tiistai 16. kesäkuuta 2020

Kaulahuiveja

16.6.20 Heippa!

Kirjoittelen tänne tekemieni huivien ohjeita. Lohikäärmeenhäntähuivit löytyvät omasta postauksestaan. Tänne laitan enemmänkin suorien, pitkien huivien ohjeita.

Ostin Lankamaailmasta tällaista Incawool -lankaa kaksi kerää ja neuloin siitä pitkän huivin, jonka leveys on 12 cm (huivissa on 30 silmukkaa) ja pituus n. 210 cm. Neuloin 1o 1n -neuletta molemmin puolin. Käytin koon 4 pyöröpuikkoa tässä, kun sillä on miellyttävämpi neuloa kuin peruspuikoilla. Ihanan pehmeää lankaa. Lahjaksi vien eräälle pienelle tytölle tämän :) Tämä huivi valmistui 22.5.20.
 11.6 valmistui tämä Onni -langasta neulottu huivi. Vien kummipojalle synttärilahjaksi. Lanka oli lojunut korissani ties kuinka kauan. Ihanan pehmeä huivi tuli tästäkin :) Huivissa on 48 silmukkaa, sen leveys on 18 cm ja pituus 162 cm. Neulon aina kahdeksan kerrosta 4o 4n -neulosta ja vaihdoin sitten päikseen eli kun aiemmat 8 kerrosta neuloin 4o, niin seuraavat kahdeksan kerrosta neuloin 4n.22.6.20 valmistui Saphire knitting yarn -langasta huivi. Sain joskus joltakulta neljä kerää ja vihdoin sain aikaiseksi neuloa siitä jotakin :D Neuloin huivin koon 3 pyöröpuikoilla (voi neuloa ihan hyvin normipuikoillakin, mutta itse tykkään pyöröillä tehdä. Huivissa on 15 silmukkaa ja sen leveys on 15 cm. Pituus 154 cm. Huivin aloitussilmukat luotiin kiertämällä lankaa haluttu määrä ja seuraavalla kerroksella neulottiin vasta. Silmukat neulotaan niin, että neulotaan lanka pampuloiden välistä oikein ja pampulat jäävät koristeeksi väliin. Neulotaan oikeaa molemmin puolin. Huivin päättelyä mietin kauan, kun ohjeessa pyydettiin päättelemään silkkilangan avulla. Lopulta etsin samanvärisen neulelangan kuin huivilanka oli ja virkkasin päätössilmukat.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti