Hae tästä blogista

tiistai 16. kesäkuuta 2020

Kesäkuulumisia 2020

Heissan!

Kesäloma alkoi ja neulomiseni lisääntyi :) Onneksi hommasin keväällä hierontatuolin kotiin ja tykkään myös lenkkeillä sauvoilla paljon, kun hartiat menevät nopeasti jumiin neuloessa.

Olen nyt ahkerasti työstänyt torkkupeittoa, jonka aloitin joulukuussa 2013 ja alkuun sitä jaksoinkin tehdä. Innostus lopahti ja nyt pitkän tauon jälkeen innostuin taas jatkamaan. Meidän kuopus oli syntynyt sinä syksynä, kun aloitin peiton ja hän oli ihan ihmeissään, että miten kauan äiti oikein tätä tekee. Totesin, että äitillä tuli vähän pitkä tauko, kun oli niin paljon kaikkea puuhaa.

Neulon peittoon kerien loppuja ja sellaisia lankoja, jotka pyörii nurkissa eikä motivoi tehdä niistä mitään muuta ja virkkaan palojen reunat ennen kuin yhdistän ompelemalla paloja toisiinsa. Peitto on kaksikerroksinen. Lisäksi virkkaan kukkia ja tähtiä ja ompelen ne peittoon kiinni sinne sun tänne :) Eihän tämä mikään kaunis ole, mutta lämmin ja omaan tyyliin sopiva kotipeitto.









Tässä vielä kuva virkkaamistani tähdistä ja kukasta. Virkkaan niitä kerien lopuista milloin milläkin värillä :) Ohjeita olen löytänyt netistä ja monesta paikkaa niitä löytyykin. Olen niistä soveltanut nämä kuvassa näkyvät.




Mieheni on miettinyt, mistä löytäisi ruokapöydän tuolin jalkoihin tassuja, jotka oikeasti pysyisivät kiinni. Tarjouduin tekemään omat tassut langasta ja virkkasin tassuja Rento -langasta, jota tuli muutamia keriä Novitalta ostamassani yllätyspussissa. Pitkään mietin, mihin ihmeeseen tätä kierrätyspuuvillalankaa käyttäisin ja nyt löytyi oiva kohde.






Näiden lisäksi neuloin kummipojalle synttärilahjaksi kaulahuivin Onni -langasta, jota korissani on lojunut tarpeettomana pitkän aikaa.








Neuloin myös ekaa kertaa Niina Laitisen suunnittelemat November -sukat, joiden ohjeen olen hommannut jo aikoja sitten. Malli näyttää nätiltä, joten pakkohan sitä oli kokeilla :) Aion tehdä pian samalla mallilla uudet sukat jollain toisella värillä. Nämä ekat sukat menevät siskolleni häälahjaksi ja ajattelin seuraavatkin antaa häälahjaksi eräälle toiselle morsiolle.




Nyt olen tekemässä ensimmäisiä pystyraitasukkia Novitan 7 veljeksen kahdella raitalangalla ja yhdellä yksivärisellä koossa 45. Nekin menevät lahjaksi :) Helppo malli ja kun on laatikot täynnä raitalankaa, niin eikun valitsemaan sopivia. Aion toisetkin tehdä näiden jälkeen :)



Löysin kaapin perukoilta joskus joltain saamani neljän kerän pikkupaketin Saphire -lankaa, jolla on möykkyjä, vai miksikä niitä kutsutaan? Teen siitä perushuivia ja tulee muuten todella pehmeää :)








Tähän loppuun vielä sellainen juttu, että työyhteisöni muisti minua nelikymppisten johdosta lahjakortilla lankakauppaan, josta en ollut koskaan kuullutkaan. Ihana juttu muistaa näin 💖😀 Vaikuttaa ihanalta putiikilta netin perusteella: https://nurja.fi/
Ajattelin kohta alkaa valikoimaan, mitä ostaisin.




Päivitys 19.6.20: Tilasin nurjasta nämä kerät. Olen tyytyväinen lankoihin, vaikka valinta oli vaikea! Toimitus oli nopea ja sain mukavan viestin lankojen mukana liikkeestä :)





26.6.20 Ostin Novitan kesäalesta ihanan lankapaketin ja sain mukana Novitan kesälehden toissavuodelta :) Ihania värejä löytyi! Olisin voinut ostaa vaikka kuinka paljon muutakin, mutta eiköhän tämä ole ihan riittävästi :D Sillä ajatuksella valitsin noita värejä, että tekisin lisää pystyraitasukkia ja raitasukkia muutenkin. Pakko oli hieman yksiväristäkin hommata, kun kaapit tursuaa raitalankoja, mutta yksivärisiä puuttuu aina silloin, kun niitä tarvitsisi..




Mukavaa kesää ja ihania käsityön hetkiä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti