maanantai 5. elokuuta 2019

Kevätpusu -sukat

Heips!

Bongasin viime syksynä Pirkkalan käsityömessuilta ohjeen ja langat Kevätpusu -sukkiin, jotka oli suunnitellut Essi Isokoski Novitalta. Oli niin kivan väriset langat, että päätin napata mukaan.

Neuloin sukat kummitytölleni ensi jouluksi. Sukkien koko on 35-36. Varren pituus 21 cm ja jalkaterän pituus 22,5 cm. Lankoina 7 veljeksen Polaris, pioni ja valkoinen. Neuloin sukat koon 3.5 puikoilla.

Ohje löytyy Novitan sivuilta. Olen näihin sukkiin muokannut alkuperäistä ohjetta sen verran, että varressa minulla on 56 silmukkaa. Koin, että varresta olisi tullut liian tiukka ohjeen mukaisella määrällä, mutta se on makuasia. Jalkaterässä on 52 silmukkaa kavennusten jälkeen (ohjeessa isommat määrät).

Kantalapun ja kantapään tein ristiinvahvistettuna (kantalapussa 24 silmukkaa ja 25 kerrosta). Kiilakavennukset tein joka kerroksella ja kärkikavennukset sädekavennuksena (ohjeessa neulotaan nauhakavennuksena) niin, että kun kantalapun reunasta laskettuna on neulottu 13,5 cm, kavennetaan joka puikon lopussa 2oy ennen viimeistä silmukkaa joka toisella kerroksella. Kun silmukoita on jäljellä 6/puikko, kavennetaan joka kerroksella, kunnes jäljellä on yhteensä 12 silmukkaa. Katkaistaan lanka ja vedetään silmukoiden läpi ja päätellään nurjalle.

Aika helpot sukat neuloa ihan vain kuvaa katsomalla ja tuli todella kivan näköiset 😊 Alla kuvat Novitan mallisukista, käyttämistäni langoista ja valmiista sukista.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti