lauantai 3. elokuuta 2019

Huivi heijastinlangoista

3.8.2019

Heips!

Mulla on pitkään lojunut hyllyssä monta kerää heijastavaa lankaa, eri merkkisiä, vajaita ja täysiä keriä. Kesäloman lopuksi päätin neuloa ne kaikki pois, kun tiedän, ettei mun tuu niistä tehtyä mitään lähiaikoina. Neuloin niistä helpolla siksak -kuviolla 176 cm pitkän huivin. Huiviin käytin neljä täyttä kerää ja kolme vajaata. Lämmin on ja riittävän pitkä. Huiviin kului kaksi kerää Heijastuslankaa, yksi vajaa kerä Lumio Fine -lankaa, kaksi kerää Red Heart -lankaa sekä vajaat kerät violettia ja jotain sinistä heijastuslankaa. Violetin epäilen olevan myös Red Heartia. 

Neuloin huivin koon 6 pyöröpuikoilla alusta loppuun, vaikka lankojen paksuudet vaihtelivat. Valkoinen oli jäykkää ja paksua, mutta onneksi kerät olivat pieniä. Päätin, että nyt en hae huiviin kauneutta vaan käytännöllisyyttä arkeen eli näkyvyyttä pimeään. 

Huivin kuvion bongasin Facebookin Iloinen villasukka ja neuleryhmästä, jossa Jaana Talvitie esitteli tekemäänsä kaunista huivia, jossa oli tämä kuvio. Hän oli löytänyt ohjeen netistä 😊

Ohje: Yksi mallikerta sisältää 16 silmukkaa. Minulla tässä huivissa on kolme mallikertaa eli 48 silmukkaa. Luo silmukat ja neulo 1. kerros oikein. Käännä työ ja neulo seuraavasti:

Mallikerta: Nosta 1. silmukka, tee lk, neulo 5o, neulo 2oy takakautta ja 2oy etukautta, neulo 5o, tee lk ja neulo 1o. Toista 3 kertaa. 

Neulo toisella puolen kaikki oikein paitsi nosta 1. silmukka ja neulo toisella puolen mallikuviota. Huivista tulee riittävän pitkä, vaikkei tekisi tällaista 176 senttimetristä huivia 😅Ei kommentteja:

Lähetä kommentti