lauantai 4. heinäkuuta 2020

Lyhytvartiset pitsisukat

Heippa!

Neuloin pitkästä aikaa itselleni kesäsukat 7 veljeksen Polkka -langasta (väri nro 802). Käytin koon 3.5 puikkoja ja varren pituus kantalapun alkuun saakka 5.5 cm ja jalkaterän pituus n. 27 cm.


Ohje:


Luo 55 silmukkaa ja neulo ensimmäinen kerros oikein. Neulo viimeinen ja ensimmäinen silmukka kiertäen oikein yhteen. Jaa silmukat puikoille 14-13-13-14. Aloita samalla resori *1o kiertäen 1n*. Toista *-* yhteensä 15 kerrosta. Neulo resorin jälkeen kantalappu ja kantapää:

Kantalappuun otetaan 28 silmukkaa 1. ja 4. puikoilta. Neulo oikealla joka toinen oikein ja nosta joka toinen. Nosta aina ensimmäinen silmukka. Neulo nurjalla nurin kaikki. Nosta oikealla puolen aina samat silmukat. Kun kantalapussa on 28 kerrosta, tee kantapään kavennukset:

Neulo oikealla samoin kuin kantalapussa, kunnes reunaan jää 10 silmukkaa. Tee ylivetokavennus. Käännä työ ja neulo nurjalla, kunnes reunaan jää 10 silmukkaa. Nosta silmukka, neulo seuraava nurin ja vedä neulomatta jätetty neulotun yli. Kavenna näin kaikki reunasilmukat, kunnes kantapäähän jää 10 silmukkaa. 

Poimi sivusilmukat ja aloita samalla kiilakavennukset. Jätä tässä vaiheessa 2. ja 3. puikoille 14 silmukkaa. Kavenna 2oy 1. puikon lopussa ja 2oy takakautta 4. puikon alussa. Kavenna joka kerros, kunnes molemmilla puikoilla on 13 silmukkaa. Nyt työssä on yhteensä 54 silmukkaa.

Kun aloitat kiilakavennukset, aloita samalla 2. ja 3. puikoilla pitsikuvio. Ohje kuvioon löytyy tämän linkin takaa: https://hepsi.vuodatus.net/lue/2007/05/ritvan-sukat

Itselläni kävi kömmähdys ja neuloin omiin sukkiini vahingossa neljä kerrosta 2n 5o kolmen kerroksen sijaan, mutta pääasia, että molemmissa sukissa on saman verran 😆

Neulo jalkaterään 9 kertaa pitsikuvion mallikerta viidellä kerroksella. Aloita kymmenes mallikerta ja neulo siitä neljä kerrosta. Aloita kärkikavennukset viidennellä kerroksella (kantalapun reunasta laskettuna on neulottu 48 kerrosta): 

Neulo joka puikon lopussa 2oy ennen viimeistä silmukkaa. Kavenna joka toinen kerros, kunnes jäljellä on 6-7-7-6 silmukkaa. Kavenna sitten joka kerros, kunnes jäljellä on yhteensä 10 silmukkaa. Katkaise lanka, vedä se silmukoiden läpi ja päättele nurjalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti