Hae tästä blogista

keskiviikko 3. heinäkuuta 2019

Pitkävartiset sukat Maija -langasta

Hei!

Minulta tilattiin pitkävartiset sukat, joihin väritoiveina musta ja harmaa. Halusin löytää langan, jossa
olisi jo molempia, niin ei tarvitsisi kahden langan kanssa säätää. Lankamaailmasta löytyikin Maija -lankaa, jossa oli mielestäni kivat värit. Nappasin kuusi kerää mukaan ja tässä langassahan on 50g/kerä. Puikkosuositus langalla oli 3.0 - 3.5. Aloitin sukat 3.5 koon puikoilla, mutta totesin, että ovat liian isot. Vaihdoin kolmosiin ja sitten tulikin nättiä jälkeä 😊 Alla onkin kuvassa puikot, joilla neuloin nämä. Huomasin, että mulla on hirveesti varastossa 3.25 - 3.5 puikkoja, mutta kolmosia en meinannut alkuun löytää lainkaan. Langan menekki oli hieman alle neljä kerää eli alle 200g.















Sukkien koko on 38-39. Varren pituus n.39 cm ja jalkaterän pituus n. 24.5 cm.

Ohje:

Luo 89 silmukkaa. Neulo 1. kerros oikein ja neulo viimeinen silmukka oikein yhteen ensimmäisen kanssa. Neulo sitten 2o 2n -resoria 20 kerrosta. Aloita oikea neule ja neulo 15 kerrosta. Kavenna seuraavalla kerroksella 2oy joka toisella puikolla. Nyt työssä on 86 silmukkaa. Neulo toiset 15 kerrosta oikeaa ja kavenna nyt kahdella muulla puikolla 2oy. Nyt työssä on 84 silmukkaa. Neulo 10 kerrosta ja kavenna jälleen kahdella puikolla 2oy. Nyt työssä on 82 silmukkaa. Neulo tämän jälkeen viisi kerrosta ja kavenna 2oy joka toisella puikolla (80 silmukkaa). Neulo viisi kerrosta ja kavenna 2oy joka toisella puikolla (78 silmukkaa). Tee vielä kavennuksia viiden kerroksen välein yhteensä kahdeksan kertaa. Lopulta varressa on 62 silmukkaa. Neulo vielä 12 kerrosta ja tee seuraavaksi kantalappu ja kantapää

Poimi kantalappua varten 14 silmukkaa sekä 1. että viimeiseltä puikolta. Jätä muut silmukat odottamaan 2. ja 3. puikoille. Neulo kantalappuun yhteensä 25 kerrosta niin, että oikealla nosta aina ensimmäinen silmukka ja sen jälkeen nostat joka toisen ja neulot joka toisen oikein. Nurjalla neulo muut nurin paitsi nosta aina ensimmäinen. Oikealla vaihda aina nostettavia silmukoita edelliseen kerrokseen verrattuna. Tehdään ristiinvahvistettu kantapää. Kun kantalappu on valmis, kavennetaan sivusilmukat niin, että keskelle jää 10 silmukkaa. Jatka ristiinvahvistettua kantapäätä ja oikealla puolen kavenna ylivetokavennuksella vasemmassa reunassa, kunnes reunaan jää 10 silmukkaa. Kavennuksen jälkeen jää 8 silmukkaa. Nurjalla puolen kavenna 2ny, kun reunassa on 10 silmukkaa. Kavennuksen jälkeen reunaan jää 8 silmukkaa. Kavenna tällä tavoin reunasilmukat pois ja poimi sen jälkeen sivusilmukat esim. tämän videon avulla. Sain vinkin videoon joskus neuleryhmässä enkä sen jälkeen ole muulla tavoin sivusilmukoita poiminut 😊

Kiilakavennukset: Jätä 2. ja 3. puikoille kummallekin 14 silmukkaa ja kavenna 1. puikon lopussa 2oy joka kerroksella sekä 4. puikon alussa 2oy takakautta joka kerroksella, kunnes kummallekin puikolle jää 16 silmukkaa. Jalkaterään jää nyt yhteensä 60 silmukkaa.

Neulo jalkaterään kantalapun reunasta laskettuna 52 kerrosta oikeaa ja tee sitten kärkikavennukset

Neulo joka puikon lopussa 2oy ennen viimeistä silmukkaa joka toisella kerroksella, kunnes puikoilla on 8 silmukkaa kullakin. Kavenna sitten joka toinen kerros, kunnes puikoilla on yhteensä 12 silmukkaa. Vedä lanka silmukoiden läpi ja päättele nurjalle. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti