kerralla neulo ensin Polkka ja sitten Korpi.

Neulo kantalapun reunasta laskettuna pystyraitaa 15 kerrosta ja jätä työhön pelkkä Korpi -lanka ja kavenna seuraavalla kerroksella 2oy joka puikon lopussa. Kavenna joka toinen kerros, kunnes puikoilla on jäljellä puolet silmukoista. Kavenna sitten joka kerros, kunnes jäljellä on yhteensä 8 silmukkaa. Katkaise lanka, vedä silmukoiden läpi ja päättele nurjalle.
Ohje tumppuihin:

Luo 41 silmukkaa Korpi -langalla ja neulo jälleen 1. kerros oikein. Neulo viimeinen silmukka oikein yhteen ensimmäisen kanssa. Neulo sitten resoria 1o 1n yhteensä 14 kerrosta. Ota sitten työhön mukaan Polkka ja neulo pystyraitaa 2o vuoronperään kummallakin yhteensä 20 kerrosta ja jätä työhön pelkkä Korpi -lanka. Kavenna joka puikolla siten, että 1. puikon ja 3. puikon alussa ylivetokavennus, 2. ja 4. puikon lopussa 2oy joka kerroksella, kunnes jäljellä on yhteensä 8 silmukkaa. Katkaise lanka, vedä silmukoiden läpi ja päättele nurjalle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti