tiistai 30. kesäkuuta 2020

Kalajokisukat

Heips!

29.6.20 Olen joskus halunnut kokeilla neuloa Kalajokisukat, mutta senkin sain aikaiseksi vasta nyt :) Neuloin nämä sukat 7 veljeksen Syreenistä, väri nro 742. Puikkoina jälleen 3.5. Ohjeen löysin netistä, tästä blogista, jossa on sukkien suunnittelija Tiina Seppälä kirjoitellut: http://yliveto.blogspot.com/2009/11/neuleohje-kalajoki-sukat.html

Ihan todella kiva malli, neulon varmasti vielä monet sukat eri väreillä tällä mallilla 💓

Kirjoittelen tähän postaukseen aina päivityksiä, kun saan sukkia tällä mallilla valmiiksi.

Nämä sukat neuloin alusta loppuun ohjeen mukaan. Varren pituus on n. 14 cm ja jalkaterän n. 27.5 cm. Varressa on mallikerta neulottu kerran ja jalkaterässä kaksi kertaa. Sukat sopivat koon 43-44 jalkoihin :)

30.6.20Nyt valmistuivat toiset sukat tällä mallilla ihanasta Oona -langasta :) Puikkoina tällä kertaa kolmoset. En ole ennen tästä langasta neulonut, mutta vaikuttaa oikein lupaavalta langalta. Varren pituus on 16 cm (n. 1.5 mallikertaa neulottu) ja jalkaterän pituus n. 24.5 cm (neulottu n. 2,5 mallikertaa). Nämä sukat sopivat koon 38-39 jalkoihin. Kantapään neuloin omaan tyyliini ristiinvahvistettuna ohjeen mukaisen kantapään sijaan.


2.7.20 valmistuivat nämä lyhytvartiset sukat Kalajoki -kuviolla. Mies oli mallina, että sain ne kuvatuksi ja hän omikin ne sitten itselleen :) Sukat ovat kokoa 45 ja jalkaterän pituus on 29 cm (puikot numero 3.5). Varren pituus vain 4cm. Varressa on 54 silmukkaa ja neuloin siihen resoria 1o kiertäen 1n yhteensä 10 kerrosta. Heti resorin perään neuloin ristiinvahvistetun kantalapun ja kantapään. Näihin sukkiin kului koko kerä tätä lankaa, jonka ehkä joskus muinoin ostin Karnaluksista. Tämä ei ole hirmu kestävää sukissa, joten unisukiksi sopii parhaiten :)Kantapäässä on 28 silmukkaa ja oikealla neuloin joka toisen oikein ja nostin joka toisen. Nurjalla neuloin kaikki nurin. Oikealla vaihdoin aina neulottavaa ja nostettavaa silmukkaa. Kantalapussa on 25 kerrosta. Kantapään kavennukset neulotaan siten, että oikealla jatketaan ristiinvahvistettua neulosta:

Neulo oikealla, kunnes reunaan jää 10 silmukkaa. Tee ylivetokavennus. Käännä työ ja neulo kaikki nurin, kunnes reunaan jää 10 silmukkaa. Nosta silmukka, neulo seuraava nurin ja nosta neulomatta jätetty neulotun yli. Käännä työ ja kavenna näin kaikki reunasilmukat.

Poimi sivusilmukat ja aloita samalla kiilakavennukset: 1. puikon lopussa 2oy ja 4. puikon alussa 2oy takakautta. Aloita 2. ja 3. puikoilla mallikerta (silmukoita on mallikerrassa 18 ja lisäksi 4 silmukkaa, joilla neulotaan oikeaa). Kiilakavennuksia neulotaan, kunnes 1. ja 4. puikoilla on yhteensä 32 silmukkaa. Silmukoita kaiken kaikkiaan jalkaterässä 54. Neulo mallikerta yhteensä kaksi kertaa ja tee sen jälkeen kärkikavennukset:

Neulo 1. ja 3. puikon lopussa 2oy ennen viimeistä silmukkaa ja 2. sekä 4. puikon alussa yliveto kavennus ensimmäisen silmukan jälkeen. Kavenna joka kerros, kunnes silmukoita on 10 jäljellä. Vedä lanka silmukoiden läpi ja päättele nurjalle. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti